Ammoniet kopen - werking, kenmerken en eigenschappen

Ammoniet - Moed en Doorzettingsvermogen

Geschiedenis Ammoniet

De geschiedenis van ammonieten strekt zich uit over een periode van honderden miljoenen jaren. Deze fascinerende weekdieren verschenen voor het eerst in de oceaan tijdens het Devoon-tijdperk, ongeveer 400 miljoen jaar geleden. Ze behoorden tot de groep van Cephalopoda, die ook moderne inktvissen en octopussen omvat.

Gedurende hun bestaan evolueerden ammonieten in een breed scala aan vormen, maten en patronen. Ze ontwikkelden prachtig gedraaide schelpen met kamers die ze gebruikten om te groeien en zich voort te bewegen in de oceaan. De schelpen van ammonieten varieerden van klein en eenvoudig tot groot en complex, en ze vertoonden een verbazingwekkende diversiteit aan structuren en ornamenten.

Ammonieten waren overvloedig aanwezig in de oceanen gedurende het Mesozoïcum, het tijdperk van de dinosauriërs. Ze gedijden in verschillende mariene omgevingen en waren belangrijke schakels in de voedselketen. Sommige soorten ammonieten werden zelfs enorm groot, met schelpen die een diameter van meer dan een meter konden bereiken.

Helaas kwam er een abrupt einde aan het tijdperk van de ammonieten aan het einde van het Krijt-tijdperk, ongeveer 65 miljoen jaar geleden. Een massale uitsterving, vermoedelijk veroorzaakt door de inslag van een grote asteroïde, leidde tot het uitsterven van veel zeedieren, waaronder de ammonieten. Dit was ook het einde van het tijdperk van de dinosauriërs.

Tegenwoordig worden ammonieten bewonderd en gewaardeerd om hun prachtige fossielen. Hun spiraalvormige schelpen hebben de tand des tijds doorstaan en worden vaak gevonden als versteende overblijfselen in gesteentelagen over de hele wereld. Ze zijn populair bij verzamelaars en worden gebruikt als decoratieve objecten en inspiratie voor kunst en design.

De studie van ammonieten heeft wetenschappers veel geleerd over de evolutie van het leven op aarde en de geologische geschiedenis van onze planeet. De diverse vormen en patronen van ammonieten bieden inzicht in de veranderingen in de oceanen en het milieu gedurende miljoenen jaren.

Ammonieten blijven een intrigerend onderdeel van ons natuurlijk erfgoed en herinneren ons eraan hoe het leven in de oceanen er ooit uitzag. Hun fossielen zijn tastbare getuigen van een ver verleden en dienen als bron van verwondering en nieuwsgierigheid voor zowel wetenschappers als liefhebbers van de natuur.

Vindplaatsen Ammoniet

Ammonieten zijn te vinden op verschillende locaties over de hele wereld, waar ze in fossiele vorm worden ontdekt. Deze opmerkelijke schelpen worden vaak aangetroffen in sedimentgesteenten, met name mariene afzettingen. Hier zijn enkele bekende vindplaatsen van ammonieten:

 • Verenigd Koninkrijk: De Jurassic Coast in het zuiden van Engeland, met name de kustlijn van Dorset en East Devon, staat bekend om zijn overvloed aan ammonieten. Charmouth en Lyme Regis zijn populaire locaties voor fossielenjagers.

 • Duitsland: De regio Zuid-Duitsland, met name de Schwäbische Alb, staat bekend om zijn rijke ammonietenfossielen. De beroemde Solnhofen-afzettingen hebben een grote verscheidenheid aan goed bewaarde fossielen, waaronder ammonieten.

 • Marokko: Het Anti-Atlasgebergte in Marokko staat bekend om zijn spectaculaire ammonietenfossielen. De fossiele ammonieten worden vaak gevonden in kalksteenformaties en zijn bekend om hun opvallende kleuren en patronen.

 • Verenigde Staten: Verschillende regio's in de Verenigde Staten hebben bekende ammonietenvindplaatsen. De Mancos Shale in Colorado en de Pierre Shale in South Dakota zijn bijvoorbeeld bekend om hun ammonietenfossielen.

 • Canada: In de Canadese provincie Alberta zijn ammonietenfossielen te vinden in de Badlands-gebieden, met name in de Dinosaur Provincial Park en de Royal Tyrrell Museum.

 • Madagaskar: Het eiland Madagaskar heeft enkele unieke ammonietenfossielen. Met name de Mahajanga-provincie staat bekend om zijn vondsten van ammonieten in kalksteenformaties.

