Amethist geode online kopen

Amethist geoden

Wat zijn geoden?

Een geode is een gedeeltelijke holle, globevormige knol welke aan de binnenkant is begroeid met kristallen. Ze zijn ontstaan als gasbellen in het vloeibare magma dat in een kraterpijp opsteeg tijdens een eruptie van een vulkaanuitbarsting. Deze met gas gevulde bellen bleven na stolling van het magma bestaan en vulde zich met verzadigde minerale oplossingen. Zo konden zich mooie kristallen vormen.

De geoden worden dus vaak gevonden in vulkanische gebieden. De geoden kunnen heel klein zijn maar ook heel groot. Dit kun je met name goed zien bij Amethist uit Uruguay of Brazilië. De geoden worden meestal door het midden gezaagd en gekraakt met een speciale tang. De zaagsnede wordt veelal gepolijst.

Amethist

Amethist is familie van de bergkristal en bevordert de spirituele helderheid, het besef van spiritualiteit en de erkenning van de geestelijke werkelijkheid. Amethist geeft ons rechtvaardigheidsgevoel en een scherp oordelend vermogen en schept daarmee eerlijkheid en oprechtheid. Goed voor conflictbeheersing, acceptatie en innerlijke vrede. Amethist bevordert de spirituele groei en geeft inzichten. Heeft hij een zuiverende en rustgevende werking op de omgeving, zeer geschikt voor therapeutische ruimtes.

Amethist / Bergkristal geode nr.97
Laatste items in voorraad
Mooie Amethist geode van 37,10 kilo, afkomstig uit Brazilië. Deze geode heeft een brede Bergkristal rand en diepe holte met donkere Amethist kleuren.
€ 1.430,00
Amethist geode nr.75
Laatste items in voorraad
Unieke Amethist geode uit Brazilië. Deze geode is 73,9 kg. en is 68 cm hoog.
€ 1.400,00
Amethist / Bergkristal geode nr. 74
Laatste items in voorraad
Unieke Amethist geode van 64,4 kg. Deze komt uit Brazilië en heeft een prachtige donkere holte.
€ 1.814,05
Amethist / Rookkwarts geode nr. 44
Laatste items in voorraad
Unieke Amethist geode met een brede Rookkwarts rand. Deze geode is 35,6 kilo en komt uit Brazilië.
€ 1.380,00