Agaat Turitella kopen - werking, kenmerken en eigenschappen

Agaat Turitella - Blokkades en Trauma verwerken

Geschiedenis Agaat Turitella

Agaat Turitella, ook bekend als Fossil Agaat, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Het is een variant van agaat die bekend staat om zijn unieke patronen van fossiele insluitsels, die vaak lijken op versteende schelpen of zeedieren.

Deze prachtige steen werd door de oude volkeren en beschavingen over de hele wereld gewaardeerd vanwege zijn mysterieuze en betoverende uitstraling. Het werd gebruikt als decoratief materiaal, maar had ook een symbolische betekenis en spirituele waarde.

In veel oude culturen werd Agaat Turitella beschouwd als een amulet of talisman met beschermende krachten. Het werd gedragen als een middel om boze geesten af ​​te weren en het lichaam en de geest te beschermen tegen negatieve energieën. Het werd ook gebruikt tijdens spirituele rituelen en ceremonies om verbinding te maken met de aarde en de natuurlijke wereld.

De naam "Turitella" is afgeleid van het Latijnse woord "turritus", wat "kleine toren" betekent, verwijzend naar de gestapelde en versteende schelpen die in de steen te zien zijn. Deze fossiele insluitsels geven de Agaat Turitella zijn unieke en karakteristieke uitstraling.

Tegenwoordig wordt Agaat Turitella gewaardeerd om zijn esthetische schoonheid en wordt het vaak gebruikt in sieraden en decoratieve voorwerpen. Het wordt ook gewaardeerd in de wereld van kristaltherapie vanwege de aardende en beschermende eigenschappen die het biedt.

De geschiedenis van Agaat Turitella weerspiegelt de fascinatie van de mensheid voor de natuurlijke wereld en de verbinding die we voelen met de eeuwenoude fossielen die in deze prachtige steen zijn bewaard gebleven. Het herinnert ons eraan dat we deel uitmaken van een groter geheel en dat onze geschiedenis diep verweven is met de geschiedenis van de aarde zelf.

Oorsprong en samenstelling van Agaat Turitella

Agaat Turitella, ook bekend als Fossil Agaat, heeft een interessante oorsprong en unieke samenstelling. Deze bijzondere steen wordt gevormd uit de fossiele overblijfselen van kleine zeedieren en schelpen die miljoenen jaren geleden in sedimenten zijn achtergebleven.

De oorsprong van Agaat Turitella kan worden teruggevoerd naar verschillende locaties over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, Mexico, Marokko en Indonesië. Elke locatie heeft zijn eigen unieke kenmerken en patronen van fossiele insluitsels.

De steen behoort tot de chalcedoon-familie en bestaat voornamelijk uit microscopische kwartskristallen. Wat Agaat Turitella onderscheidt, zijn de duidelijk zichtbare fossiele insluitsels van versteende schelpen, zeedieren of planten. Deze insluitsels geven de steen zijn karakteristieke patronen en tekeningen, variërend van spiraalvormig tot gestreept.

De kleuren van Agaat Turitella variëren meestal van bruin tot donkerbruin, soms met hints van zwart en wit. Het contrast tussen de warme aardetinten en de versteende insluitsels creëert een prachtig en intrigerend uiterlijk.

De steen wordt gewaardeerd om zijn duurzaamheid en hardheid, met een score van 6,5 tot 7 op de schaal van Mohs. Dit maakt het een geschikte steen voor sieraden, decoratieve voorwerpen en andere toepassingen.

Agaat Turitella vertelt een verhaal van de oude oceanen en de levendige wereld die ooit bestond. Het is een prachtig voorbeeld van hoe de natuurlijke processen van sedimentatie en mineralisatie kunnen leiden tot unieke en betoverende stenen die ons verbinden met het verleden en ons bewust maken van de ongelooflijke geschiedenis van onze planeet.

Vindplaatsen Agaat Turitella


Agaat Turitella kan worden gevonden op verschillende locaties over de hele wereld. Enkele van de belangrijkste vindplaatsen zijn:

 • Verenigde Staten: Agaat Turitella wordt gevonden in verschillende staten, waaronder Wyoming, Oregon en Utah. In deze regio's zijn er sedimentaire gesteenten waarin de fossiele overblijfselen van schelpen en zeedieren zijn ingebed.

