Blaufluss kopen - werking, kenmerken en eigenschappen

Blaufluss (blauwsteen) - Blijheid en Positiviteit

Geschiedenis Blaufluss

Blaufluss, ook wel bekend als blauw goudsteen, is een synthetische steen met een interessante geschiedenis. In tegenstelling tot natuurlijke edelstenen, zoals diamanten of smaragden, is blaufluss een door de mens gemaakte steen die behoort tot de categorie van imitatie- of fantasiejuwelen.

De oorsprong van blaufluss gaat terug tot het 17e-eeuwse Venetië, Italië. Venetiaanse glasblazers ontdekten toevallig dit bijzondere glas toen ze probeerden goudglas te maken. Ze merkten dat het toevoegen van bepaalde metaaloxiden aan gesmolten glas resulteerde in prachtige, glinsterende blauwe stukken, die ze uiteindelijk "blaufluss" noemden.

In de loop van de tijd is blaufluss populair geworden als decoratief element in sieraden en ambachtelijke voorwerpen. De schitterende blauwe kleur en de glinsterende insluitsels geven het een aantrekkelijke uitstraling, waardoor het een geliefd materiaal is voor het maken van kralen, hangers en andere sieraden.

Hoewel blaufluss kunstmatig is en geen natuurlijke edelsteen, heeft het zijn eigen charme en wordt het gewaardeerd om zijn unieke uiterlijk en veelzijdigheid in sieradenontwerpen. Het is belangrijk om te weten dat blaufluss niet als een kostbare of zeldzame steen wordt beschouwd, maar eerder als een betaalbaar alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een vleugje blauwe pracht in hun sieradencollectie.

Oorsprong en samenstelling van Blaufluss

Blaufluss, ook wel bekend als blauw goudsteen, is een synthetische steen die ontstaat door de toevoeging van bepaalde metaaloxiden aan gesmolten glas. Deze bijzondere samenstelling zorgt voor de kenmerkende blauwe kleur en de sprankelende insluitsels die de steen zo geliefd maken in sieraden en ambachtelijke voorwerpen.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Blaufluss op het mentale niveau

Blaufluss wordt vaak geassocieerd met een kalmerend effect op het mentale niveau. Het wordt gezegd dat deze steen helpt om negatieve gedachten en gevoelens te verminderen, waardoor er ruimte ontstaat voor een heldere en positieve mindset. Blaufluss kan ook helpen bij het verlichten van stress, angst en nervositeit, waardoor de geest tot rust kan komen en zich beter kan concentreren.

Op het mentale niveau wordt Blaufluss ook geassocieerd met het stimuleren van de verbeeldingskracht en creativiteit. Het kan iemands vermogen vergroten om nieuwe ideeën te genereren en innovatieve oplossingen te bedenken voor problemen. Dit maakt Blaufluss een waardevolle metgezel voor kunstenaars, schrijvers en creatieve denkers.

Bovendien wordt Blaufluss in verband gebracht met het bevorderen van zelfexpressie en het uiten van emoties op een gezonde manier. Het kan iemand helpen zijn innerlijke waarheid uit te drukken en zich vrijer te voelen om zichzelf te zijn zonder oordeel.

Het gebruik van Blaufluss op het mentale niveau is een persoonlijke ervaring en kan variëren afhankelijk van de persoon en zijn intenties. Het is belangrijk om open te staan voor de energie van de steen en te luisteren naar wat het met zich meebrengt om ten volle te profiteren van de mogelijke mentale voordelen.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Blaufluss op het fysieke niveau

Blaufluss wordt op het fysieke niveau geassocieerd met verschillende gunstige eigenschappen. Het staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het kan helpen bij het verlichten van pijn en ontstekingen in het lichaam. Mensen die last hebben van gewrichts- of spierpijn kunnen baat hebben bij het gebruik van Blaufluss om hun ongemak te verminderen.

