Blauwe Kwarts kopen - werking, kenmerken en eigenschappen

Blauwe Kwarts - Vitaliserend en Rustgevend

Geschiedenis Blauwe Kwarts

Blauwe Kwarts, ook wel bekend als Blauwe Aventurijn of Blauwe Kwartsiet, is een variant van Kwarts met een mooie blauwe kleur. Het wordt vaak gebruikt als edelsteen vanwege zijn unieke uitstraling en spirituele eigenschappen.

De geschiedenis van Blauwe Kwarts is niet zo goed gedocumenteerd als die van andere edelstenen, maar het wordt al eeuwenlang gebruikt voor decoratieve en spirituele doeleinden. Het is bekend dat Blauwe Kwarts voor het eerst werd ontdekt in India, waar het werd gewaardeerd vanwege zijn levendige blauwe kleur en glinsterende uiterlijk.

In de loop der jaren heeft Blauwe Kwarts zijn weg gevonden naar verschillende culturen en is het gebruikt voor verschillende spirituele en genezende praktijken. Het wordt vaak geassocieerd met vrede, rust en innerlijke kalmte, en wordt gebruikt om negatieve energieën te verwijderen en een gevoel van sereniteit te bevorderen.

Tegenwoordig wordt Blauwe Kwarts nog steeds gewaardeerd als een prachtige edelsteen en wordt het gebruikt in sieraden, decoratieve voorwerpen en als hulpmiddel bij meditatie en spirituele beoefeningen. Het is geliefd om zijn rustgevende energie en wordt vaak gebruikt door mensen die op zoek zijn naar harmonie en balans in hun leven.

Oorsprong en samenstelling van Blauwe Kwarts

Blauwe Kwarts is een siliciumdioxide (SiO2) mineraal, wat betekent dat het voornamelijk bestaat uit silicium en zuurstof, en het behoort tot de kwartsfamilie.

De blauwe kleur van Blauwe Kwarts wordt veroorzaakt door insluitsels van andere mineralen, zoals fuchsiet, crocidoliet, of dumortieriet, die in het kwarts worden ingesloten tijdens de vorming ervan. Deze insluitsels geven het kwarts zijn kenmerkende blauwe tint en creëren vaak prachtige glinsterende effecten, vooral wanneer het licht erop valt.

Blauwe Kwarts komt voor in verschillende delen van de wereld, waaronder India, Brazilië, Rusland, Zuid-Afrika, en de Verenigde Staten. De kleur en samenstelling kunnen variëren afhankelijk van de vindplaats, wat leidt tot subtiele nuances in de blauwe tinten van de steen.

Het is belangrijk op te merken dat Blauwe Kwarts, net als andere edelstenen, in verschillende vormen en maten wordt aangetroffen, zoals ruwe brokken, gepolijste stenen, kralen en cabochons. Elke vorm heeft zijn eigen unieke schoonheid en kan worden gebruikt voor sieraden, decoratieve doeleinden, of als hulpmiddel bij spirituele praktijken.

Vindplaatsen Blauwe Kwarts

Blauwe Kwarts wordt gevonden in verschillende delen van de wereld. Enkele van de belangrijkste vindplaatsen zijn:

 • India: Blauwe Kwarts wordt vaak gevonden in verschillende regio's van India, zoals de staten Karnataka, Tamil Nadu en Orissa.

 • Brazilië: Brazilië staat bekend om zijn rijke bronnen van Blauwe Kwarts, vooral in de staten Minas Gerais en Bahia.

 • Rusland: Er zijn ook vindplaatsen van Blauwe Kwarts in Rusland, met name in de Oeral-regio.

 • Zuid-Afrika: Blauwe Kwarts wordt gevonden in sommige delen van Zuid-Afrika, met name in de provincie Limpopo.

 • Verenigde Staten: In de VS wordt Blauwe Kwarts gevonden in staten zoals Colorado en Californië.

De precieze kleur en kwaliteit van Blauwe Kwarts kunnen variëren afhankelijk van de vindplaats. Elk gebied kan subtiele verschillen in de tint en schittering van de steen produceren, wat bijdraagt aan de diversiteit en aantrekkingskracht van deze prachtige edelsteen.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Blauwe Kwarts op het mentale niveau

Op mentaal niveau heeft Blauwe Kwarts een rustgevende en kalmerende werking. Het helpt bij het verminderen van stress, angst en nervositeit, waardoor een gevoel van innerlijke rust en kalmte wordt bevorderd. Deze steen moedigt ook heldere communicatie aan en ondersteunt de expressie van gedachten en gevoelens.

