Bariet kopen - werking, kenmerken en eigenschappen

Bariet - Optimisme en Energie

Geschiedenis Bariet

In 1800 werd bariet voor het eerst beschreven door de Duitse mineraloog Carl Karsten. De naam kwam van het oude Griekse woord "βαρύς", wat "zwaar" betekent, en het werd aanvankelijk gevonden in ganggesteentevorm in enkele metaalhoudende afzettingen. De Franse spelling werd later vastgesteld dankzij de tussenkomst van Beudant.

Bariet heeft vele toepassingen in de minerale industrie, zoals in de productie van papier, kunststoffen, vernissen en verven. Het wordt ook gebruikt in oliewerkplaatsen om de dichtheid van boorvloeistoffen te verhogen en waterverspilling te voorkomen.

Daarnaast fungeert bariet als een gammastraling absorber, waardoor het wordt gebruikt bij de constructie van gebouwen voor kerncentrales of radiologische beschietingen. Het is ook een bron van bariumderivaten, waaruit Barium (Ba) wordt gewonnen, dat wordt gebruikt in de geneeskunde voor het zichtbaar maken van het spijsverteringskanaal.

Als edelsteen heeft bariet esthetische voordelen en trekt het de aandacht van goudsmeden. Het wordt vaak gebruikt als decoratief element in sieraden, zoals ringen, armbanden en kettingen, om de schoonheid van de mens te sublimeren. Hoewel het ooit werd gebruikt als pigment in gele kleurstoffen, is dit gebruik in de loop der tijd afgenomen vanwege de giftigheid en de neiging om groen te worden in contact met de zon, en het is vervangen door praktischere alternatieven. Niettemin blijft bariet een veelzijdig mineraal met diverse toepassingen in verschillende industrieën.

Oorsprong en samenstelling van Bariet

Bariet, ook bekend als bariumsulfaat, is een mineraal dat voornamelijk bestaat uit barium en zwavel. Het heeft de chemische formule BaSO4. Bariet wordt vaak gevonden in de vorm van kristallen, maar kan ook voorkomen als massieve gesteenten of korrelige afzettingen.

De oorsprong van bariet is gevarieerd en het mineraal kan worden gevonden in verschillende geologische omgevingen. Het wordt vaak geassocieerd met hydrothermale aders, die ontstaan door het oplossen en neerslaan van mineralen in hete, waterrijke oplossingen. Bariet kan ook voorkomen in sedimentaire gesteenten, waar het wordt afgezet door water en zich ophoopt in dikke lagen.

Bariet komt wereldwijd voor en is te vinden in vele landen, waaronder de Verenigde Staten, China, India, Mexico, Marokko en Duitsland. De kleur van bariet kan variëren, afhankelijk van de aanwezigheid van onzuiverheden, en kan variëren van wit en geel tot blauw, bruin en groen.

Vanwege de veelzijdigheid en overvloedigheid wordt bariet op grote schaal gewonnen en gebruikt in verschillende industrieën, zoals de olie- en gasindustrie, de chemische industrie, de papierindustrie en de medische sector. Bariet heeft ook toepassingen als edelsteen in sieraden vanwege zijn aantrekkelijke kleuren en glans. Het is een fascinerend mineraal dat vanuit geologisch en industrieel oogpunt van groot belang is.

Vindplaatsen Bariet

Bariet wordt wereldwijd op verschillende locaties gevonden. Enkele van de belangrijkste vindplaatsen zijn:

 • Verenigde Staten: Bariet wordt gevonden in verschillende staten, waaronder Nevada, Missouri, Texas, Colorado en Arkansas. In Nevada wordt het vooral aangetroffen in de beroemde Big Ledge Mine.

 • China: China is een belangrijke producent van bariet en heeft talrijke afzettingen, zoals in de provincies Hunan, Guizhou en Hubei.

 • India: In India zijn er aanzienlijke barietafzettingen in de staten Andhra Pradesh, Rajasthan en Tamil Nadu.

 • Marokko: Marokko staat bekend om zijn prachtige barietkristallen. De beroemde vindplaats Sidi Lahcen, gelegen in de buurt van Nador, is een bron van hoogwaardige barietmineralen.

 • Duitsland: In Duitsland zijn er aanzienlijke barietafzettingen in de Harz-regio en in de regio Rheinland-Pfalz.

 • Mexico: Mexico heeft ook aanzienlijke barietafzettingen, vooral in de staten Chihuahua en Sonora.

 • Peru: In Peru wordt bariet gevonden in verschillende mijnen, zoals in Cerro Huarihuyn, Ancash.