Deze zijn slechts enkele voorbeelden van vindplaatsen waar ammonieten zijn ontdekt. Het is altijd belangrijk om de wettelijke regels en voorschriften met betrekking tot het verzamelen van fossielen op elke specifieke locatie te respecteren. Het verzamelen van ammonieten kan een opwindende hobby zijn voor liefhebbers van paleontologie en geologie, en het biedt een uniek inzicht in het leven dat ooit onze planeet bewoonde.

Kenmerken en eigenschappen van Ammoniet in Lithotherapie

Ammoniet is een fossiele schelp met unieke energetische eigenschappen. Het staat symbool voor transformatie, biedt bescherming, bevordert balans en harmonie, stimuleert spirituele groei en verhoogt vitaliteit. Het gebruik van ammoniet in lithotherapie kan helpen bij persoonlijke groei en het creëren van een positieve en gebalanceerde energie.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Ammoniet op het mentale niveau

Ammoniet staat bekend om zijn krachtige werking op het mentale niveau. Deze fascinerende fossiele schelp heeft unieke eigenschappen die de geest kunnen beïnvloeden en mentale processen kunnen verbeteren.

Een van de belangrijkste werkingen van ammoniet op het mentale niveau is het verhelderen van de geest. Het kan helpen om gedachtenpatronen te ordenen en helderheid te brengen in complexe situaties. Dit kan bijdragen aan een beter begrip van problemen en het nemen van weloverwogen beslissingen.

Ammoniet kan ook het geheugen en de cognitieve functies verbeteren. Het stimuleert mentale alertheid en helpt bij het onthouden van informatie. Dit kan vooral nuttig zijn voor studenten, professionals en iedereen die behoefte heeft aan een scherpere geest en verbeterde concentratie.

Op emotioneel vlak heeft ammoniet een stabiliserend effect. Het kan helpen bij het verminderen van stress, angst en depressie. Het bevordert een gevoel van innerlijke rust en harmonie, waardoor negatieve emoties worden verzacht en een positieve mindset wordt gestimuleerd.

Daarnaast kan ammoniet de creatieve denkprocessen verbeteren. Het kan de verbeeldingskracht stimuleren en nieuwe perspectieven bieden bij het oplossen van problemen. Dit opent de deur naar innovatieve ideeën en creatieve oplossingen.

Door het werken met ammoniet op het mentale niveau, kunnen we ons bewustzijn vergroten, onze mentale veerkracht versterken en onze geest helder en gefocust houden. Het is een waardevol hulpmiddel voor persoonlijke groei, zelfontwikkeling en het bereiken van een evenwichtige mentale staat.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Ammoniet op het fysieke niveau

De Ammoniet, een prachtig fossiel van een uitgestorven zeedier, heeft een aantal interessante werkingen, betekenissen en eigenschappen op het fysieke niveau. Deze eigenschappen kunnen ons helpen om ons fysieke welzijn te verbeteren en onze gezondheid te ondersteunen.

Een van de belangrijkste werkingen van de Ammoniet is het versterken van onze levenskracht. Het kan ons helpen om meer vitaliteit en energie te ervaren, waardoor we ons fysiek sterker en veerkrachtiger voelen. Daarnaast wordt de Ammoniet ook geassocieerd met het verbeteren van de spijsvertering. Het kan helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering, het verminderen van spijsverteringsproblemen en het stimuleren van een evenwichtige stofwisseling.

Op het fysieke niveau kan de Ammoniet ook verlichting bieden bij lichamelijke klachten. Het kan helpen bij het verminderen van pijn, stijfheid en ontstekingen, en kan ook de flexibiliteit en mobiliteit van het lichaam verbeteren. Daarnaast ondersteunt de Ammoniet het immuunsysteem, waardoor het lichaam beter in staat is om zichzelf te beschermen tegen ziekte en infecties.

Een andere belangrijke eigenschap van de Ammoniet is het vermogen om het lichaam te reinigen en te ontgiften. Het kan helpen bij het verwijderen van toxines en negatieve energieën uit het lichaam, waardoor het lichaam zuiver en in balans blijft.

Het is belangrijk op te merken dat de werkingen, betekenissen en eigenschappen van de Ammoniet op het fysieke niveau individueel kunnen variëren. Iedereen kan verschillend reageren op de energie van stenen. Het is raadzaam om de Ammoniet regelmatig te reinigen en op te laden om de energie fris en optimaal te houden. Bij specifieke medische aandoeningen is het altijd belangrijk om professioneel medisch advies in te winnen.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Ammoniet op het spirituele niveau

De Ammoniet, een bijzonder fossiel dat miljoenen jaren oud is, heeft ook een diepgaande werking, betekenis en eigenschappen op het spirituele niveau. Deze eigenschappen kunnen ons helpen om ons spiritueel bewustzijn te vergroten en een diepere verbinding met het universum te ervaren.