Blauwe Kwarts vergroot intuïtie en helpt om dieper inzicht te krijgen in emotionele patronen en blokkades. Het kan helpen om beperkende overtuigingen los te laten en een positievere mindset te ontwikkelen. Deze steen stimuleert ook creativiteit en inspiratie, waardoor het gemakkelijker wordt om nieuwe ideeën te genereren en creatieve projecten te ondernemen.

Door de kalmerende en harmoniserende eigenschappen kan Blauwe Kwarts helpen bij het bevorderen van geestelijke helderheid en het verminderen van mentale onrust. Het is een uitstekende metgezel tijdens meditatie en helpt om innerlijke rust en sereniteit te bereiken.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Blauwe Kwarts op het fysieke niveau

Op fysiek niveau heeft Blauwe Kwarts verschillende heilzame eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt om spanning en pijn in het lichaam te verlichten. De kalmerende energie van de steen kan helpen bij het ontspannen van gespannen spieren en het verminderen van fysieke stress.

Blauwe Kwarts heeft ook een verkoelend effect, waardoor het nuttig kan zijn bij het verlichten van ontstekingen en koorts. Het kan helpen bij het verzachten van hoofdpijn en migraines, vooral wanneer deze worden veroorzaakt door spanning en stress.

Daarnaast staat Blauwe Kwarts bekend om zijn ondersteunende werking op de keel en het keelgebied. Het kan helpen bij het verlichten van keelpijn en het bevorderen van een gezonde keelfunctie. Door het stimuleren van duidelijke communicatie kan het ook nuttig zijn voor mensen die regelmatig hun stem moeten gebruiken, zoals sprekers, zangers en leraren.

Vanwege de ontspannende en kalmerende werking kan Blauwe Kwarts helpen om een goede nachtrust te bevorderen. Het kan slapeloosheid verminderen en een gevoel van kalmte en veiligheid bevorderen, waardoor het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen en een rustige slaap te ervaren.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Blauwe Kwarts op het spirituele niveau

Op spiritueel niveau heeft Blauwe Kwarts een aantal waardevolle eigenschappen en betekenissen. Deze edelsteen staat bekend om zijn vermogen om de intuïtie en het innerlijk weten te versterken. Het opent het derde oogchakra en stimuleert daarmee het vermogen om helder te zien en dieper inzicht te krijgen.

Blauwe Kwarts helpt bij meditatie en spirituele ontwikkeling, omdat het de geest tot rust brengt en ruimte biedt voor introspectie. Het helpt ook om contact te maken met hogere spirituele gidsen en het innerlijke zelf, waardoor je beter in contact komt met je eigen intuïtie en spirituele leiding.

Daarnaast staat Blauwe Kwarts bekend om zijn kalmerende en troostende energie, die kan helpen bij het verlichten van stress, angst en verdriet. Het werkt als een emotionele genezer, waardoor je je veilig en geborgen voelt, zelfs tijdens uitdagende tijden.

Blauwe Kwarts is ook verbonden met het keelchakra en helpt daarmee bij het uiten van je waarheid en communiceren op een authentieke manier. Het stimuleert zelfexpressie en het delen van je gedachten en gevoelens met anderen op een heldere en constructieve manier.

De spirituele betekenis van Blauwe Kwarts is dus:

 1. Het versterken van intuïtie en innerlijk weten.
 2. Ondersteuning bij meditatie en spirituele ontwikkeling.
 3. Het creëren van een gevoel van rust en introspectie.
 4. Het bevorderen van contact met spirituele gidsen en innerlijke leiding.
 5. Het kalmeren van emoties en het verlichten van stress en angst.
 6. Het stimuleren van zelfexpressie en het uiten van je waarheid.

Blauwe Kwarts is een krachtige steen voor iedereen die op zoek is naar spirituele groei, helderheid en emotioneel evenwicht. Het kan je helpen om in contact te komen met je diepere zelf en de wijsheid van het universum.

Stenen en materialen die bij Blauwe Kwarts passen

Stenen en materialen die goed passen bij Blauwe Kwarts zijn:

 • Amethist: Amethist werkt goed samen met Blauwe Kwarts om spirituele groei en intuïtieve ontwikkeling te bevorderen. Het helpt de geest te kalmeren en opent het derde oog voor diepere inzichten.