Dit zijn slechts enkele van de belangrijkste vindplaatsen van bariet over de hele wereld. Het mineraal wordt vaak gevonden in associatie met andere mineralen, en de exacte vindplaatsen kunnen variëren naarmate nieuwe ontdekkingen worden gedaan.

Kenmerken en eigenschappen van Bariet edelsteen in Lithotherapie

Bariet is een bijzondere edelsteen in lithotherapie, met kenmerken die spirituele bescherming, balans en harmonie, geestelijke helderheid, stressvermindering, communicatie en zelfexpressie bevorderen. Het wordt ook geassocieerd met fysieke healing en versterking van intuïtie tijdens meditatie. Bariet kan een waardevolle aanvulling zijn op het bevorderen van welzijn en innerlijke rust. 

Werking, betekenis en eigenschappen van de Bariet op het mentale niveau

Bariet heeft een krachtige werking op het mentale niveau. Het staat bekend om zijn vermogen om de geest te kalmeren en innerlijke rust te bevorderen. Deze edelsteen helpt om stress, angst en negatieve gedachten te verminderen, waardoor mentale helderheid en focus kunnen worden bereikt.

Op mentaal niveau staat Bariet ook bekend om zijn beschermende eigenschappen. Het vormt als het ware een schild rond de geest, waardoor negatieve energieën en invloeden worden afgeweerd. Dit bevordert een gevoel van veiligheid en geborgenheid, waardoor men zich beter kan concentreren op positieve gedachten en intenties.

Daarnaast stimuleert Bariet ook de communicatie en zelfexpressie. Het moedigt aan om open en eerlijk te zijn in gesprekken en helpt om gedachten en gevoelens op een duidelijke en effectieve manier over te brengen. Dit kan leiden tot betere relaties en verbindingen met anderen.

Mensen die zich overweldigd voelen door negatieve emoties of stress op mentaal niveau, kunnen baat hebben bij het dragen of gebruiken van Bariet. Het kan helpen om geestelijk evenwicht te herstellen en de mentale kracht te vergroten, zodat men beter in staat is om uitdagingen het hoofd te bieden en positieve veranderingen in het leven te bewerkstelligen.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Bariet op het fysieke niveau

Bariet, als edelsteen met een prachtige blauw-witte glans, heeft een scala aan heilzame effecten op het fysieke niveau. Deze kristal wordt gewaardeerd vanwege de ondersteuning die het kan bieden aan het lichaam op verschillende manieren.

Op het fysieke niveau staat bariet bekend om zijn vermogen om pijn te verlichten, vooral bij spier- en gewrichtsproblemen. Het heeft een kalmerend effect op het lichaam en kan helpen bij het verminderen van lichamelijke spanning en ongemak.

Bariet wordt ook geassocieerd met het versterken van het immuunsysteem, waardoor het lichaam beter in staat is om ziektes en infecties te bestrijden. Bovendien kan het de bloedsomloop stimuleren, wat bijdraagt aan een betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de lichaamsweefsels.

Deze edelsteen wordt ook gewaardeerd om zijn positieve invloed op de botten en het skelet. Het kan helpen bij het bevorderen van gezonde botdichtheid en het voorkomen van aandoeningen zoals osteoporose.

Bariet heeft ook een gunstig effect op de spijsvertering en kan verlichting bieden bij problemen zoals een opgeblazen gevoel, indigestie en maagzuur.

Daarnaast staat deze steen bekend om zijn zuiverende en ontgiftende eigenschappen. Het kan negatieve energieën uit het lichaam verwijderen en helpt bij energetische zuivering.

Hoewel bariet verschillende heilzame eigenschappen heeft, is het belangrijk om te onthouden dat het gebruik van kristallen als aanvullende therapie moet worden beschouwd en niet als vervanging voor medische behandeling. Bij ernstige gezondheidsproblemen is het raadzaam om altijd een medische professional te raadplegen.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Bariet op het spirituele niveau

Op spiritueel niveau heeft Bariet als edelsteen een versterkend effect op de spirituele verbinding en bewustzijn. Het staat bekend om zijn kalmerende en harmoniserende energie, die kan helpen om innerlijke rust en vrede te bevorderen.

Bariet is een krachtige steen voor meditatie en spirituele groei. Het opent het derde oog chakra en stimuleert het intuïtieve vermogen, waardoor de drager een diepere verbinding met zijn innerlijke wijsheid kan ervaren. Dit kan leiden tot verhoogde helderheid en inzicht in het leven.

