Amethist kopen - Spirituele groei en Bescherming

Amethist - Spirituele groei en Bescherming

Amethist is lichtpaars tot donkerpaars van kleur

Werking Amethist

Samen met Bergkristal en Roze Kwarts is Amethist een van de bekendste steensoorten die er is. Dat is natuurlijk niet voor niets! Niet alleen zijn de paarse kristallen een lust voor het oog, maar tevens kan de steen kalmte en rust bevorderen, werkt hij ontspannend en brengt hij harmonie. Daarnaast staat Amethist erom bekend dat het je hoofd helder maakt en zelfinzicht brengt, waardoor je leert eerlijk te kijken naar jezelf. Slechte gewoontes en verslavingen kun je daardoor erkennen en achter je laten en het inzicht wat je kunt krijgen in je gevoelens helpt je om bepaalde ervaringen een plek te geven. Zo helpt de steen bij de verwerking van verdriet, boosheid en trauma’s. Ook bevordert Amethist spirituele groei en in edelstenentherapie wordt hij veel gebruikt tegen migraine en slaapproblemen. 

Amethist werkt in op je kruinchakra en derde oogchakra en stimuleert daarmee je intuïtie en spiritualiteit. Gelukkig opent het niet alleen je kruin, maar beschermt het deze ook nog, waardoor er niet al te snel teveel informatie binnenkomt. Amethist werkt beschermend, zuiverend, ontspannend. Nog steeds staat de steen bekend als steen van de wijsheid en helpt de steen je inzicht te krijgen in oude overtuigingen en patronen. Daarnaast helpt de steen je het leven te accepteren zoals het is (de mooie en de minder mooie dingen) en geeft het ruimte voor nieuwe dingen. De steen wordt ook veel gebruikt bij meditatie en helpt je dan je hoofd helder te krijgen en de stilte in jezelf te vinden.

Gebruik van Amethist

Amethist kent ontzettend veel toepassingen. Zo kun je amethist gebruiken als zaksteen, in edelsteenwater of op de huid dragen in een sieraad. Natuurlijk kun je het ook op een relevante plek neerleggen zoals in een ruimte waar je harmonie en rust wilt brengen, zoals je woonkamer of praktijk. Ook wordt er bij slaapproblemen en nachtmerries vaak geadviseerd een stuk amethist onder je kussen te leggen.

Amethist is ook onderdeel van de Gouden Driehoek. Dit is de combinatie van Bergkristal, Amethist en Roze Kwarts. Deze krachtige combinatie versterkt elkaar, waardoor ze samen krachtiger zijn dan elk van deze stenen alleen. Deze oeroude combinatie brengt liefde en harmonie in de ruimte waarin deze geplaatst wordt. Ook is deze combinatie bij uitstek geschikt voor Kristallen Grids of om bij je te dragen of mee te mediteren.

Een kristallen grid? Wat is dat? Een grid is een raster waarin kristallen met aandacht op een specifieke plek worden geplaatst. Een grid plaats je meestal in of om je huis om het huis te beschermen tegen negatieve energie, ruimtes zuiver te houden of van je huis een plek te maken die overvloed op elk niveau ontvangt. Omdat Amethist harmonie en innerlijke wijsheid brengt, vind je deze steen vaak terug in het grid. Een klein stukje ruwe amethist kun je ook prima in het midden van het grid leggen om zo extra kracht bij te zetten bij een intentie.

Wist je overigens dat je een amethist geode goed kan gebruiken om je stenen energetisch te reinigen en op te laden? Door een steen een uur of twaalf in een amethistgeode te leggen wordt deze als vanzelf gereinigd. De geode zelf kun je vervolgens weer reinigen door hem onder stromend water af te spoelen, maar je zult merken dat dit niet zo vaak nodig is. Om stenen te reinigen kun je ze overigens ook op een bedje van amethisttrommelsteentjes leggen.

Ook de uiterlijke vorm van amethist heeft invloed op zijn werking. Amethist wordt bijvoorbeeld vaak in punten geslepen. De energie stroom daarbij altijd in de richting van de punt. Wil je energie afvoeren dan plaats je de punt van je af, wil je energie toevoegen dan plaats je de punt naar je toe. Amethist wordt daarnaast vaak in dubbeleinders (kristallen met aan beide uiteinden een punt) geslepen. Dubbeleinders zenden en ontvangen tegelijk. Een Amethist dubbeleinder kan je helpen bij jezelf en in jouw lichaam te komen en kan je ondersteunen oude patronen te doorbreken of blokkades in jezelf in beweging te zetten.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts!