Daarnaast wordt Blaufluss vaak gebruikt om de bloedsomloop te bevorderen en de doorbloeding te verbeteren. Dit kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.

Blaufluss wordt ook gezien als een steen die de immuniteit versterkt en het zelfgenezend vermogen van het lichaam bevordert. Het kan helpen bij het stimuleren van het immuunsysteem en het bevorderen van een snellere genezing van wonden en ziektes.

Een andere fysieke eigenschap van Blaufluss is het vermogen om de ademhaling te vergemakkelijken en de longfunctie te verbeteren. Mensen die lijden aan ademhalingsproblemen zoals astma of allergieën kunnen baat hebben bij het gebruik van Blaufluss om hun luchtwegen te kalmeren en te ontspannen.

Net als bij andere edelstenen, kan de werking en betekenis van Blaufluss op het fysieke niveau variëren afhankelijk van de individuele gevoeligheid en intenties van de persoon. Het wordt aanbevolen om deze steen te combineren met reguliere medische zorg en advies van een zorgverlener indien nodig.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Blaufluss op het spirituele niveau

Op het spirituele niveau wordt Blaufluss beschouwd als een krachtige steen die kan helpen bij het openen en activeren van het keelchakra. Het keelchakra is het energiecentrum dat verbonden is met communicatie, zelfexpressie en waarheid. Door het keelchakra te activeren, kan Blaufluss helpen bij het bevorderen van heldere en eerlijke communicatie, zowel met anderen als met jezelf.

Blaufluss staat ook bekend als een steen van intuïtie en innerlijke wijsheid. Het kan helpen om de intuïtieve vermogens te vergroten en de spirituele verbinding te versterken. Door meditatie met Blaufluss te beoefenen, kunnen mensen hun innerlijke stem beter horen en inzichten en inspiratie ontvangen.

Deze steen wordt vaak gebruikt om negatieve energieën en blokkades op te heffen, waardoor een helder en evenwichtig energieveld ontstaat. Het kan helpen om angst, stress en twijfels los te laten en ruimte te maken voor een dieper spiritueel begrip en groei.

Blaufluss wordt ook geassocieerd met de elementen water en lucht, wat helpt om de energieën in balans te brengen en een gevoel van kalmte en sereniteit te bevorderen. Het kan helpen om emotionele spanningen te verminderen en een gevoel van vrede en harmonie te bevorderen.

Als een steen van transformatie, kan Blaufluss mensen helpen om oude patronen en overtuigingen los te laten die hen niet langer dienen. Het stimuleert persoonlijke groei en helpt bij het vinden van het juiste pad op het spirituele pad.

Het is belangrijk om op te merken dat de werking en betekenis van Blaufluss op het spirituele niveau sterk afhankelijk kunnen zijn van de individuele intenties en spirituele praktijken van de persoon. Het is een persoonlijke reis van ontdekking en innerlijke groei, en Blaufluss kan dienen als een waardevol hulpmiddel op dit pad.

Stenen en materialen die bij Blaufluss passen

Blaufluss, ook wel bekend als blauwe goudsteen, kan goed worden gecombineerd met andere stenen en materialen om de helende eigenschappen te versterken en een harmonieuze energieomgeving te creëren. Enkele stenen en materialen die goed passen bij Blaufluss zijn:

 • Bergkristal: Bergkristal is een krachtige versterker van energie en kan de eigenschappen van Blaufluss versterken.

 • Sodaliet: Sodaliet staat bekend om zijn vermogen om intuïtie te versterken en communicatie te bevorderen, wat goed samengaat met de eigenschappen van Blaufluss.

 • Lapis Lazuli: Lapis Lazuli is een steen van wijsheid en spirituele verbinding, en kan synergetisch werken met Blaufluss om spirituele inzichten te bevorderen.

 • Amethist: Amethist is een steen van spirituele bescherming en kan een gevoel van rust en kalmte bevorderen wanneer gecombineerd met Blaufluss.