Deze edelsteen wordt vaak gebruikt om de communicatie met hogere spirituele rijken te vergemakkelijken. Het kan helpen bij het ontvangen van boodschappen van gidsen, engelen en het hogere zelf. Bariet creëert een brug tussen de aardse en spirituele sferen, waardoor men gemakkelijker toegang krijgt tot spirituele leiding.

Bariet heeft ook een beschermende werking op het spirituele niveau. Het vormt een schild tegen negatieve energieën en entiteiten, waardoor een veilige en gebalanceerde spirituele ruimte wordt gecreëerd.

Daarnaast wordt Bariet geassocieerd met het verhogen van het bewustzijn en het vergroten van het gevoel van eenheid met het universum. Het helpt de drager om zich bewust te worden van zijn spirituele doel en geeft hem de kracht om zijn spirituele reis met vertrouwen voort te zetten.

Bariet kan ook helpen bij het versterken van paranormale vermogens, zoals helderziendheid en helderhorendheid. Het opent de geest voor nieuwe percepties en kan de intuïtieve gaven van de drager verbeteren.

Het is belangrijk om te benadrukken dat spirituele eigenschappen van stenen subjectief kunnen zijn en sterk afhankelijk zijn van de individuele ervaring van de persoon. Het is raadzaam om in contact te komen met de energie van Bariet en te ontdekken hoe het resoneert met je eigen spirituele reis.

Stenen en materialen die bij Bariet passen

Bariet is een veelzijdige steen die goed kan worden gecombineerd met andere kristallen en materialen om de eigenschappen en energieën te versterken. Enkele stenen en materialen die goed bij Bariet passen zijn:

 • Seleniet: Deze steen staat bekend om zijn zuiverende en kalmerende eigenschappen, en het kan helpen om de energie van Bariet te versterken en te stabiliseren.

 • Amethist: Amethist staat bekend om zijn spirituele eigenschappen en kan de intuïtie en het spirituele bewustzijn versterken, waardoor het een goede metgezel is voor Bariet tijdens meditatie en spirituele groei.

 • Bergkristal: Bergkristal is een krachtige versterker van energie en kan de helende en beschermende eigenschappen van Bariet versterken.

 • Fluoriet: Fluoriet is een steen van mentale helderheid en focus, en het kan helpen om de geest te kalmeren en in harmonie te brengen met de energieën van Bariet.

 • Labradoriet: Deze steen staat bekend om zijn beschermende eigenschappen en kan helpen om negatieve energieën af te weren en een veilige ruimte te creëren voor spiritueel werk met Bariet.

 • Lapis Lazuli: Lapis Lazuli is een steen van wijsheid en spirituele inzichten, en het kan de verbinding met het hogere zelf en spirituele gidsen versterken wanneer gecombineerd met Bariet.

 • Maansteen: Maansteen heeft een kalmerende en intuïtieve energie, waardoor het een goede metgezel is voor Bariet tijdens meditatie en spirituele exploratie.

 • Shungiet: Shungiet staat bekend om zijn beschermende en aardende eigenschappen, en het kan helpen om de energie van Bariet in balans te brengen en te gronden.

Deze combinaties zijn slechts suggesties, en het is belangrijk om je intuïtie te volgen bij het kiezen van stenen en materialen die bij Bariet passen en resoneren met je eigen energie. Experimenteer en ontdek welke combinaties voor jou het meest krachtig en helend aanvoelen.

Hoe kan je Bariet reinigen en opladen?

Bariet is een gevoelige steen en moet voorzichtig worden gereinigd en opgeladen om zijn energie en eigenschappen te behouden. Hier zijn enkele methoden om Bariet te reinigen en op te laden:

Reinigen Bariet:

 1. Voorzichtig afstoffen: Gebruik een zachte, droge doek of borstel om stof en vuil van het oppervlak van de Bariet te verwijderen. Vermijd het gebruik van water of chemische reinigingsmiddelen, aangezien deze de steen kunnen beschadigen.

 2. Rookreiniging: Plaats de Bariet voorzichtig in de rook van een reinigende bundel van witte salie, palo santo of cederhout. De rook zal negatieve energieën verwijderen en de steen zuiveren.

 3. Energie reiniging: Houd de Bariet tussen je handen en stel je voor dat het wordt doordrongen met wit licht dat alle onzuiverheden en negatieve energieën verwijdert.

Opladen Bariet:

 1. Maanlicht: Plaats de Bariet 's nachts in het zachte licht van de maan om het op te laden met de energie van de maan. De energie van de maan zal de steen vernieuwen en versterken.

 2. Kristallen cluster: Leg de Bariet op een cluster van bergkristal of amethist om het op te laden met de krachtige energieën van deze versterkende stenen.