Chakra

Derde oogchakra (6e) en kruinchakra (7e)

Sterrenbeeld

Steenbok (22 december tot 20 januari), Vissen (20 februari tot 20 maart) en Waterman (21 januari tot 19 februari) 

Verzorging

Amethist kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Amethist kan onder invloed van fel zonlicht verkleuren.

Amethist ring zilver 9-spirits - 18
Laatste items in voorraad
Prachtige zilveren ring van Amethist maat 18. De 9 spirits ring is 2,4 x 1,4 x 0,5 cm hoog.  
€ 159,99
Pendel facet + kaart Amethist
Facet geslepen Amethist pendel op een displaykaartje inclusief pendel diagram. De Amethist pendel is ca. 5 cm lang.
€ 9,95
Amethist Maraba spits ruw nr. 1326
Laatste items in voorraad
Ruwe Amethist punt uit Maraba, Brazilië. De spits is 20 cm lang, 7 cm breed en 4 cm hoog.
€ 81,20
Amethist Maraba spits ruw nr. 1321
Laatste items in voorraad
Ruwe Amethist spits uit Maraba, Brazilië. De punt is 12 x 8,5 x 5 cm en weegt 750 gram.
€ 123,40
Amethist Maraba spits ruw nr. 1322
Laatste items in voorraad
Ruwe spits van Amethist uit Maraba, Brazilië. De punt is 18,5 x 4,5 x 4,5 cm en weegt 300 gram.
€ 49,35
Amethist trommelstenen A/B kwaliteit ±800 g
Amethist is een purperkleurig kwartskristal. Kleuren variëren van licht lavendel tot diep violet. Amethist kristallen bezitten spirituele eigenschappen en kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van het verhogen van je bewustzijnsniveau. Ze vormen een brug tussen aardse en etherische werelden, waardoor er een opening komt naar spiritueel bewustzijn. (*)Dit is een natuurproduct, dus kleur, vorm en grootte kunnen variëren en afwijken van de getoonde afbeelding.
€ 12,65
Chevron amethist trommelstenen B kwaliteit ±800 g
Chevron-amethist is een combinatie van melkkwarts en amethist. Het is een krachtige steen die ontspant, kalmeert en een rustige slaap bevordert. Opent het derde oog. Wordt ook gebruikt bij spiritual journeys. (*)Dit is een natuurproduct, dus kleur, vorm en grootte kunnen variëren en afwijken van de getoonde afbeelding.
€ 15,35
Orgoniet piramide amethist bloem des levens 5x5x8 cm
Orgon betekent levensenergie  chi, ether of prana). Orgoniet bestaat uit een combinatie van kristal, hars en metaal. Het beschermt tegen schadelijke (elektromagnetische) straling en andere energievervuiling. Orgoniet heeft een algemeen ontspannende werking en bevordert fysieke en spirituele gezondheid.
€ 17,15
Orgoniet piramide amethist bloem des levens 7x7x6 cm
Orgon betekent levensenergie  chi, ether of prana). Orgoniet bestaat uit een combinatie van kristal, hars en metaal. Het beschermt tegen schadelijke (elektromagnetische) straling en andere energievervuiling. Orgoniet heeft een algemeen ontspannende werking en bevordert fysieke en spirituele gezondheid.
€ 14,10
Amethist kralen ovaal - 5 st.
Laatste items in voorraad
5 ovale Amethist kralen in een plasticzakje met informatiekaartje. De Amethist kralen zijn ca. 1,5 cm lang.
€ 5,00
Amethist oorstekers rond zilver
Ronde Amethist oorstekers van 925 sterling zilver. De Amethist oorstekers hebben een doorsnede van ca. 7 mm.
€ 31,50
Multiwire ketting Amethist
Prachtige Amethist multiwire ketting is ca. 42 cm lang. De Amethistketting is nikkelvrij.
€ 19,50
Amethist armband zilver ovaal
Zilveren armband met 8 ovaal geslepen Amethist stenen. De Amethist armband is gemaakt van 925 sterling zilver en is handgemaakt in India.
€ 145,00