Agaat Crazy kopen - werking, kenmerken en eigenschappen

Agaat Crazy Lace - Energiebalans en Aardend

Geschiedenis Agaat Crazy Lace

Crazy Lace Agaat, ook bekend als Mexicaanse Agaat, is een steen die oorspronkelijk werd ontdekt in de staat Chihuahua, Mexico, in de stad Ahumada. Deze steen heeft een rijke geschiedenis en werd al door de oude Mexicaanse beschavingen gebruikt.

In het verleden werd Crazy Lace Agaat gebruikt als amulet om de fysieke kracht en moed van strijders te versterken. Het werd ook gewaardeerd door de Azteekse inheemse volkeren, die het tijdens rituelen en ceremonies gebruikten als offer aan de goden om hun gunsten en bescherming te verkrijgen.

Crazy Lace Agaat is een gestreepte variant van chalcedoon en staat bekend om zijn opvallende kleurenmix, variërend van wit tot bruin, zwart, grijs, beige en goud. Sommige exemplaren kunnen zelfs kleuren zoals roze, blauw, rood of groen bevatten. Wat deze steen echt uniek maakt, zijn de prachtige wervelpatronen die zich in het gesteente vormen.

Hoewel deze steen vaak verward wordt met Fire Agaat, dat ook uit Mexico komt, is het belangrijk om het onderscheid te maken. Crazy Lace Agaat werd in 1895 ontdekt, maar het duurde tot 1950 voordat het commercieel werd geëxploiteerd, toen er een exemplaar werd gevonden tijdens de aanleg van een snelweg.

Vandaag de dag wordt Crazy Lace Agaat veel gebruikt in de sieradenindustrie, waar het wordt verwerkt in armbanden, hangers en andere sieradenstukken. Daarnaast wordt het ook gewaardeerd in de lithotherapie vanwege de mentale en fysieke voordelen die het biedt.

Oorsprong en samenstelling van Agaat Crazy Lace

Crazy Lace Agaat ontstaat in vulkanisch gesteente en de belangrijkste afzettingen van deze steen bevinden zich in Ahumada, Chihuahua, Mexico. Deze variant van agaat bestaat voornamelijk uit siliciumdioxide en de kenmerkende banden in de steen worden gevormd door de aanwezigheid van mineralen zoals ijzer en aluminium.

Het behoort tot de familie van silicaten, chalcedonen en kwarts. Crazy Lace Agaat heeft een glanzend uiterlijk en een hardheid van 6,5-7 op de schaal van Mohs. De dichtheid varieert tussen 2,58 en 2,64.

Het is belangrijk op te merken dat deze specifieke agaatvariant alleen in Mexico wordt gevonden, in tegenstelling tot andere soorten agaat die in verschillende landen over de hele wereld voorkomen. Desondanks is de productie van Crazy Lace Agaat voldoende om armbanden, hangers, kiezelstenen en trommelstenen van verschillende gewichten en afmetingen te maken en tegen redelijke prijzen te verkopen.

Interessant genoeg is er zelfs een exemplaar van indrukwekkende grootte gevonden in de Mexicaanse afzettingen, met een gewicht van maar liefst twintig kilo. Dit benadrukt de unieke en opvallende eigenschappen van deze prachtige steen.

Vindplaatsen Agaat Crazy Lace

Agaat Crazy Lace, ook wel bekend als Mexicaanse Crazy Lace Agaat, wordt voornamelijk gevonden in Mexico, in de staat Chihuahua. De stad Ahumada is een bekende vindplaats van deze opvallende agaatvariant. Het gesteente waarin Crazy Lace Agaat wordt gevormd, heeft een vulkanische oorsprong en de specifieke afzettingen in dit gebied zijn bijzonder rijk aan deze steen.

De mijnen in Chihuahua zijn de belangrijkste bronnen van Agaat Crazy Lace. Hier wordt de steen gewonnen en verzameld door ervaren mijnwerkers. Het proces van het delven en selecteren van de beste kwaliteit Crazy Lace Agaat is een nauwkeurig en zorgvuldig werk.

Deze vindplaatsen in Mexico hebben een lange geschiedenis van agaatwinning en staan bekend om hun rijke voorraden van Crazy Lace Agaat. Het gesteente wordt vervolgens bewerkt tot verschillende vormen en maten, zoals cabochons, kralen, hangers en andere sieradenstukken.