 • Labradoriet: Labradoriet staat bekend om zijn beschermende en transformerende eigenschappen, wat goed kan werken met de transformatieve aard van Blaufluss.

 • Seleniet: Seleniet is een steen van zuivering en helderheid en kan helpen om negatieve energieën te verwijderen en een zuivere omgeving te creëren voor Blaufluss.

 • Zilver: Blaufluss heeft een prachtige glinsterende blauwe kleur, en zilveren sieraden of accenten kunnen deze schoonheid benadrukken en de energetische kwaliteiten van de steen ondersteunen.

 • Turquoise: Turquoise is een steen van bescherming en evenwicht, en kan goed harmoniëren met de helende eigenschappen van Blaufluss.

Het is belangrijk om te vermelden dat persoonlijke voorkeuren, intenties en energetische resonantie een rol spelen bij het kiezen van de juiste combinatie van stenen en materialen. Experimenteer en voel welke combinaties het beste werken voor jouw specifieke behoeften en intenties.

Hoe kan je Blaufluss reinigen en opladen?

Om Blaufluss te reinigen en op te laden, kun je een aantal verschillende methoden gebruiken. Hier zijn enkele suggesties:

Reinigen Blaufluss:

 1. Water: Blaufluss is meestal niet wateroplosbaar, dus je kunt het voorzichtig onder stromend water houden om stof en oppervlakkige negatieve energie te verwijderen. Let op dat je Blaufluss niet in water laat weken, omdat het kan beschadigen.

 2. Rook: Rook van witte salie, cederhout of palo santo kan worden gebruikt om de steen te reinigen. Houd de Blaufluss boven de rook en laat de rook de negatieve energie wegnemen.

 3. Aarde: Bury Blaufluss voor een paar uur of een nacht in droge aarde. Dit helpt om negatieve energie te absorberen en te neutraliseren.

Opladen Blaufluss:

 1. Zonlicht: Blaufluss kan worden opgeladen door het voor een korte periode in direct zonlicht te plaatsen. Let op dat je het niet te lang blootstelt, omdat de zonnestralen de kleur van de steen kunnen vervagen.

 2. Maanlicht: Plaats Blaufluss 's nachts in het maanlicht om het op te laden. De energie van de maan zal de steen verfrissen en revitaliseren.

 3. Bergkristal: Bergkristal staat bekend als een energie-versterker en kan worden gebruikt om Blaufluss op te laden. Plaats Blaufluss naast een bergkristal of in een kom met bergkristal om zijn energie te versterken.

Onthoud dat intentie belangrijk is bij het reinigen en opladen van stenen. Voordat je een van deze methoden gebruikt, stel je de intentie dat alle negatieve energie wordt verwijderd en dat de steen wordt opgeladen met positieve energie.

Het gebruik van Blaufluss

Blaufluss, ook wel bekend als blauwe goudsteen, wordt vaak gebruikt voor decoratieve en spirituele doeleinden. Hier zijn enkele manieren waarop Blaufluss kan worden gebruikt:

 • Sieraden: Blaufluss wordt vaak gebruikt in sieraden zoals kettingen, armbanden en oorbellen vanwege zijn mooie blauwe glans. Het dragen van Blaufluss-sieraden kan helpen om positieve energie aan te trekken en negatieve energie af te weren.

 • Meditatie: Blaufluss wordt vaak gebruikt tijdens meditatiesessies vanwege zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen. Het vasthouden van Blaufluss of het plaatsen ervan in de buurt tijdens meditatie kan helpen om de geest te kalmeren en innerlijke rust te bevorderen.

 • Decoratie: Vanwege de mooie blauwe glans wordt Blaufluss vaak gebruikt als decoratief element in huis. Het kan worden gebruikt als decoratieve stenen, in vaas vullers, of zelfs als onderdeel van een kristallen grid om positieve energie in een ruimte te bevorderen.

 • Energieversterker: Blaufluss wordt soms gebruikt als een energie-versterkende steen. Het wordt vaak gecombineerd met andere stenen om hun energie te versterken en te vergroten.

