Citroen Calciet kopen - Eigenwaarde en Zelfvertrouwen

Calciet Citroen - Eigenwaarde en Zelfvertrouwen

Geschiedenis Citroen Calciet

Citroen Calciet is een relatief nieuwe steen op de markt en heeft daarom geen lange geschiedenis zoals sommige andere edelstenen. Het is een variant van calciet, een calciumcarbonaatmineraal dat al sinds de oudheid bekend is. Calciet wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden en heeft een scala aan kleuren, waaronder geel, oranje, blauw, groen, roze en wit.

Citroen Calciet dankt zijn naam aan de levendige gele kleur, die doet denken aan een rijpe citroen. Deze steen wordt vaak gevonden in landen als Mexico, Brazilië, Peru en de Verenigde Staten.

Ondanks dat het een relatief nieuwe steen is, heeft Citroen Calciet snel aan populariteit gewonnen in de wereld van kristallen en edelstenen vanwege zijn heldere kleur en krachtige energie. Het wordt vaak gebruikt in kristaltherapie en spirituele praktijken om positieve energie te bevorderen, zelfvertrouwen te vergroten en het emotionele welzijn te verbeteren. Mensen dragen het vaak als sieraad, houden het bij zich als een positieve talisman of plaatsen het in hun huis of werkruimte om een positieve sfeer te bevorderen.

Oorsprong en samenstelling van Citroen Calciet

Citroen Calciet is een variant van het mineraal calciet, dat een calciumcarbonaat is. Het krijgt zijn levendige gele kleur door de aanwezigheid van ijzer in de kristalstructuur. De kleur kan variëren van lichtgeel tot een diepere citroengele tint, afhankelijk van de concentratie van ijzer.

De oorsprong van Citroen Calciet kan worden teruggevoerd naar verschillende delen van de wereld, waaronder Mexico, Brazilië, Peru, en de Verenigde Staten. Deze landen zijn bekende vindplaatsen van deze prachtige gele edelsteen.

Citroen Calciet wordt vaak aangetroffen in sedimentaire gesteenten, zoals kalksteen en krijtformaties. Het vormt zich door de neerslag van calciumcarbonaat uit waterige oplossingen en wordt vaak gevonden in de buurt van warmwaterbronnen en kalksteengrotten.

Als een calciumcarbonaatmineraal heeft Citroen Calciet een gemiddelde hardheid op de schaal van Mohs, wat betekent dat het enigszins gevoelig kan zijn voor krassen en beschadigingen. Voorzichtigheid is dus geboden bij het dragen en bewaren van Citroen Calciet om de steen in goede staat te behouden.

Vindplaatsen Citroen Calciet

Citroen Calciet wordt gevonden in verschillende delen van de wereld, met name in landen waar calciet in het algemeen wordt aangetroffen. Enkele bekende vindplaatsen van Citroen Calciet zijn:

 • Mexico: In Mexico zijn er verschillende locaties waar Citroen Calciet wordt gedolven, zoals in de staat Chihuahua.

 • Brazilië: Citroen Calciet wordt ook gevonden in Brazilië, vooral in de regio's Minas Gerais en Bahia.

 • Peru: In Peru zijn er ook enkele vindplaatsen van Citroen Calciet, met name in de regio Pisco.

 • Verenigde Staten: In de VS wordt Citroen Calciet gevonden in staten zoals Colorado, Indiana, en Tennessee.

Naast deze landen zijn er nog andere locaties over de hele wereld waar Citroen Calciet wordt aangetroffen. De edelsteen wordt meestal gewonnen uit sedimentaire gesteenten, zoals kalksteen en krijtformaties, waar het zich heeft gevormd door de neerslag van calciumcarbonaat uit waterige oplossingen.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Citroen Calciet op het mentale niveau

Citroen Calciet staat bekend om zijn positieve werking op het mentale niveau. Het helpt de geest te verhelderen en negatieve gedachten en twijfels te verminderen. De energie van Citroen Calciet is stimulerend en motiverend, waardoor het een uitstekende steen is om mentale vermoeidheid en uitputting te verlichten.

Deze edelsteen bevordert ook creativiteit en helpt bij het stimuleren van nieuwe ideeën en projecten. Het kan helpen bij het overwinnen van angsten en het vergroten van zelfvertrouwen, waardoor je meer in staat bent om uitdagingen aan te gaan en je doelen na te streven.

Citroen Calciet heeft een kalmerende werking op overactieve gedachten en kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Het bevordert een gevoel van innerlijke vrede en helpt je om meer in het moment te leven.

Kortom, op mentaal niveau kan Citroen Calciet je helpen om positiever, creatiever en zelfverzekerder te zijn, terwijl het tegelijkertijd mentale rust en kalmte bevordert.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Citroen Calciet op het fysieke niveau

Citroen Calciet heeft verschillende positieve effecten op het fysieke niveau. Deze edelsteen staat bekend om zijn versterkende eigenschappen, met name op het gebied van het immuunsysteem en de stofwisseling. Het kan helpen om het lichaam te ondersteunen bij het bestrijden van infecties en het bevorderen van een gezond immuunsysteem.