 • Mexico: In Mexico zijn er verschillende locaties waar Agaat Turitella wordt gevonden, zoals de staten Sonora en Chihuahua. De steen wordt vaak geassocieerd met mariene afzettingen in deze regio's.

 • Marokko: Agaat Turitella is ook te vinden in Marokko, vooral in de regio's rond de Atlasgebergte. De steen wordt meestal gewonnen uit sedimentaire gesteenten met fossiele insluitsels.

 • Indonesië: Een andere belangrijke vindplaats van Agaat Turitella is Indonesië, met name op het eiland Java. Hier wordt de steen vaak gevonden in de buurt van kustgebieden waar vroeger zeeën en oceanen waren.

Deze vindplaatsen zijn slechts enkele voorbeelden, aangezien Agaat Turitella op verschillende locaties over de hele wereld kan worden gevonden. Het is fascinerend om te bedenken dat elke steen zijn eigen unieke geschiedenis en samenstelling heeft, gevormd door miljoenen jaren van geologische processen.

Kenmerken en eigenschappen van Agaat Turitella edelsteen in Lithotherapie

Agaat Turitella is een edelsteen met unieke kenmerken en eigenschappen in de wereld van lithotherapie. Deze steen staat bekend om zijn grondende en stabiliserende energie, waardoor het helpt om een gevoel van balans en stabiliteit te creëren. Agaat Turitella biedt ook bescherming tegen negatieve energieën en reinigt de aura en de omgeving. Bovendien heeft het een sterke verbinding met het verleden, waardoor het kan helpen bij het verkennen van vorige levens en het helen van oude wonden. Het bevordert ook communicatie en expressie, waardoor het gemakkelijker wordt om gedachten en gevoelens uit te drukken. Met al deze eigenschappen is Agaat Turitella een waardevolle metgezel voor hen die op zoek zijn naar balans, bescherming en diepgaand inzicht.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Agaat Turitella op het mentale niveau

Turitella Agaat, net als vele andere agaten, bezit een krachtige energie van overvloed en welvaart. Het is een steen die de financiële rijkdom en het geluk in zaken bevordert. Daarnaast stimuleert het de innerlijke hulpbronnen van een persoon. De zachte energie van Turitella Agaat verhoogt de levensvreugde, zorgt voor kalmte en brengt sereniteit. Het verbetert de vitaliteit en brengt rust in de geest. Na verloop van tijd helpt het ook om emotionele blokkades op te lossen en stelt het iemand in staat om hun ware aard op de beste manier uit te drukken. Tijdens meditatiesessies bevordert Turitella Agaat een staat van trance en diepe ontspanning.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Agaat Turitella op het fysieke niveau

Turitella Agaat is een steen met een diepgewortelde aardse energie. Het is herkenbaar aan de aanwezigheid van kleine versteende slakken in het gesteente. Deze steen verspreidt een heilzame energie door het hele lichaam. Wanneer toegepast op het voorhoofd, kalmeert het migraine en pijn die verband houdt met stress en mentale overbelasting. De trillingsenergie van Turitella Agaat is gunstig voor het spijsverteringsstelsel, het bevordert de spijsvertering en verlicht buikpijn en een opgeblazen gevoel. Wanneer op specifieke delen van het lichaam aangebracht, verzacht het krampen, vermindert het zwellingen en verlicht het zwellingen in handen en voeten.

Deze spirituele steen activeert ook de vitale energie in het lichaam, waardoor vermoeidheid en een lage stemming worden verminderd. Kortom, Turitella Agaat is een kostbare steen van grote schoonheid, die rijk is aan deugden en heilzame eigenschappen op zowel psychologisch als fysiek niveau. Of het nu gebruikt wordt in lithotherapie of als onderdeel van sieraden, het kan waardevolle ondersteuning bieden en bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Agaat Turitella op het spirituele niveau

Agaat Turitella heeft een sterke verbinding met de spirituele wereld en kan een waardevolle metgezel zijn op het spirituele pad. Het staat bekend om zijn aardende energie, die helpt om in contact te komen met de natuurlijke ritmes van het leven. Deze steen stimuleert spirituele groei en ontwikkeling door een diepere verbinding met de aarde en het universum mogelijk te maken.

Op spiritueel niveau kan Agaat Turitella de intuïtie versterken en helderheid brengen in spirituele inzichten. Het opent het derde oogchakra, waardoor men gemakkelijker toegang kan krijgen tot hogere dimensies en spirituele gidsen. Het kan ook helpen bij het verkennen van vorige levens en het begrijpen van karmische patronen.