 • Seleniet: Seleniet heeft een zuiverende energie die de kracht van Blauwe Kwarts kan versterken. Het helpt bij het zuiveren van energieën en het bevorderen van spirituele helderheid.

 • Lapis Lazuli: Lapis Lazuli is een krachtige steen voor spirituele communicatie en kan de intuïtieve vermogens van Blauwe Kwarts aanvullen.

 • Labradoriet: Labradoriet is een steen van magie en mystiek, en het kan de spirituele reis vergemakkelijken wanneer het wordt gecombineerd met Blauwe Kwarts.

 • Aquamarijn: Aquamarijn heeft een kalmerende energie die goed samengaat met de kalmerende eigenschappen van Blauwe Kwarts. Samen kunnen ze helpen bij het verlichten van stress en het bevorderen van emotioneel welzijn.

 • Witte of doorschijnende kristallen: Witte of doorschijnende kristallen, zoals Bergkristal, kunnen de energie van Blauwe Kwarts versterken en helpen bij het zuiveren en balanceren van de chakra's.

 • Zilver: Zilver is een metaal dat goed past bij Blauwe Kwarts vanwege zijn associatie met de maan en intuïtie. Sieraden of accessoires van zilver kunnen de spirituele eigenschappen van Blauwe Kwarts versterken.

Deze stenen en materialen kunnen worden gecombineerd met Blauwe Kwarts in sieraden, kristallen grids, meditatie-altaren of andere spirituele praktijken om de kracht en betekenis van Blauwe Kwarts te versterken en te ondersteunen.

Hoe kan je Blauwe Kwarts reinigen en opladen?

Om Blauwe Kwarts te reinigen en op te laden, zijn er verschillende methoden die je kunt gebruiken. Hier zijn enkele suggesties:

Reinigen Blauw Kwarts:

 1. Water reiniging: Spoel de Blauwe Kwarts onder stromend koud water om negatieve energieën weg te spoelen. Let op dat Blauwe Kwarts een poreuze steen is, dus gebruik deze methode alleen als de steen waterbestendig is.

 2. Rook reiniging: Houd de Blauwe Kwarts boven een brandende witte salie, cederhout of palo santo en laat de rook de steen omhullen om negatieve energie te verwijderen.

 3. Zout reiniging: Leg de Blauwe Kwarts in een kom met droog zeezout en laat het een paar uur tot een dag rusten. Zorg ervoor dat je de steen daarna goed afspoelt om al het zout te verwijderen.

 4. Aarde reiniging: Begraven van de Blauwe Kwarts in droge aarde gedurende 24 uur kan ook helpen bij het reinigen van de energie.

Opladen Blauwe Kwarts:

 1. Maanlicht: Laat de Blauwe Kwarts 's nachts in het maanlicht liggen om de steen op te laden. Volle maan is het meest krachtig, maar ook bij andere maanfasen kun je opladen.

 2. Zonlicht: Leg de Blauwe Kwarts voor een paar uur in de ochtend- of avondzon om de energie te vernieuwen en op te laden. Let op dat sommige gekleurde varianten van Blauwe Kwarts kunnen vervagen bij langdurige blootstelling aan direct zonlicht.

 3. Bergkristal of Amethist: Plaats de Blauwe Kwarts op een bed van Bergkristal of Amethist om het op te laden, omdat deze stenen een sterke reinigende en versterkende werking hebben.

 4. Visualisatie: Houd de Blauwe Kwarts in je handen en visualiseer helder wit licht dat de steen omringt en vult met positieve energie.

Zorg ervoor dat je altijd intentie zet tijdens het reinigen en opladen van de Blauwe Kwarts, zodat het de gewenste energie kan vasthouden en uitstralen.

Het gebruik van Blauwe Kwarts

Blauwe Kwarts wordt vaak gebruikt voor verschillende doeleinden vanwege zijn bijzondere eigenschappen en betekenissen. Hier zijn enkele veelvoorkomende toepassingen van Blauwe Kwarts:

 • Helende eigenschappen: Blauwe Kwarts wordt gebruikt in de alternatieve geneeskunde en kristaltherapie vanwege de veronderstelde helende eigenschappen. Het wordt gezegd dat het de keelchakra stimuleert en het vermogen om effectief te communiceren en emoties uit te drukken verbetert.

 • Meditatie: Blauwe Kwarts wordt vaak gebruikt tijdens meditatiesessies om een rustige en vredige sfeer te creëren. Het kan helpen om de geest te kalmeren en een gevoel van innerlijke rust te bevorderen.