Een van de belangrijkste werkingen van de Ammoniet is het stimuleren van spirituele groei en transformatie. Het kan ons helpen om oude patronen en overtuigingen los te laten en ruimte te maken voor nieuwe inzichten en perspectieven. De Ammoniet nodigt ons uit om te evolueren en te groeien op spiritueel niveau, waardoor we meer verbondenheid en innerlijke wijsheid kunnen ervaren.

Op het spirituele niveau kan de Ammoniet ook dienen als een krachtige beschermer. Het creëert een energetisch schild om ons heen en helpt ons om negatieve energieën en invloeden af te weren. Daarnaast kan de Ammoniet ons helpen om in contact te komen met onze intuïtie en hogere bewustzijn, waardoor we diepere inzichten en spirituele leiding kunnen ontvangen.

De Ammoniet staat ook bekend om zijn harmoniserende en balancerende eigenschappen. Het helpt ons om balans te vinden tussen onze fysieke, emotionele en spirituele aspecten, waardoor we een dieper gevoel van welzijn en harmonie kunnen ervaren. Het kan ons ook helpen om in evenwicht te komen met de cycli van het leven en de natuur, en om ons bewustzijn te vergroten van de grotere kosmische ordening.

Daarnaast wordt de Ammoniet geassocieerd met het activeren en stimuleren van de chakra's, de energiecentra in ons lichaam. Het kan helpen om de energiestroom in onze chakra's te balanceren en te versterken, waardoor we een verhoogd gevoel van vitaliteit en spirituele verbinding kunnen ervaren.

Het is belangrijk om op te merken dat de werkingen, betekenissen en eigenschappen van de Ammoniet op het spirituele niveau individueel kunnen variëren. Iedereen kan verschillend reageren op de energie van stenen. Het is raadzaam om de Ammoniet regelmatig te reinigen en op te laden om de energie fris en optimaal te houden. Daarnaast kan het nuttig zijn om meditatie en andere spirituele praktijken te beoefenen om een diepere verbinding met de Ammoniet en zijn spirituele eigenschappen te ervaren.

Stenen en materialen die bij Ammoniet passen

De Ammoniet, een prachtig fossiel dat al lang als een waardevolle edelsteen wordt beschouwd, kan goed gecombineerd worden met andere stenen en materialen om de helende en spirituele eigenschappen ervan te versterken. Hier zijn enkele stenen en materialen die goed bij de Ammoniet passen:

 • Bergkristal: Bergkristal is een krachtige versterker van energieën en kan de energie van de Ammoniet versterken. Het kan helpen om de spirituele eigenschappen van de Ammoniet te versterken en een diepere verbinding met het hogere bewustzijn te vergemakkelijken.

 • Seleniet: Seleniet staat bekend om zijn zuiverende en beschermende eigenschappen. Het kan helpen om de energie van de Ammoniet te zuiveren en negatieve energieën te verwijderen. Seleniet kan ook helpen om de spirituele communicatie te versterken en een dieper begrip van spirituele boodschappen te vergemakkelijken.

 • Labradoriet: Labradoriet is een steen van transformatie en spirituele groei. Het kan helpen om de spirituele eigenschappen van de Ammoniet te versterken en een diepere verbinding met het hogere zelf te bevorderen. Labradoriet kan ook helpen om de intuïtie te versterken en spirituele bescherming te bieden.

 • Zwarte toermalijn: Zwarte toermalijn is een sterke aardende steen en kan helpen om de energieën van de Ammoniet te aarden en in balans te brengen. Het kan ook bescherming bieden tegen negatieve energieën en elektromagnetische straling.

 • Lapis Lazuli: Lapis Lazuli is een krachtige spirituele steen die helpt bij het openen van het derde oog en het bevorderen van spirituele groei. Het kan de intuïtie versterken en heldere communicatie met hogere rijken vergemakkelijken.

 • Celestien: Celestien is een steen van vrede en harmonie. Het kan helpen om een diepe spirituele verbinding tot stand te brengen en spirituele inzichten te vergemakkelijken. Celestien kan ook helpen bij meditatie en het bevorderen van een gevoel van innerlijke vrede.

 • Shungite: Shungite staat bekend om zijn beschermende eigenschappen tegen elektromagnetische straling en negatieve energieën. Het kan helpen om de energie van de Ammoniet te zuiveren en te beschermen, zowel fysiek als spiritueel.