Agaat Crazy Lace uit deze specifieke vindplaatsen heeft zijn eigen unieke kenmerken en patronen, waardoor het een favoriete keuze is voor mensen die op zoek zijn naar kleurrijke en levendige agaatstenen. Het is een waardevol en geliefd materiaal in de wereld van edelstenen en wordt gewaardeerd om zijn opvallende schoonheid en unieke uitstraling.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Agaat Crazy Lace op het mentale niveau

Crazy Lace Agaat, een steen van ondersteuning en aanmoediging, verlicht gevoelens van angst en zorgen. Het is een beschermende steen die negatieve energieën afweert en innerlijke rust en sereniteit bevordert voor de drager.

Deze agaatsteen geeft moed en zelfvertrouwen, waardoor de drager meer durf toont en angsten kan overwinnen. Het stimuleert positieve gedachten en helpt bij acceptatie van zichzelf zoals men is. Als ankersteen zorgt het voor een diepe verbinding met het huidige moment, harmoniseert het energieën en bevordert het innerlijk welzijn.

Bovendien stimuleert deze unieke agaat de creativiteit en verbeeldingskracht, waardoor het een waardevolle steen is voor mensen in creatieve of artistieke beroepen.

In meditatie bevordert deze agaatsteen spiritualiteit en helpt het bij het loslaten van negatieve emoties zoals woede en verdriet. Het versterkt positieve emoties zoals vriendelijkheid en mededogen.

Kortom, Crazy Lace Agaat is een veelzijdige steen met diverse voordelen op mentaal niveau. Het brengt levensvreugde en psychologisch welzijn.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Agaat Crazy Lace op het fysieke niveau

De Crazy Lace Agaat heeft ook talrijke fysieke voordelen. Het bevordert de bloedsomloop, verlicht het gevoel van zware benen en vermindert de verschijning van spataderen. Bovendien versterkt het het hart door een gezonde bloedcirculatie te ondersteunen.

De steen heeft ook een kalmerend effect op spierkrampen, waardoor het zeer geschikt is voor mensen die regelmatig of op hoog niveau sporten. Het kan ook helpen bij de bestrijding van bepaalde allergieën.

Crazy Lace Agaat is een uitstekende bondgenoot voor bepaalde organen in het lichaam. Het helpt bij het reinigen van de alvleesklier en de nieren, en bevordert een gezonde werking van de galblaas en de blaas. Daarnaast ondersteunt het een goede werking van het spijsverteringsstelsel, wat resulteert in een gezonde spijsvertering.

Deze agaatsteen biedt ook voordelen voor de huid. Het verzacht en kalmeert huidaandoeningen zoals eczeem en acne.

Tot slot versterkt de Crazy Lace Agaat het immuunsysteem, waardoor het een grote fysieke vitaliteit bevordert en het lichaam helpt om gezond en sterk te blijven.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Agaat Crazy Lace op het spirituele niveau

De Agaat Crazy Lace staat bekend om zijn krachtige spirituele werking en betekenis. Deze steen helpt de drager te verbinden met hogere spirituele energieën en het kosmische bewustzijn. Het opent de geest voor nieuwe inzichten en spirituele groei.

Op spiritueel niveau staat de Agaat Crazy Lace bekend om zijn beschermende eigenschappen. Het creëert een schild van positieve energie om de drager heen, waardoor negatieve invloeden worden afgeweerd en een veilige en harmonieuze spirituele omgeving wordt bevorderd.

De steen heeft ook een harmoniserend effect op de chakra's. Het stimuleert een evenwichtige stroom van energie door het hele lichaam, waardoor blokkades worden opgeheven en de chakra's in harmonie kunnen functioneren.

Daarnaast bevordert de Agaat Crazy Lace intuïtie en helderziendheid. Het opent het derde oogchakra en versterkt de intuïtieve vermogens van de drager. Dit stelt hen in staat om dieper inzicht te krijgen en verbinding te maken met hun innerlijke wijsheid en hogere leiding.

Deze steen heeft ook een kalmerend en ontspannend effect op de geest. Het helpt bij het loslaten van stress, angst en negatieve gedachten, waardoor innerlijke rust en sereniteit worden bevorderd. Dit maakt het een waardevolle metgezel tijdens meditatie en spirituele praktijken.

Over het algemeen biedt de Agaat Crazy Lace op spiritueel niveau ondersteuning en begeleiding bij het ontwaken en ontwikkelen van spirituele vermogens, het bevorderen van harmonie en balans, en het creëren van een diepere verbinding met het hogere zelf en de spirituele dimensies.

Stenen en materialen die bij Agaat Crazy Lace passen

Er zijn verschillende stenen en materialen die goed passen bij Agaat Crazy Lace en complementair zijn aan zijn energieën. Deze kunnen worden gebruikt om een krachtigere en gebalanceerde spirituele ervaring te creëren. Enkele van deze stenen en materialen zijn onder andere:

 • Amethist: Deze steen helpt bij het versterken van de intuïtie en het openen van het derde oog. Het werkt goed samen met Agaat Crazy Lace om de spirituele ontwikkeling te bevorderen en diepere inzichten te verkrijgen.