 • Emotionele heling: Deze steen wordt vaak ingezet bij emotionele heling en stressverlichting. Het wordt verondersteld te helpen bij het loslaten van negatieve emoties, angsten en spanningen, waardoor plaats wordt gemaakt voor positieve energie en gevoelens van hoop en optimisme.

 • Creativiteit: Blauwe Kwarts wordt geassocieerd met creativiteit en inspiratie. Het kan kunstenaars, schrijvers en andere creatieve geesten ondersteunen bij het vinden van inspiratie en het uiten van hun creatieve ideeën.

 • Bescherming: In sommige spirituele tradities wordt Blauwe Kwarts gezien als een beschermende steen die negatieve energieën kan afweren en een gevoel van veiligheid kan bevorderen.

 • Sieraden en decoratie: Blauwe Kwarts wordt vaak gebruikt in sieraden zoals hangers, armbanden en oorbellen vanwege de mooie blauwe kleur en positieve energie. Het kan ook worden gebruikt als decoratief element in huis of kantoor, zoals in edelstenen grids of als decoratieve stukken.

Het gebruik van Blauwe Kwarts kan variëren afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en intenties. Of het nu wordt gebruikt voor heling, meditatie, bescherming of ter verfraaiing, Blauwe Kwarts is een veelzijdige en waardevolle steen die positieve energie kan brengen in verschillende aspecten van het leven.

Blauwe Kwarts Kristallen Grid

Een Blauwe Kwarts Kristallen Grid kan worden samengesteld om specifieke intenties te versterken en de helende en spirituele eigenschappen van Blauwe Kwarts te benutten. Hier is een voorbeeld van een Blauwe Kwarts Kristallen Grid:

 1. Plaats een grote Blauwe Kwarts kristal in het midden van het grid om als focuspunt te dienen en de algemene energie te versterken.

 2. Voeg vier kleinere Blauwe Kwarts kristallen toe rond het centrale kristal, op de kruispunten van een denkbeeldige kruisvorm. Deze kristallen kunnen helpen bij het balanceren van de energie in de grid.

 3. Plaats vier Seleniet kristallen aan de randen van het grid om de energie te zuiveren en te reinigen. Seleniet kan de vibraties van de andere kristallen versterken en zorgen voor helderheid in de intenties.

 4. Voeg vier Aquamarijn kristallen toe aan de buitenste hoeken van het grid om de communicatie te versterken en emotionele heling te bevorderen. Aquamarijn kan synergetisch werken met Blauwe Kwarts om een harmonieuze energiestroom te bevorderen.

 5. Om de energie van het grid te aarden, kun je zwarte toermalijn kristallen rond de randen van het grid plaatsen. Deze steen kan helpen bij het afvoeren van negatieve energieën en het bevorderen van aarding en stabiliteit.

 6. Ten slotte kun je een cirkel van Bergkristal kristallen rond het gehele grid plaatsen om de energie te versterken en te zuiveren. Bergkristal kan dienen als een krachtige versterker van de intenties en eigenschappen van de andere kristallen in het grid.

Zorg ervoor dat je de kristallen in het grid met intentie plaatst en ze regelmatig reinigt en oplaadt om hun effectiviteit te behouden. Het Blauwe Kwarts Kristallen Grid kan worden gebruikt tijdens meditatie, helingssessies, of gewoon als decoratief stuk om positieve energie en harmonie in de ruimte te brengen.

Sterrenbeeld Blauwe Kwarts

Blauwe Kwarts is niet geassocieerd met een specifiek sterrenbeeld. Kristallen en edelstenen worden meestal niet direct gekoppeld aan sterrenbeelden, maar eerder aan persoonlijke voorkeuren, intenties en het vermogen van een individu om zich met een bepaalde steen te verbinden.

Hoewel Blauwe Kwarts geen specifieke associatie heeft met een sterrenbeeld, kunnen mensen van alle sterrenbeelden baat hebben bij de helende eigenschappen en energieën van deze steen. Het is belangrijk om te onthouden dat kristallen en edelstenen universeel zijn in hun toepassing en dat hun effecten kunnen variëren afhankelijk van de individuele behoeften en gevoeligheid van elk persoon. Als je je aangetrokken voelt tot Blauwe Kwarts en de positieve eigenschappen ervan, kun je het met vertrouwen gebruiken, ongeacht je sterrenbeeld.