 • Chrysocolla: Chrysocolla is een steen van evenwicht en communicatie. Het kan helpen om de spirituele communicatie te bevorderen en een gevoel van innerlijke balans te creëren. Chrysocolla kan ook helpen bij het uiten van emoties en het bevorderen van harmonieuze relaties.

 • Pyriet: Pyriet staat bekend als de "steen van overvloed" en kan helpen bij het manifesteren van spirituele en materiële welvaart. Het kan de energie van de Ammoniet versterken en helpen bij het aantrekken van positieve energieën en kansen.

 • Koper: Koper is een geleidend metaal dat kan helpen om de energie van de Ammoniet te versterken en te verankeren. Het kan ook helpen om de spirituele communicatie te vergemakkelijken en de intuïtie te versterken.

Bij het combineren van stenen en materialen is het belangrijk om te vertrouwen op je intuïtie en te experimenteren met wat voor jou het beste werkt. Iedereen kan anders reageren op de energie van stenen, dus het is belangrijk om te luisteren naar je eigen behoeften en voorkeuren.

Hoe kan je Ammoniet reinigen en opladen?

Om je Ammoniet te reinigen en op te laden, zijn er verschillende methoden die je kunt gebruiken. Hier zijn enkele suggesties:

Reinigen Ammoniet:

 1. Water reiniging: Spoel je Ammoniet voorzichtig af onder stromend water om eventueel stof en vuil te verwijderen. Je kunt ook een kom met zuiver water gebruiken om je Ammoniet in onder te dompelen.

 2. Rookreiniging: Steek een bundel salie, palo santo of andere reinigende kruiden aan en laat de rook over je Ammoniet gaan. Visualiseer hoe de rook negatieve energieën wegneemt en zuivering brengt.

 3. Aarde reiniging: Begraven in de aarde gedurende 24 uur kan helpen om de Ammoniet te ontdoen van opgebouwde energie en deze terug te zetten in zijn natuurlijke staat.

Opladen Ammoniet:

 1. Zonlicht: Plaats je Ammoniet voor een korte periode in direct zonlicht om het op te laden met zonne-energie. Let op dat je Ammoniet niet te lang blootstelt aan fel zonlicht, omdat dit de kleur kan vervagen.

 2. Maanlicht: Laat je Ammoniet gedurende de nacht onder het maanlicht rusten om het op te laden met de kalmerende energie van de maan. Dit is vooral gunstig tijdens volle maan.

 3. Bergkristal: Plaats je Ammoniet op een cluster van bergkristal om het op te laden. Bergkristal heeft een sterk energetisch reinigend vermogen en kan helpen om de vibraties van de Ammoniet te vernieuwen.

 4. Intentie en visualisatie: Houd je Ammoniet in je handen, stel je een helder wit licht voor dat de steen omhult en spreek je intentie uit dat de Ammoniet gereinigd en opgeladen wordt met positieve energie.

Experimenteer met verschillende methoden en luister naar je intuïtie om te bepalen welke reinigings- en oplaadmethoden het beste werken voor jouw Ammoniet. Het is ook belangrijk om regelmatig de energie van je Ammoniet te blijven controleren en indien nodig opnieuw te reinigen en op te laden.

Het gebruik van Ammoniet

Ammoniet kan op verschillende manieren worden gebruikt vanwege zijn unieke energie en esthetische waarde. Hier zijn enkele suggesties voor het gebruik van Ammoniet:

 1. Decoratie: Ammoniet fossielen hebben een prachtige spiraalvormige structuur en unieke patronen. Ze kunnen worden gebruikt als decoratieve stukken in je huis, kantoor of meditatieruimte. Plaats ze op een tafel, schap of altaar om een natuurlijke en fascinerende uitstraling te geven aan de ruimte.

 2. Meditatie: Door de helende en kalmerende eigenschappen kan Ammoniet een waardevol hulpmiddel zijn tijdens meditatiesessies. Houd een Ammoniet in je handen terwijl je mediteert om een diepere verbinding met jezelf en het universum te ervaren. De spiraalvorm kan ook helpen bij het visualiseren van energie die door je lichaam stroomt.

 3. Energetisch werk: Ammoniet kan worden gebruikt in energetische healingpraktijken, zoals Reiki of kristaltherapie. Plaats de Ammoniet op het lichaam van de persoon die wordt behandeld om de energiestromen te balanceren, blokkades op te heffen en helende vibraties te bevorderen.

 4. Onderwijs en studie: Ammoniet is een fascinerend fossiel dat veel kan leren over het verleden en de evolutie van de aarde. Het kan worden gebruikt als educatief hulpmiddel in scholen, musea of geologielessen om kinderen en volwassenen bewust te maken van de geschiedenis van onze planeet.