 • Spirituele doeleinden: Blaufluss wordt geassocieerd met het keelchakra en wordt vaak gebruikt om communicatie te verbeteren en zelfexpressie te bevorderen. Het kan helpen om open en eerlijk te communiceren en je ware gevoelens uit te drukken.

 • Healing: Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is voor de genezende eigenschappen van Blaufluss, wordt het soms gebruikt in alternatieve geneeskunde om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen, zoals stress, angst en slapeloosheid.

Het gebruik van Blaufluss kan variëren afhankelijk van individuele voorkeuren en overtuigingen. Het is belangrijk om te onthouden dat edelstenen en kristallen aanvullende hulpmiddelen zijn en geen vervanging voor professionele medische behandeling. Als je specifieke gezondheidsproblemen hebt, raadpleeg dan altijd een gekwalificeerde zorgverlener.

Blaufluss Kristallen Grid

Een Blaufluss kristallen grid kan worden gemaakt om specifieke intenties te versterken en positieve energie te bevorderen. Hier is een eenvoudige opzet voor een Blaufluss kristallen grid:

Benodigdheden:

 1. Een Blaufluss kristal (grootte naar keuze) - Plaats dit in het midden van het grid als het focuspunt.
 2. Vier bergkristallen - Plaats deze rond het Blaufluss kristal om de energie te versterken en te verspreiden.
 3. Vier sodaliet stenen - Plaats deze tussen de bergkristallen om communicatie en intuïtie te bevorderen.
 4. Vier amethist stenen - Plaats deze aan de buitenkant van het grid om rust en ontspanning te bevorderen.

Opstelling: Plaats het Blaufluss kristal in het midden van de ruimte waar je het grid wilt maken. Leg vervolgens de vier bergkristallen rond het Blaufluss kristal, met gelijke tussenruimtes ertussen. Naast elk bergkristal plaats je een sodaliet steen en een amethist steen. Zorg ervoor dat de kristallen stevig op hun plaats liggen en een evenwichtige opstelling vormen.

Intentie instellen: Voordat je het Blaufluss kristallen grid activeert, stel je een duidelijke intentie voor de energie die je wilt manifesteren. Dit kan bijvoorbeeld innerlijke rust, heldere communicatie, zelfexpressie, of positieve energie zijn. Neem even de tijd om je intentie in gedachten te houden en visualiseer hoe de energie door het grid stroomt om deze intentie te versterken.

Activeren: Om het Blaufluss kristallen grid te activeren, tik je voorzichtig met je vingers op elk kristal terwijl je je intentie herhaalt. Stel je voor hoe de energie van het grid wordt geactiveerd en zich verspreidt door de ruimte, waardoor je intentie wordt versterkt. Neem de tijd om te mediteren of te ontspannen bij het grid om de energie te laten inwerken.

Onderhoud: Om het grid te onderhouden, kun je af en toe de kristallen reinigen en opladen, zodat ze hun kracht behouden. Ook kun je de intentie opnieuw instellen of het grid aanpassen aan nieuwe doelen en intenties.

Onthoud dat het maken van een kristallen grid een persoonlijk proces is en dat je het kunt aanpassen aan jouw voorkeuren en intuïtie. Het belangrijkste is om je intentie duidelijk te stellen en te werken met de energie van de kristallen om positieve veranderingen in je leven te bevorderen.

Sterrenbeeld Blaufluss

Blaufluss is geen edelsteen die traditioneel geassocieerd wordt met een specifiek sterrenbeeld. Astrologie en kristallen hebben vaak overlappende eigenschappen, maar niet alle kristallen zijn direct verbonden met een bepaald sterrenbeeld. Als je echter geïnteresseerd bent in het gebruik van Blaufluss in combinatie met astrologie, kun je het intuïtief koppelen aan een sterrenbeeld dat resonantie heeft met de eigenschappen van Blaufluss, zoals Tweelingen, Waterman of Vissen vanwege hun communicatie- en intuïtieve eigenschappen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de keuze van kristallen in relatie tot astrologie afhankelijk is van persoonlijke voorkeuren en intuïtie. Sommige mensen voelen een sterke connectie tussen een bepaald kristal en hun sterrenbeeld, terwijl anderen liever kristallen kiezen op basis van hun specifieke eigenschappen en energie. Luister naar je eigen intuïtie en gebruik kristallen die resoneren met jouw unieke behoeften en intenties.