De steen heeft een kalmerend effect op de geest en bevordert innerlijke vrede en sereniteit. Het helpt bij het loslaten van negatieve energieën en bevordert een gevoel van harmonie en balans. Agaat Turitella kan ook helpen bij het versterken van de verbinding met de natuurlijke wereld en het vergroten van het gevoel van eenheid met alles om ons heen.

Door zijn aardende en beschermende eigenschappen kan Agaat Turitella helpen bij het creëren van een veilige en geborgen ruimte voor spiritueel werk. Het kan ondersteuning bieden bij meditatie, visualisatie en energetisch werk. Het kan ook dienen als een krachtige talisman voor spirituele reizen en avonturen.

Kortom, Agaat Turitella heeft een diepgaande invloed op het spirituele niveau. Het versterkt de spirituele verbinding, bevordert innerlijke vrede en sereniteit, en ondersteunt spirituele groei en ontwikkeling. Het is een waardevolle metgezel voor degenen die hun spirituele pad willen verkennen en diepe verbindingen willen maken met de spirituele wereld.

Stenen en materialen die bij Agaat Turitella passen

Agaat Turitella kan goed worden gecombineerd met andere stenen en materialen om de energetische eigenschappen te versterken en een gebalanceerde energetische omgeving te creëren. Hier zijn enkele stenen en materialen die goed passen bij Agaat Turitella:

 • Aardende stenen: Aangezien Agaat Turitella zelf een aardende steen is, kan het goed worden gecombineerd met andere aardende stenen zoals zwarte toermalijn, hematiet of boomagaat. Deze stenen helpen om een sterke verbinding met de aarde te behouden en stabiliteit te bieden.

 • Kwarts: Kwarts is een veelzijdige steen die de energie van andere stenen kan versterken. Het kan worden gebruikt om de energie van Agaat Turitella te versterken en te zuiveren. Heldere kwarts of rookkwarts zijn goede keuzes om mee te combineren.

 • Fossielen: Aangezien Agaat Turitella zelf versteende slakken bevat, kan het goed worden gecombineerd met andere fossielen, zoals ammonieten of versteend hout. Deze fossielen dragen een oude energie en kunnen helpen om een verbinding met het verleden en de wijsheid van oude tijden te versterken.

 • Natuurlijke materialen: Het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout of leer, kan de aardende en organische energie van Agaat Turitella benadrukken. Dit kunnen bijvoorbeeld houten kralen of leren koorden zijn die gebruikt worden bij het dragen van de steen.

 • Aardekleuren: De natuurlijke aardekleuren, zoals bruin, groen en beige, passen goed bij de aardende energie van Agaat Turitella. Het gebruik van sieraden of decoratieve elementen in deze kleuren kan helpen om de verbinding met de aarde te versterken.

Het is altijd belangrijk om je intuïtie te volgen bij het kiezen van stenen en materialen die je combineert met Agaat Turitella. Experimenteer en voel welke combinaties het beste resoneren met jouw intenties en energiebehoeften.

Hoe kan je Agaat Turitella reinigen en opladen?

Om Agaat Turitella te reinigen, zijn er verschillende methoden die je kunt gebruiken:

 1. Water reiniging: Je kunt Agaat Turitella voorzichtig afspoelen onder stromend water om eventuele energetische onzuiverheden weg te spoelen. Zorg ervoor dat je voorzichtig bent en niet te veel druk uitoefent, omdat de steen kwetsbaar kan zijn.

 2. Rook reiniging: Het reinigen van Agaat Turitella met behulp van rook is een effectieve methode. Steek een bundel salie, cederhout, palo santo of andere reinigende kruiden aan en laat de rook rondom de steen circuleren. Visualiseer hoe de rook de negatieve energieën verwijdert en de steen zuivert.

 3. Aarde reiniging: Plaats Agaat Turitella enkele uren of een nacht in de aarde, bij voorkeur in de tuin of in een pot met aarde. De aarde zal de steen aarden en eventuele negatieve energie absorberen.

 4. Energie reiniging: Je kunt Agaat Turitella ook reinigen door middel van energetische methoden, zoals het gebruik van heilige geometrische symbolen, klankschalen, kristallen clusters of intentie. Houd de steen in je handen en visualiseer helder wit licht dat de steen omringt en alle onzuiverheden wegspoelt.

