Chrysopraas - Kalmerend en Concentratie

Chrysopraas - Kalmerend en Concentratie

Chrysopraas is een felblauwe tot groene Chalcedoon soort en is al sinds de oudheid een zeer geliefde edelsteen. Chrysopraas is vrij zeldzaam en wordt tegenwoordig vooral gevonden in Australië.

Werking Chrysopraas

Door de groene kleur staat Chrysopraas in verbinding met het hartchakra, de steen werkt kalmerend, maakt tevreden en helpt je positief te blijven. Chrysopraas behoudt je ambities en zorgt er tegelijk voor dat je de realiteit niet uit het oog verliest. Chrysopraas zorgt voor focus en concentratie, en kan je helpen met delen van rijkdom of geluk. Chrysopraas werkt positief op het innerlijke kind, deze wordt ontdaan van negatieve ervaringen en patronen. Dit kan voor een heuse bevrijding zorgen!

Chrysopraas is een perfecte steen voor kinderen, de steen geeft een geborgen gevoel en helpt kinderen die last hebben van prestatiedruk. Fysiek werkt de steen goed op de huid, wonden helen sneller, cellulitis wordt vermindert en muggenbeten en andere huidklachten worden herstelt. Ook werkt de steen op het hart en gaat hart gerelateerde klachten tegen zoals een te hoge bloeddruk. Chrysopraas heeft een antibacteriële werking die van pas kan komen bij keelpijn. Chrysopraas versterkt het immuunsysteem en werkt heilzaam op de lever, maag en alvleesklier. 

Gebruik van Chrysopraas

Chrysopraas kent ontzettend veel toepassingen. Zo kun je Chrysopraas gebruiken als zaksteen, in edelsteenwater of op de huid dragen in een sieraad. Natuurlijk kun je het ook op een relevante plek neerleggen, zoals je woonkamer of badkamer. 

Ook is Chrysopraas bij uitstek geschikt voor Kristallen Grids of om bij je te dragen of mee te mediteren. Een kristallen grid? Wat is dat? Een grid is een raster waarin kristallen met aandacht op een specifieke plek worden geplaatst. Een grid plaats je meestal in of om je huis om het huis te beschermen tegen negatieve energie, ruimtes zuiver te houden of van je huis een plek te maken die overvloed op elk niveau ontvangt. 

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts!

Chakra

Zonnevlecht chakra (3e) en Hartchakra (4e)

Sterrenbeeld

Kreeft (22 juni tot 22 juli) Stier (21 april tot 21 mei)

Verzorging

Chrysopraas kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Aanbieding!-15%
Chrysopraas ruw edelsteenhanger 3 stuks
Er doen vele verhalen de ronde over Chysopraas. Alexander de Grote zou zijn overwinningen hebben behaald terwijl hij deze steen aan zijn gordel droeg. Daarom heeft deze steen de bijnaam 'Overwinningssteen' gekregen.
€ 10,17
€ 11,96
Chrysopraas, ruwe brokjes, p/kg
Ruwe brokjes van de edelsteen Chrysopraas, de vindplaats is Madagaskar. De brokjes zijn 3-5 cm groot.
€ 40,00
Chrysopraas 250 gr. ruwe brokjes
Laatste items in voorraad
250 gram ruwe brokjes Chrysopraas edelsteen, vindplaats Madagaskar, brokjes van ca. 20-50 gram, ca. 8-10 brokjes.
€ 11,00
Chrysopraas ring in zilver (bijgekleurd) nr.3 - 18
Laatste items in voorraad
De half-edelsteen Chrysopraas in een prachtige zilveren ring. Het zilver is 925 sterling en deze ring is handgemaakt! De Chrysopraas steen is maat 18. Deze steen is bijgekleurd.
€ 53,00
Chrysopraas A edelsteen hanger
Edelsteen hanger van Chrysopraas, ca. 1,5 tot 2 cm lang. Let op! Ieder stuk is uniek en kan daarom afwijken van de foto en wordt geleverd zonder ketting.
€ 6,49
Doosje Chrysopraas
Doosje met daarin een stukje ruwe Chrysopraas edelsteen van ca. 3 tot 5 cm, vindplaats Madagaskar.
€ 3,50
Chrysopraas schijf nr.5
Laatste items in voorraad
Chrysopraas edelsteen schijf, beide zijden zijn gepolijst. De afmetingen van deze Chrysopraas zijn 11 x 4,5 x 1 cm en 99 gram.
€ 65,40
Chrysopraas gezondheids hanger
Gezondheidshanger Chrysopraas. Edelsteenhanger, op een displaykaartje incl. wegwerpkettinkje.
€ 8,50