Bergkristal kopen - Zuiverend en Inspiratie

Bergkristal - Zuiverend en Inspiratie

Bergkristal is transparant, en heeft soms een witte gloed. 

Werking Bergkristal

Bergkristal is verreweg een van de meest bekende en geliefde edelstenen! Samen met Amethist en Rozekwarts behoort Bergkristal tot de Gouden driehoek. Bergkristal staat bekend om haar zuiverende, reinigende werkingen. Als edelsteentherapeuten nog maar een kristal zouden gebruiken, zou dat waarschijnlijk Bergkristal zijn. Dit kristal kan je afhelpen van vele grote en kleine kwalen, alleen al omdat het zelfhelende vermogen enorm wordt vergroot door Bergkristal. Bergkristal versterkt de kracht van andere stenen, ook brengt Bergkristal inspiratie en energie, en kan de steen ervoor zorgen dat jij je beter kunt concentreren op taken en doelen. Bergkristal werkt zuiverend op alle chakra's en heft energetische blokkades op. De steen versterkt je aura, ontwikkeld je derde oog en vergroot je intuïtie.

Ook geeft dit kristal je inzicht in jouw patronen en drijfveren zodat je kunt zien waardoor er bepaalde problemen zijn ontstaan, of waarom een thema vaker terugkomt in je leven. Bergkristal maakt je doelgericht en wilskrachtig en helpt je afstand te nemen van negatieve patronen en overtuigingen. Bergkristal brengt balans en helpt je liefdevol naar jezelf te kijken. Fysiek zorgt de steen ervoor dat je zelfhelende vermogen toeneemt, en helpt hiervoor bij vele klachten. Ook is de steen goed te gebruiken bij darmklachten, hoofdpijn en misselijkheid. Door de hoeveelheid siliciumdioxide in Bergkristal werkt de steen goed voor huid, haar, botten en tanden. Bij botbreuken, gespleten haarpunten of zwakke nagels biedt Bergkristal daarom een uitkomst.

Gebruik van Bergkristal

Bergkristal kent ontzettend veel toepassingen. Zo kun je Bergkristal gebruiken als zaksteen, in edelsteenwater of op de huid dragen in een sieraad. Natuurlijk kun je het ook op een relevante plek neerleggen, zoals je woonkamer of badkamer. 

Samen met Amethist en Roze Kwarts vormt bergkristal de gouden driehoek. Deze krachtige combinatie versterkt elkaar, waardoor ze samen krachtiger zijn dan elk van deze stenen alleen. Deze oeroude combinatie brengt liefde en harmonie in de ruimte waarin deze geplaatst wordt. Ook is deze combinatie uitermate geschikt voor Kristallen grids of om bij je te dragen of mee te mediteren.

Ook is Bergkristal bij uitstek geschikt voor Kristallen Grids of om bij je te dragen of mee te mediteren. Een kristallen grid? Wat is dat? Een grid is een raster waarin kristallen met aandacht op een specifieke plek worden geplaatst. Een grid plaats je meestal in of om je huis om het huis te beschermen tegen negatieve energie, ruimtes zuiver te houden of van je huis een plek te maken die overvloed op elk niveau ontvangt. 

Alsof dat nog niet genoeg is bergkristal daarnaast ook nog eens dé steen om al je andere kristallen mee op te laden. Dit doe je door de steen bijvoorbeeld op een cluster of een bedje van kleine bergkristallen te leggen. 

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts!

Chakra

Alle chakra's

Sterrenbeeld

Stier (21 april tot 21 mei)

Verzorging

Bergkristal kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Bergkristal edelsteen bol 30 mm
Edelstenen bolletje van Bergkristal van 3 cm doorsnede en ca. 35 gram. Deze Bergkristal komt uit Brazilië.
€ 15,50
Pendel facet + kaart Bergkristal
Facet geslepen Bergkristal pendel op een displaykaartje. De Bergkristal facet pendel is ca. 4 cm lang. Inclusief pendeldiagram. 
€ 11,60
Bergkristal A splitketting + kaart
Prachtige splitketting van A-kwaliteit Bergkristal met displaykaartje. De Bergkristal splitketting is 45 cm lang.  
€ 9,25
Bergkristal trommelstenen B kwaliteit ±800 g
Bergkristal of kristalkwarts is een krachtige helende steen en energiebron. Stimuleert helder denken en zuivere waarneming. Ondersteunt de verbinding met je innerlijke wijsheid. Bergkristal zuivert en versterkt zowel het energetische als het fysieke lichaam. (*)Dit is een natuurproduct, dus kleur, vorm en grootte kunnen variëren en afwijken van de getoonde afbeelding.
€ 8,55
Gouden driehoek kralenarmband 4mm
Edelsteen kralen armbandje van 18 cm lang met 4 mm kralen van een combinatie van edelstenen Bergkristal, Roze kwarts en Amethist die samen de Gouden driehoek vormen. De kralen zijn geregen op elastiek.
€ 7,50
Mala amethist/ aventurijn/ bergkristal + ohm
Stijlvolle halsketting met 108 kralen van amethist, blauwe aventurijn en bergkristal, met Ohm symbool bedeltje.(*)Ook geschikt als mala voor het tellen van mantra's. Wordt geleverd in een katoenen cadeautasje.
€ 18,28
Power box 1 Bergkristal Helderheid ±800-1000 g
Bergkristal is een krachtige helende steen en energie generator. Deze steen stimuleert helder denken en waarnemen en helpt om contact te maken met je innerlijke wijsheid. Helder kwarts harmoniseert alle chakra's en lijnt het subtiele lichaam uit. Het absorbeert energie, slaat het op, geeft het af en reguleert het. (*) Plaats groepjes bergkristallen in de hoeken van je leefruimtes of therapiekamer.
€ 50,50
Maanvormige edelsteen bergkristal 2 stuks
Bergkristal is een krachtige helende en vitaliserende steen. Stimuleert helder denken en waarnemen, helpt om contact te maken met je innerlijke wijsheid en zuivert en versterkt het energetische en fysieke lichaam.
€ 15,28
-40%
Massage roller gezicht bergkristal + geelgoudkleur metaal
Gezichtsmassageroller, specifiek ontworpen om ook de neusbrug te masseren. Masseer de meridianen van uw gezicht gedurende slechts 10 minuten en verbeter de bloedcirculatie en doorstroming van chi.
€ 7,79
€ 12,99
Bergkristal reiki obelisk
Bergksital obelisk met gegraveerde reiki symbolen. Geliefd door edelsteentherapeuten, reiki beoefenaars en feng shui specialisten. 
€ 12,50