 • Bergkristal: Het heldere en zuivere karakter van bergkristal versterkt de energieën van Agaat Crazy Lace. Het helpt bij het verhelderen van de geest, het versterken van intenties en het bevorderen van spirituele helderheid.

 • Seleniet: Deze steen staat bekend om zijn zuiverende en beschermende eigenschappen. Het kan helpen bij het verwijderen van negatieve energieën en het bevorderen van een rustige en harmonieuze spirituele omgeving.

 • Labradoriet: Labradoriet is een steen die bekend staat om zijn magische en mystieke eigenschappen. Het helpt bij het versterken van intuïtieve vermogens en het bevorderen van spirituele groei. Samen met Agaat Crazy Lace kan het de verbinding met het hogere zelf en spirituele gidsen versterken.

 • Moskoviet: Deze steen staat bekend om zijn krachtige beschermende energieën en helpt bij het versterken van de intuïtie en het bevorderen van positieve gedachten en affirmaties. Het kan goed samengaan met Agaat Crazy Lace om spirituele groei en inzicht te bevorderen.

 • Rutielkwarts: Rutielkwarts staat bekend om zijn versterkende en balancerende energieën. Het helpt bij het loslaten van blokkades en beperkende overtuigingen, en bevordert spirituele groei en transformatie. In combinatie met Agaat Crazy Lace kan het helpen bij het versterken van de spirituele verbinding en het bevorderen van innerlijke harmonie.

 • Sneeuwkwarts: Sneeuwkwarts staat bekend om zijn kalmerende en zuiverende eigenschappen. Het helpt bij het bevorderen van innerlijke rust en vrede, en het versterken van de spirituele verbinding. In combinatie met Agaat Crazy Lace kan het helpen bij het bereiken van een diepere staat van meditatie en spiritueel bewustzijn.

Het combineren van Agaat Crazy Lace met deze stenen en materialen kan de spirituele ervaring versterken, een diepere verbinding met de spirituele dimensies bevorderen en harmonie en balans brengen in de spirituele reis.

Hoe kan je Agaat Crazy Lace reinigen en opladen?

Om Agaat Crazy Lace te reinigen en op te laden, zijn er verschillende methoden die je kunt gebruiken. Hier zijn enkele suggesties:

Reiniging Agaat Crazy Lace:

 1. Stromend water: Houd de steen onder stromend water om eventuele negatieve energieën weg te spoelen. Zorg ervoor dat je alle zijden van de steen blootstelt aan het water.

 2. Salie of palo santo: Steek salie of palo santo aan en laat de rook over de steen stromen. Visualiseer dat de rook alle negatieve energieën reinigt en zuivert.

 3. Aarde: Begraaf de Agaat Crazy Lace steen in de aarde en laat deze enkele uren of een nacht rusten. De aarde zal de negatieve energie absorberen en de steen weer in balans brengen.

Opladen Agaat Crazy Lace:

 1. Zonlicht: Plaats de Agaat Crazy Lace steen gedurende enkele uren in het zonlicht. De zonnestralen zullen de steen opladen met nieuwe energie.

 2. Maanlicht: Leg de steen 's nachts in het maanlicht, bij voorkeur tijdens de volle maan. Het maanlicht heeft een kalmerende en versterkende energie die de steen kan verfrissen.

 3. Bergkristal of amethist: Leg de Agaat Crazy Lace steen op een cluster van bergkristal of amethist. Deze stenen hebben reinigende en versterkende eigenschappen en kunnen helpen bij het opladen van de Agaat Crazy Lace.

Zorg ervoor dat je je intuïtie volgt bij het reinigen en opladen van de Agaat Crazy Lace steen. Luister naar wat de steen je vertelt en pas de methoden aan die het beste bij jou en de steen passen. Herhaal de reiniging en het opladen regelmatig, vooral wanneer je voelt dat de steen zijn energie begint te verliezen of als je hem intensief hebt gebruikt.

Het gebruik van Agaat Crazy Lace

Agaat Crazy Lace is een veelzijdige steen die op verschillende manieren kan worden gebruikt. Hier zijn enkele suggesties voor het gebruik van Agaat Crazy Lace:

 • Sieraden: Draag Agaat Crazy Lace als sieraad, zoals een ketting, armband of ring. Op deze manier kun je de energieën van de steen de hele dag bij je dragen en profiteren van de voordelen ervan.