Om Agaat Turitella op te laden, zijn er verschillende manieren die je kunt gebruiken:

 1. Zonlicht: Plaats de steen gedurende enkele uren in direct zonlicht om hem op te laden. Let op dat sommige agaatvariëteiten kunnen verbleken onder direct zonlicht, dus gebruik deze methode met voorzichtigheid.

 2. Maanlicht: Leg de steen 's nachts onder het zachte licht van de maan om hem op te laden. Dit is met name effectief tijdens volle maan.

 3. Bergkristal of amethist: Plaats Agaat Turitella op een cluster van bergkristal of amethist om het op te laden. Deze stenen hebben een sterk reinigend en versterkend vermogen en kunnen de energie van Agaat Turitella vernieuwen.

 4. Intentie: Gebruik je intentie en visualisatie om de steen op te laden. Houd de steen in je handen en stel je voor dat hij wordt gevuld met heldere, positieve energie die hem verfrist en revitaliseert.

Onthoud dat het belangrijk is om je intuïtie te volgen bij het reinigen en opladen van Agaat Turitella. Luister naar wat de steen nodig heeft en pas de methoden aan op basis van jouw gevoelens en de specifieke eigenschappen van de steen.

Het gebruik van Agaat Turitella

Agaat Turitella kan op verschillende manieren worden gebruikt om te profiteren van zijn energie en eigenschappen. Hier zijn enkele suggesties voor het gebruik van Agaat Turitella:

 • Meditatie: Houd een stuk Agaat Turitella vast tijdens meditatie om een diepere verbinding met de aarde en de natuurlijke wereld te bevorderen. Laat de energie van de steen je helpen om te gronden, te ontspannen en in harmonie te komen met je omgeving.

 • Sieraden: Draag Agaat Turitella als een sieraad, zoals een hanger, armband of ring, om de energie van de steen gedurende de dag bij je te dragen. Dit kan je helpen om in contact te komen met de aardende en beschermende eigenschappen van de steen, terwijl je tegelijkertijd een stijlvol accessoire draagt.

 • Huisdecoratie: Plaats Agaat Turitella in je huis of werkruimte om een gevoel van stabiliteit, bescherming en harmonie te creëren. Je kunt het op een altaar, in een kristalgrid of als decoratief element gebruiken om de positieve energie in de omgeving te versterken.

 • Helende praktijken: Agaat Turitella kan worden gebruikt tijdens verschillende helende praktijken, zoals reiki, kristaltherapie of energetische healing. Plaats de steen op specifieke chakra's, leg hem op het lichaam of gebruik hem als focuspunt om de helende energie te bevorderen en blokkades op te heffen.

 • Geschenk: Geef een stuk Agaat Turitella als een betekenisvol geschenk aan iemand die behoefte heeft aan stabiliteit, bescherming of verbinding met de natuur. Het kan dienen als een symbool van ondersteuning en welzijn.

Onthoud dat de manier waarop je Agaat Turitella gebruikt afhankelijk is van je eigen voorkeuren, intenties en behoeften. Experimenteer en ontdek wat het beste voor jou werkt om optimaal te profiteren van de energie en eigenschappen van deze prachtige steen.

Agaat Turitella Kristallen Grid

Een Agaat Turitella kristallen grid kan een krachtig hulpmiddel zijn om de energie en eigenschappen van deze steen te versterken. Hier is een suggestie voor het creëren van een Agaat Turitella kristallen grid:

 1. Selecteer een centrale Agaat Turitella steen als focuspunt van je grid. Dit kan een grotere, opvallende steen zijn die het middelpunt vormt van je grid.

 2. Kies enkele kleinere Agaat Turitella stenen om rond de centrale steen te plaatsen. Dit kunnen stenen zijn van vergelijkbare grootte en vorm, of je kunt variatie in grootte en vorm aanbrengen voor visuele interesse.

 3. Leg de stenen in een patroon dat voor jou goed voelt. Dit kan een cirkel, een spiraal, een ster of een ander geometrisch patroon zijn. Vertrouw op je intuïtie en laat je leiden door de energie van de stenen.

 4. Terwijl je de stenen plaatst, kun je intenties uitspreken of visualisaties maken van het doel van je grid. Je kunt bijvoorbeeld affirmaties uitspreken voor aarding, bescherming, harmonie of heling.

 5. Zodra de stenen zijn geplaatst, kun je je handen over de grid bewegen om de energie te activeren en te verbinden met de intenties die je hebt gesteld. Je kunt ook een kristalpunt gebruiken om de energie te richten en te versterken.