Chakra's en Blauwe Kwarts   

Blauwe kwarts is een blauwe variant van kwarts, die zowel lichtblauwe als donkerblauwe tinten kan hebben. De kleur blauw wordt in de edelsteenkunde geassocieerd met de keelchakra (visuddha) en het voorhoofdschakra (ajna).

Keelchakra

De keelchakra is het vijfde chakra en bevindt zich in het keelgebied. Het is het chakra van communicatie, expressie en waarheid. Blauwe kwarts kan helpen om de keelchakra te openen en te helen. Het kan helpen om helderder te communiceren, je eigen waarheid te spreken en je creativiteit te ontplooien. Ontdek meer over het keelchakra in onze blog: Het verkennen van de betekenis van de 5e Chakra in spirituele groei

Derde oog chakra

Het voorhoofdschakra is het zesde chakra en bevindt zich in het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen. Het is het chakra van intuïtie, inzicht en wijsheid. Blauwe kwarts kan helpen om het voorhoofdschakra te openen en te helen. Het kan helpen om je intuïtie te ontwikkelen, helderziendheid te versterken en je spirituele groei te bevorderen. Ontdek meer over het derde oog chakra in onze blog: Het verkennen van de betekenis van de 6e Chakra in spirituele groei

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts!

Blauwe kwarts halsband hanger Dier & Welzijn (bijgekleurd)
De Blauwe kwarts halsband hanger Dier & Welzijn (bijgekleurd) ca. 2-3 cm,vermindert krampachtige pijnen, spierzwakte en verlammingsverschijnselen bij het dier. Versterkt het immuunsysteem en heeft een verhelderende werking op de geest.
€ 7,95
Aanbieding!-10%
Blauwe kwarts yoni stick bol
Blauwe kwarts yoni massage staaf met een bol aan het einde. 10 cm lang en 2 tot 2,5 cm dik.
€ 31,46
€ 34,95
Blauwe kwarts piramide 25 mm edelsteen
Edelsteen piramide van 25 x 25 mm in Blauwe Kwarts.Ontdek de serene schoonheid van de Blauwe Kwarts piramide van 25 mm! Deze prachtige edelsteen brengt rust en harmonie in je leven. Met zijn betoverende blauwe kleur en unieke piramidevorm is deze Blauwe Kwarts een waardevolle aanvulling op je edelstenencollectie.
€ 10,29
-10%Niet op voorraad
Blauwe kwarts trommelstenen (mt3), p/kg
Niet op voorraad
Blauwe Kwarts, met zijn kenmerkende diepblauwe tinten, staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en het bevorderen van een gevoel van rust. Deze prachtige stenen zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook krachtige metgezellen op je reis naar welzijn.
€ 99,00
€ 110,00
Blauwe kwarts zaksteen
Edelstenen zaksteen / oplegsteen Blauwe Kwarts van ca. 3 tot 5 cm. Blauwe Kwarts is een vitaliserende en rustgevende edelsteen. De steen zorgt voor rust, kalmte en ontspanning in tijden van stress en chaos.
€ 7,60
Blauwe kwarts leren armband gipsy-style
Leren armband gipsy-style van de half-edelsteen Blauwe kwarts, deze is op 20, 22 en 25 cm te dragen, dus voor mannen en vrouwen!
€ 25,50
Blauwe kwarts edelsteen hanger
Laat je fascineren door de serene blauwe kleur en de kalmerende energie van de Blauwe kwarts edelsteen hanger. Deze prachtige hanger is gemaakt van hoogwaardige Blauwe kwarts, een edelsteen die bekend staat om zijn rustgevende en harmoniserende eigenschappen.
€ 1,94
Blauwe kwarts trommelstenen A/B kwaliteit ±800 g
Blauwe kwarts heeft een kalmerend effect wanneer men zich gestrest of angstig voelt. Het bevordert een ontspannen geest en heldere communicatie. Is verbonden met het keelgebied en de keelchakra. (*)Dit is een natuurproduct, dus kleur, vorm en grootte kunnen variëren en afwijken van de getoonde afbeelding.
€ 8,55
Ruwe blauwe kwarts A kwaliteit in doos ±700-900 g
Ruwe, natuurlijke blauwe kwarts kan worden gebruikt ter decoratie, bij healing of om op een altaar te plaatsen.Let op: Dit is een natuurproduct, dus kleur, vorm en afmeting kan varieëren en afwijken van de getoonde foto.
€ 17,95