 3. Visualisatie: Houd de Bariet tussen je handen en stel je voor dat het wordt overspoeld met helder wit licht dat het helemaal oplaadt met positieve energie.

Het is belangrijk om op te merken dat Bariet gevoelig is voor water en chemicaliën, dus vermijd het onderdompelen of blootstellen aan water. Daarnaast is het aan te raden om de reinigings- en oplaadmethoden regelmatig te herhalen, vooral als je de steen veel gebruikt voor healing of spirituele doeleinden. Volg altijd je intuïtie bij het reinigen en opladen van Bariet en kies de methode die het beste voor jou aanvoelt.

Bariet Kristallen Grid

Een Bariet kristallen grid is een krachtige manier om de energie van Bariet te gebruiken voor specifieke intenties en doeleinden. Het opzetten van een kristallen grid met Bariet kan helpen bij het versterken en verankeren van de energie van deze edelsteen, waardoor het zijn genezende en beschermende eigenschappen kan optimaliseren. Hier is een voorbeeld van hoe je een Bariet kristallen grid kunt creëren:

Benodigdheden:

 • Een grote platte ondergrond, zoals een kristallen grid bord, een stuk stof of een houten plank.
 • 1 Bariet steen als het centrale punt van de grid.
 • 4 kleinere Bariet stenen om rond het centrale punt te plaatsen.
 • 8 kristallen van andere stenen die bij Bariet passen, zoals Seleniet, Hematiet, Smaragd en Amethist.

Stappen:

 1. Reinig de stenen grondig door ze af te spoelen met water of ze voorzichtig te omringen met salie rook of witte salie.
 2. Stel je intentie in voor de Bariet kristallen grid. Wat wil je bereiken met deze grid? Is het voor bescherming, genezing, spirituele groei of een ander doel?
 3. Plaats de grote Bariet steen in het midden van de platte ondergrond. Dit zal het centrale punt van je grid zijn en zal helpen om de energie te focussen.
 4. Plaats de 4 kleinere Bariet stenen rond het centrale punt, in de vorm van een vierkant of een kruis. Dit helpt om de energie gelijkmatig te verspreiden.
 5. Plaats de 8 kristallen van andere stenen tussen de Bariet stenen. Probeer een patroon te creëren dat zinvol is voor je intentie. Bijvoorbeeld, je kunt de stenen in een cirkel plaatsen om continuïteit en harmonie te symboliseren.
 6. Terwijl je de stenen plaatst, kun je je intentie herhalen en visualiseren hoe de energie van de stenen samenwerkt om je doel te bereiken.
 7. Als je klaar bent met het plaatsen van de stenen, kun je de energie van de grid activeren door met een kristallen punt of je vingertoppen een denkbeeldige lijn te trekken tussen de stenen, beginnend bij het centrale punt en eindigend bij de buitenste stenen. Dit helpt om de energie te laten stromen en de verbinding tussen de stenen te versterken.
 8. Laat de Bariet kristallen grid op zijn plek staan en laad het regelmatig op door ze in het zonlicht te plaatsen, onder de maan of door ze te omringen met positieve intenties.

Onthoud dat het creëren van een kristallen grid een persoonlijk en intuïtief proces is. Pas het aan naar jouw behoeften en intenties en geniet van de positieve energie en helende eigenschappen die de Bariet kristallen grid kan bieden.

Sterrenbeeld Bariet

Bariet is geen edelsteen die traditioneel geassocieerd wordt met een specifiek sterrenbeeld. Edelstenen worden vaak geassocieerd met bepaalde sterrenbeelden op basis van hun kleur, energie en eigenschappen. Echter, Bariet wordt niet vaak in de astrologie gebruikt om specifieke sterrenbeelden te vertegenwoordigen.

Als je interesse hebt in het gebruik van edelstenen die beter passen bij jouw sterrenbeeld, zijn er andere stenen die wel traditioneel geassocieerd worden met verschillende sterrenbeelden. Bijvoorbeeld, Ram wordt vaak geassocieerd met rode jaspis, Weegschaal met rozenkwarts, Waterman met amethist, enzovoort.

Onthoud echter dat je niet gebonden bent aan alleen stenen die geassocieerd worden met je sterrenbeeld. Elke steen kan unieke eigenschappen en energieën bieden die waardevol kunnen zijn voor iedereen, ongeacht hun sterrenbeeld. Het is altijd het beste om te luisteren naar je eigen intuïtie en te kiezen welke edelstenen het beste bij jou passen op basis van jouw persoonlijke behoeften en intenties.