 • Meditatie: Houd een stuk Agaat Crazy Lace vast tijdens meditatie. Laat de energie van de steen je helpen ontspannen, je geest tot rust brengen en diepere meditatieve staten bereiken.

 • Kristallen Grid: Maak een kristallen grid met Agaat Crazy Lace en andere stenen van jouw keuze. Plaats de stenen in een patroon dat resonantie creëert met je intentie, en gebruik dit grid om positieve energie te versterken, balans te brengen of specifieke doelen te ondersteunen.

 • Energieheling: Plaats Agaat Crazy Lace op specifieke delen van het lichaam tijdens energetische healing sessies. De steen kan helpen bij het loslaten van blokkades, het bevorderen van de stroom van levensenergie en het herstellen van evenwicht in het energiesysteem.

 • Decoratie: Gebruik Agaat Crazy Lace als decoratief element in je leefruimte of werkruimte. De mooie patronen en kleuren van de steen voegen niet alleen schoonheid toe, maar creëren ook een rustgevende en harmonieuze sfeer.

 • Intentie en affirmaties: Programmeer de Agaat Crazy Lace steen met je intenties en affirmaties. Houd de steen vast en spreek je intenties uit, of schrijf ze op een papiertje en plaats ze onder de steen. Op deze manier kan de steen fungeren als een krachtige herinnering aan je doelen en helpt hij je je intenties te manifesteren.

Bij het gebruik van Agaat Crazy Lace is het belangrijk om je intuïtie te volgen en te luisteren naar wat de steen je te vertellen heeft. Experimenteer en ontdek welke manieren het beste bij jou passen en de meest positieve effecten hebben. Geniet van de veelzijdigheid en de prachtige energieën van Agaat Crazy Lace in je dagelijkse leven.

Agaat Crazy Lace Kristallen Grid

Een Agaat Crazy Lace kristallen grid is een krachtige en harmoniserende tool die je kunt gebruiken om specifieke intenties te versterken, balans te creëren en positieve energie te verankeren. Hier is een suggestie voor het maken van een Agaat Crazy Lace kristallen grid:

Benodigdheden:

 • Een grote Agaat Crazy Lace steen als het middelpunt van je grid
 • Aanvullende kristallen die resoneren met je intenties, zoals Moskoviet, Rutielkwarts en Sneeuwkwarts
 • Een ruimte om je grid op te zetten, zoals een tafel of een speciale grid-cloth
 • Optioneel: een kaars, wierook of andere elementen die je helpen een sacred space te creëren

Stappen:

 1. Reinig en laad alle kristallen die je in je grid wilt gebruiken op de gewenste manier. Je kunt ze bijvoorbeeld reinigen met rook, water of intentie, en opladen in het zonlicht, maanlicht of met behulp van een kristallencluster.

 2. Creëer een rustige en heilige ruimte waarin je je grid wilt opzetten. Steek indien gewenst een kaars aan, brand wierook of gebruik andere elementen die voor jou een gevoel van verbinding en focus creëren.

 3. Plaats de Agaat Crazy Lace steen in het midden van je grid. Dit wordt het middelpunt van je energieveld.

 4. Schik de aanvullende kristallen om de Agaat Crazy Lace heen in een patroon dat voor jou resoneert. Je kunt bijvoorbeeld een cirkelvormig patroon creëren, waarbij je de kristallen op gelijke afstand van elkaar plaatst. Vertrouw op je intuïtie en voel aan welke plaatsing het meest harmonieus aanvoelt.

 5. Terwijl je de kristallen plaatst, stel je je intenties duidelijk voor. Visualiseer en voel hoe de energie van de kristallen samensmelt en een krachtig en gebalanceerd energieveld vormt. Je kunt ook affirmaties uitspreken die overeenkomen met je intenties.

 6. Zodra je tevreden bent met de opstelling van je kristallen grid, kun je het activeren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld je handen boven de kristallen te houden en positieve energie en intenties te sturen. Je kunt ook een edelsteenpunt gebruiken om de energie te focussen en te versterken.

 7. Laat je grid gedurende een bepaalde periode staan, afhankelijk van je intenties. Je kunt dagelijks terugkeren naar je grid om er energie aan toe te voegen of intenties te versterken.

Onthoud dat het belangrijk is om je intuïtie te volgen en je eigen unieke kristallen grid te creëren. Experimenteer met verschillende kristallen en patronen en ontdek wat het beste werkt voor jou en je intenties. Geniet van de kracht en de harmonie die een Agaat Crazy Lace kristallen grid kan brengen in je leven.

Sterrenbeeld Agaat Crazy Lace

Volgens de metafysica wordt Agaat Crazy Lace geassocieerd met de sterrenbeelden Tweelingen en Schorpioen.