 5. Collectie: Voor liefhebbers van fossielen en natuurlijke geschiedenis kan Ammoniet een waardevolle toevoeging zijn aan een collectie. Door verschillende Ammoniet exemplaren te verzamelen, kun je de diversiteit van deze fossielen en hun unieke kenmerken verkennen.

Onthoud dat het gebruik van Ammoniet afhankelijk is van persoonlijke voorkeur en intentie. Luister naar je intuïtie bij het bepalen van de beste manier om Ammoniet in je leven te integreren.

Sterrenbeeld Ammoniet

Ammoniet is geen traditionele steen die specifiek geassocieerd wordt met een bepaald sterrenbeeld. Omdat Ammoniet een fossiel is dat miljoenen jaren geleden is gevormd, kan het echter een verbinding hebben met alle sterrenbeelden en hun kosmische geschiedenis. De energie van Ammoniet kan resoneren met iedereen die zich aangetrokken voelt tot zijn unieke schoonheid en spirituele betekenis, ongeacht hun sterrenbeeld.

Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van Ammoniet in combinatie met je sterrenbeeld, kun je overwegen om het te combineren met andere stenen die specifiek geassocieerd worden met jouw sterrenbeeld.

Chakra's en Ammoniet

Ammoniet wordt vaak geassocieerd met het activeren en balanceren van het basischakra, ook wel bekend als het wortelchakra. Dit chakra bevindt zich aan de basis van de ruggengraat en staat in verbinding met onze gronding, stabiliteit en veiligheid. Het werken met Ammoniet kan helpen om de energie in het basischakra te versterken en te harmoniseren, waardoor een gevoel van stabiliteit en veiligheid wordt bevorderd.

Daarnaast wordt Ammoniet ook geassocieerd met het sacraal chakra, dat zich bevindt in het gebied van de onderbuik. Het sacraal chakra staat in verbinding met onze emoties, creativiteit en seksualiteit. Het werken met Ammoniet kan helpen om de energie in dit chakra te stimuleren en in evenwicht te brengen, waardoor een gezonde stroom van emoties en creatieve expressie wordt bevorderd.

Het is belangrijk op te merken dat de werking van Ammoniet op de chakra's subjectief kan zijn en kan variëren van persoon tot persoon. Het is altijd het beste om naar je eigen intuïtie te luisteren en te observeren hoe Ammoniet op jouw energie reageert wanneer je ermee werkt. Als je specifieke aandacht wilt besteden aan een bepaald chakra, kun je ervoor kiezen om Ammoniet te combineren met andere stenen die geassocieerd worden met dat specifieke chakra voor een diepgaandere energetische ondersteuning.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts!

-10%
Hanger ammoniet 2 stuks
Mooie hanger van ammoniet met een metalen frame.
€ 12,96
€ 14,40
Orthoceras met Ammoniet sculptuur nr.29
Laatste items in voorraad
Orthoceras met Ammoniet sculptuur van ca. 100 kilo, de afmetingen zijn 125 cm hoog en 75 cm breed. Hij kan zelfstandig staan.
€ 3.300,00
Niet op voorraad
Edelsteenhanger Ammoniet model3
Niet op voorraad
Edelsteenhanger van een Ammoniet fossiel. De Ammoniet hanger is ca. 2,5 – 3 cm lang, gemeten zonder ringetje. Het kapje van de hanger is verzilverd. Let op! Ieder stuk is uniek en kan daarom afwijken van de foto. De hanger wordt geleverd zonder ketting.
Niet op voorraad
Doosje Ammoniet paar klein
Niet op voorraad
Ontdek de tijdloze schoonheid van een klein paar Ammonieten in een doosje! Deze prachtige fossielen brengen een vleugje prehistorie direct naar jouw leefruimte. Ammonieten, met hun spiraalvormige schelpen, hebben een unieke charme en worden vaak geassocieerd met spirituele groei en harmonie.
Doosje Ammoniet paar groot
Laatste items in voorraad
Groot Ammoniet paar in een doosje. De Ammoniet is ca. 3,5 cm.
€ 14,50
Ammoniet tractorwiel ruw groot
Ruwe Ammoniet in tractorwiel vorm van ca. 13x16 cm. Let op! Ieder stuk is uniek en kan daarom afwijken van de foto.
€ 71,50
Ammoniet 'tractorwiel' nr.2
Laatste items in voorraad
Ammoniet 'tractorwiel' van 390 gram en 10 cm lang, hij wordt zo genoemd vanwege zijn duidelijke profiel op de schelp.
€ 91,25