 6. Laat de grid op een veilige en rustige plek staan waar je er regelmatig contact mee kunt maken. Je kunt er meditaties bij doen, er je intenties op richten of gewoon de aanwezigheid van de grid waarderen.

Onthoud dat het creëren van een kristallen grid een persoonlijke en intuïtieve praktijk is. Je kunt altijd experimenteren en aanpassingen maken aan je grid op basis van je eigen behoeften en voorkeuren. Geniet van de kracht en schoonheid van je Agaat Turitella kristallen grid en laat het dienen als een ondersteunend hulpmiddel op je spirituele reis.

Sterrenbeeld Agaat Turitella

Botswana Agaat is verbonden met twee sterrenbeelden, namelijk Waterman (20 januari - 18 februari) en Boogschutter (22 november - 21 december). Boogschutter is een vuurteken dat bekend staat om zijn avontuurlijke geest, optimisme en streven naar vrijheid.

Voor mensen met het sterrenbeeld Boogschutter kan Botswana Agaat een waardevolle metgezel zijn. Deze steen kan hen helpen hun optimisme en positieve energie te versterken, wat hen kan inspireren om nieuwe avonturen aan te gaan en hun horizon te verbreden.

Botswana Agaat kan ook dienen als een bron van emotionele ondersteuning voor Boogschutters, die soms gevoelig kunnen zijn voor stemmingswisselingen. Het kan helpen bij het bevorderen van innerlijke vrede, het verminderen van stress en het vergroten van het gevoel van welzijn.

Daarnaast kan Botswana Agaat Boogschutters helpen bij het versterken van hun intuïtie en het vinden van hun innerlijke wijsheid. Het kan hen ondersteunen bij het nemen van beslissingen en het volgen van hun intuïtieve leiding.

Als Boogschutter kun je profiteren van de energie van Botswana Agaat door het te dragen als sieraad, het in je leefruimte te plaatsen of ermee te mediteren. Sta open voor de helende krachten van Botswana Agaat en gebruik het als een hulpmiddel om je avontuurlijke geest, optimisme en innerlijke wijsheid te versterken in je spirituele reis.

Chakra's en Agaat Turitella

Agaat Turitella heeft een connectie met verschillende chakra's en kan helpen bij het in balans brengen en stimuleren van deze energiecentra in het lichaam.

 • Wortelchakra (Muladhara): Agaat Turitella heeft een aardende en stabiliserende werking op het wortelchakra. Het helpt bij het versterken van de basis, het vergroten van het gevoel van veiligheid en het bevorderen van een gevoel van gronding.

 • Heiligbeenchakra (Svadhishthana): Agaat Turitella werkt samen met het heiligbeenchakra om emotionele heling en creatieve energie te bevorderen. Het helpt bij het loslaten van emotionele blokkades en het stimuleren van een gezonde expressie van emoties.

 • Zonnevlechtchakra (Manipura): Agaat Turitella kan het zonnevlechtchakra in balans brengen en versterken. Het helpt bij het vergroten van zelfvertrouwen, innerlijke kracht en persoonlijke macht.

 • Hartchakra (Anahata): Agaat Turitella opent en geneest het hartchakra, waardoor liefde, compassie en harmonie kunnen stromen. Het helpt bij het genezen van emotionele wonden en het bevorderen van liefdevolle relaties.

De energie van Agaat Turitella werkt samen met deze chakra's om een evenwichtige stroom van energie door het lichaam te bevorderen. Het helpt bij het loslaten van blokkades en het creëren van een harmonieuze energiebalans. Door het werken met Agaat Turitella kun je de chakra's in lijn brengen en de vitale levensenergie vrij laten stromen, waardoor je een gevoel van welzijn, harmonie en spirituele groei kunt ervaren.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts!

Agaat turritella zaksteen
Edelsteen zaksteen van Agaat turritella van ca. 4-5 cm. Agaat Turitella is een bijzondere Agaat soort, omdat dit Kristal kleine fossiele schelp delen bevat.
€ 7,60
Agaat turritella edelsteen hanger
Laat je verrassen door de unieke patronen en intrigerende fossiele inclusies van onze Agaat Turritella edelsteen hanger. Met zijn natuurlijke charme en historische betekenis is deze hanger een waar pronkstuk dat je zal fascineren.
€ 1,94