 • Tweelingen: Agaat Crazy Lace kan Tweelingen-mensen helpen om hun communicatieve vaardigheden te verbeteren, hun creativiteit te stimuleren en hun innerlijke rust te vinden.
 • Schorpioen: Agaat Crazy Lace kan Schorpioen-mensen helpen om hun emoties te verwerken, hun innerlijke kracht te vinden en hun intuïtie te ontwikkelen.

Natuurlijk is het belangrijk om te onthouden dat de metafysische eigenschappen van edelstenen subjectief zijn. Wat voor de ene persoon werkt, hoeft niet voor de andere persoon te werken. Het is altijd aan te raden om zelf te experimenteren met verschillende edelstenen om te zien welke het beste voor jou werken.

Chakra's en Agaat Crazy Lace   

Agaat Crazy Lace wordt geassocieerd met het harmoniseren en in evenwicht brengen van verschillende chakra's in het lichaam. Hier zijn de chakra's die verbinding kunnen voelen met de energie van Agaat Crazy Lace:

 • Wortelchakra (eerste chakra): Agaat Crazy Lace kan helpen om het wortelchakra te aarden en te versterken. Het kan gevoelens van veiligheid en stabiliteit bevorderen, en helpen bij het overwinnen van angst en onzekerheid. Ontdek meer over het basischakra in onze blog: Het verkennen van de betekenis van de 1e Chakra in spirituele groei

 • Hartchakra (vierde chakra): Agaat Crazy Lace kan het hartchakra openen en helende energieën bevorderen. Het kan helpen bij het helen van emotionele pijn, het bevorderen van liefdevolle relaties en het vergroten van empathie en mededogen. Ontdek meer over het hartchakra in onze blog: Het verkennen van de betekenis van de 4e Chakra in spirituele groei

Het is belangrijk om op te merken dat de interactie tussen edelstenen en chakra's persoonlijk is en kan variëren. Luister naar je eigen intuïtie en lichaamssignalen bij het werken met Agaat Crazy Lace om te bepalen welke chakra's het meest resoneren en welke het meest gebalanceerd moeten worden.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts!

Agaat crazy lace 50 gr. trommelstenen (mt3)
Agaat Crazy Lace staat bekend om zijn energieke en vrolijke uitstraling, en deze trommelstenen zijn geen uitzondering. Met kleurrijke lagen en grillige lijnen creëren ze een visueel festijn dat een positieve en levendige sfeer brengt in elke ruimte.
€ 10,45
Agaat crazy lace donut 30 mm
Elke Agaat Crazy Lace Donut hanger is met de hand vervaardigd en uniek vanwege de natuurlijke patronen en kleuren. De levendige lijnen en de schitterende mix van aardetinten maken deze hangers echt opvallend.
€ 5,05
Agaat crazy lace edelsteen hart 30 mm
Laat je betoveren door de levendige energie van ons Agaat Crazy Lace Edelsteen Hart van 30 mm. Dit meesterwerk van natuurlijke schoonheid en positieve vibes is met vakmanschap vervaardigd uit de unieke Crazy Lace Agaat, een steen die bekend staat om zijn opvallende patronen en levendige kleuren.
€ 7,35
Agaat crazy lace kralenarmband 4 mm
Mooie kralenarmband voor volwassenen met kleine 4 mm kralen. De kralen zijn gemaakt van Agaat crazy lace en zijn op elastiek geregen. Extra leuk om meerdere armbanden tegelijk om te doen, kies of je dezelfde of juist verschillende steensoorten naast elkaar wilt hebben.
€ 7,50
Agaat crazy lace trommelstenen (mt3), p/kg
Laatste items in voorraad
Onze zorgvuldig geselecteerde Agaat Crazy Lace Trommelstenen zijn niet alleen van hoogwaardige kwaliteit, maar elk exemplaar vertelt ook zijn eigen unieke verhaal. Of je nu een gepassioneerde edelstenenverzamelaar bent of op zoek bent naar een levendig geschenk, deze trommelstenen bieden een opwindende keuze.
€ 190,00
Quitarra Agaat crazy lace - ketting
Quitarra Agaat crazy lace - mooie gegolfde hanger aan waskoord. De Agaat Crazy Lace hanger is ca. 6 cm en het waskoord is ca. 1 m.
€ 11,25
The drop of Agaat crazy lace - hanger
The drop of edelsteen hanger Agaat crazy lace. Een mooie druppelvorm hanger van ca. 25 mm lang. Let op! Ieder stuk is uniek en kan daarom afwijken van de foto.
€ 4,95