Chakra's en Blaufluss   

Blaufluss is een edelsteen die vaak geassocieerd wordt met het activeren en balanceren van meerdere chakra's, maar voornamelijk met het Keelchakra (Vishuddha). Het Keelchakra bevindt zich in het gebied van de keel en staat in verband met communicatie, expressie, waarheid en creativiteit.

De energie van Blaufluss kan het Keelchakra stimuleren en helpen bij het uiten van je gedachten en gevoelens op een duidelijke en zelfverzekerde manier. Het kan ook helpen bij het loslaten van blokkades in dit chakra, waardoor je je vrijer voelt om jezelf uit te drukken en je waarheid te delen met anderen.

Ontdek meer over het keelchakra in onze blog: Het verkennen van de betekenis van de 5e Chakra in spirituele groei

Naast het Keelchakra kan Blaufluss ook resoneren met andere chakra's, zoals:

 1. Derde oog chakra (Ajna): Het kan de intuïtie en het innerlijk weten versterken, waardoor je een dieper inzicht krijgt in jezelf en de wereld om je heen. Ontdek meer over het derde oog chakra in onze blog: Het verkennen van de betekenis van de 6e Chakra in spirituele groei

 2. Kruinchakra (Sahasrara): Het kan helpen bij het openen van het kruinchakra en het bevorderen van een verbinding met hogere spirituele energieën. Ontdek meer over het kruinchakra in onze blog: Het verkennen van de betekenis van de 7e Chakra in spirituele groei

De specifieke werking van Blaufluss op de chakra's kan variëren afhankelijk van de individuele gevoeligheid en behoeften. Het is altijd goed om naar je eigen intuïtie te luisteren en te experimenteren met het gebruik van Blaufluss om te ontdekken welke effecten het op jou heeft.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts!

Niet op voorraad
Blaufluss 50 gr. trommelstenen (mt3) (synth)
Niet op voorraad
Ontdek de betovering van Blaufluss Trommelstenen - een reis naar rust en schoonheid! Onze zorgvuldig geselecteerde Blaufluss stenen zijn met precisie getrommeld, waardoor hun natuurlijke pracht volledig tot uiting komt. Blaufluss, ook wel bekend als 'blauwsteen', staat bekend om zijn serene blauwe tinten en de sprankelende insluitsels die het een uniek uiterlijk geven.
Blaufluss zaksteen (synth)
Edelstenen zaksteen / oplegsteen Blaufluss, afmeting ca. 3-5 cm. Blaufluss is een synthetische steen. Blauwsteen geeft balans op je emotionele lichaam. Laat je leven zien zoals het is.
€ 9,95
Blaufluss edelsteen hanger (synth)
Laat je betoveren door de intense blauwe kleur en de glinsterende schittering van de Blaufluss edelsteen hanger (synthetisch). Deze bijzondere hanger is gemaakt van synthetisch Blaufluss, dat op kunstmatige wijze is vervaardigd.
€ 1,94
Niet op voorraad
Blaufluss trommelstenen (synth) (mt3) per gram
Niet op voorraad
Elke Blaufluss trommelsteen draagt de rustgevende energie van deze prachtige steen en kan een bron van vrede en harmonie zijn in je leven. Of je nu op zoek bent naar ontspanning tijdens meditatie, emotionele balans wilt bevorderen, of gewoon wilt genieten van de esthetiek van deze stenen, Blaufluss trommelstenen zijn veelzijdige metgezellen op je reis naar welzijn.