Chakra's en Bariet

Bariet wordt geassocieerd met het harmoniseren en balanceren van alle chakra's in het lichaam. De energie van Bariet kan door het hele energetische systeem stromen en elk chakra in balans brengen. Hieronder volgt een overzicht van hoe Bariet kan werken met de verschillende chakra's:

 1. Wortelchakra (Basischakra): Bariet kan helpen bij het aarden en versterken van het wortelchakra, wat een gevoel van stabiliteit, veiligheid en verbinding met de aarde bevordert.

 2. Sacraalchakra: Bariet kan bijdragen aan het stimuleren van creativiteit en een gevoel van passie en plezier in het leven.

 3. Zonnevlechtchakra: Bariet helpt het zelfvertrouwen te vergroten en ondersteunt bij het nemen van beslissingen en het aangaan van uitdagingen.

 4. Hartchakra: Bariet kan het hartchakra openen en helpt bij het bevorderen van liefde, mededogen en emotioneel evenwicht.

 5. Keelchakra: Bariet stimuleert communicatie en zelfexpressie, waardoor het keelchakra in evenwicht kan komen.

 6. Voorhoofdchakra (Derde oog chakra): Bariet kan de intuïtie en het innerlijk weten versterken, wat leidt tot een betere verbinding met het hogere zelf.

 7. Kruinchakra: Bariet opent en activeert het kruinchakra, waardoor een diepere spirituele verbinding mogelijk is.

De veelzijdigheid van Bariet maakt het een krachtige steen om te werken met het gehele chakra-systeem, waarbij het helpt om de energieën in balans te brengen en te harmoniseren voor een algeheel gevoel van welzijn en spirituele groei.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts!

Doosje Bariet roze/oranje
Ontdek de betoverende wereld van Roze/Oranje Bariet, prachtig gepresenteerd in een elegant doosje! De warme tinten van Roze/Oranje Bariet voegen niet alleen een esthetisch element toe aan je collectie, maar brengen ook een vleugje liefdevolle energie en emotionele balans. Dit unieke exemplaar, zorgvuldig verpakt in een doosje, is niet alleen een visuele aanwinst, maar ook een krachtige metgezel voor het bevorderen van liefde, zelfacceptatie en innerlijke rust.
€ 6,50
Doosje Bariet
Ontdek de ruwe schoonheid van Bariet, gepresenteerd in een doosje! Bariet, met zijn aardse uitstraling en energetische resonantie, voegt niet alleen een vleugje natuur toe aan je verzameling, maar opent ook de deur naar aardse energieën en gronding. Dit prachtige exemplaar, zorgvuldig verpakt in een doosje, is niet alleen een esthetische aanvulling op je collectie, maar ook een krachtige metgezel voor balans en stabiliteit.
€ 6,50
Bariet wit / oranje ruw nr.25
Laatste items in voorraad
Ruw stukje wit met oranje Bariet, deze Bariet is 13 x 10 x 10,5 cm en 2,36kilo. Vindplaats van deze Bariet is Marokko.
€ 238,00
Bariet edelsteen hanger
Laat je fascineren door de delicate charme en energetische eigenschappen van de Bariet edelsteen hanger. Deze prachtige hanger is gemaakt van hoogwaardige Bariet en straalt een rustgevende en harmoniserende energie uit.
€ 10,41
Bariet, Mexico, nr. 311
Laatste items in voorraad
Prachtige Bariet van zo'n 27 cm hoog. Vindplaats Mexico.
€ 399,00
Bariet / Vanadeniet ruw, nr.3
Laatste items in voorraad
Bariet met Vanadeniet uit Marokko. Afmetingen 11x6x7 cm en 596 gram.
€ 165,00
Bariet / Vanadeniet ruw, nr.4
Laatste items in voorraad
Bariet met Vanadeniet uit Marokko. Afmetingen 13x6x8 cm en 988 gram.
€ 275,00
Bariet / Vanadeniet ruw, p/kg
Bariet met Vanadeniet uit Maroko, de prijs is per kilo, stukken van 100 gram tot 2 kilo.
€ 278,00
Bariet ruw nr.10
Laatste items in voorraad
Bariet uit Marokko, afmetingen 15 x 14 x 12 cm, gewicht 3,65 kg. Het stuk is erg zwaar voor het formaat, waarschijnlijk door ijzerhoudende mineralen in de steen.
€ 365,00
Bariet blauw ruw stuk nr.1750
Laatste items in voorraad
Mooi stuk Bariet blauw op moedergesteente. Dit ruwe stuk is 15,5 x 15 x 8,5 cm en weegt 1,83 kg.
€ 499,00