Op het spijsverteringsstelsel heeft Citroen Calciet een kalmerende werking, waardoor het nuttig kan zijn bij maagklachten, misselijkheid en indigestie. Het kan helpen bij het verminderen van maagzuur en het bevorderen van een gezonde spijsvertering.

Daarnaast heeft Citroen Calciet een positief effect op de huid en kan het helpen bij het verminderen van huidaandoeningen zoals acne en eczeem. Het kan ook de genezing van wonden en littekens bevorderen.

Citroen Calciet heeft een algemeen versterkend effect op het lichaam, waardoor het kan bijdragen aan een verhoogd energieniveau en een gevoel van vitaliteit.

Let op: Hoewel Citroen Calciet veel positieve eigenschappen heeft, is het geen vervanging voor medische behandeling. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde zorgverlener voor medische aandoeningen en gezondheidsproblemen.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Citroen Calciet op het spirituele niveau

Op spiritueel niveau staat Citroen Calciet bekend om zijn opbeurende en energieke eigenschappen. Deze edelsteen wordt vaak geassocieerd met zonnestralen vanwege zijn heldere gele kleur, en het wordt beschouwd als een steen van vreugde, optimisme en levenskracht.

Citroen Calciet kan helpen om negatieve energieën en emoties te transformeren en te vervangen door positiviteit en vreugde. Het kan een gevoel van geluk en welzijn bevorderen, waardoor het een geweldige metgezel is tijdens periodes van stress, angst of somberheid.

Deze kristal stimuleert ook het zelfvertrouwen en moedigt zelfexpressie aan. Het kan helpen om beperkende overtuigingen los te laten en je authentieke zelf te omarmen. Dit kan leiden tot een groter gevoel van eigenwaarde en het vermogen om doelen na te streven met enthousiasme en vastberadenheid.

Citroen Calciet wordt vaak gebruikt bij meditatie en visualisatie vanwege zijn verhelderende en stimulerende effecten. Het kan helpen om de geest te verheffen en een gevoel van helderheid en focus te bevorderen.

Op spiritueel niveau wordt Citroen Calciet beschouwd als een steen van overvloed en welvaart, en het kan helpen om blokkades op te heffen die de stroom van positieve energie en kansen kunnen belemmeren.

Het is belangrijk om een persoonlijke band met Citroen Calciet te ontwikkelen en het te gebruiken op een manier die voor jou resonant is. Meditatie, affirmaties, intenties en dragen als sieraad zijn enkele manieren om de spirituele werking van Citroen Calciet te ervaren.

Stenen en materialen die bij Citroen Calciet passen

Citroen Calciet is een kristal dat goed samengaat met andere stenen en materialen, vooral diegene die het positieve en stimulerende energieën versterken. Enkele stenen en materialen die goed passen bij Citroen Calciet zijn:

 • Bergkristal: Versterkt de energetische eigenschappen van Citroen Calciet en helpt de helderheid en zuiverheid van intenties te vergroten.

 • Amethist: Brengt een balancerende en kalmerende energie, waardoor het de opwekkende effecten van Citroen Calciet in evenwicht kan brengen.

 • Rozenkwarts: Voegt een zachte en liefdevolle energie toe aan Citroen Calciet, waardoor het hartchakra wordt geactiveerd en emotionele genezing wordt bevorderd.

 • Seleniet: Creëert een zuiverende en beschermende atmosfeer, waardoor de energieën van Citroen Calciet op een heldere en positieve manier kunnen stromen.

 • Citrien: Versterkt de energie van vreugde, overvloed en positiviteit, waardoor het de eigenschappen van Citroen Calciet aanvult.

 • Zonnesteen: Brengt een zonnige en opbeurende energie, die de kracht van Citroen Calciet kan versterken.

 • Goud: Goud staat bekend om zijn connectie met de zonne-energie en kan de vreugdevolle en optimistische eigenschappen van Citroen Calciet ondersteunen.

Je kunt deze stenen en materialen combineren in sieraden, kristallen grids, meditatie oefeningen of gewoon in je directe omgeving plaatsen om de synergetische werking te ervaren. Het is altijd belangrijk om je intuïtie te volgen en te werken met de stenen en materialen die voor jou het meest resoneren.

Hoe kan je Citroen Calciet reinigen en opladen?

Om Citroen Calciet te reinigen en op te laden, zijn er verschillende methoden die je kunt gebruiken:

Reinigen Citroen Calciet:

 1. Water: Spoel de Citroen Calciet voorzichtig af onder stromend lauw water. Zorg ervoor dat je het kristal niet te lang in water laat weken, vooral als het gepolijst is, omdat het de glans kan aantasten.

 2. Rook: Houd de Citroen Calciet voorzichtig boven een stroom van reinigende rook, zoals witte salie, ceder of palo santo. Laat de rook het kristal omhullen om negatieve energieën te verwijderen.

 3. Aarde: Begraven in een kom met droge aarde gedurende enkele uren tot een dag. De aarde helpt om de energie te aarden en negativiteit te absorberen.

 4. Kristallen cluster of amethistgeode: Plaats de Citroen Calciet op een cluster van heldere kwartskristallen of in een amethistgeode om het te reinigen en te ontladen.

Opladen Citroen Calciet:

 1. Zonlicht: Laat de Citroen Calciet een paar uur in direct zonlicht liggen om het op te laden met zonne-energie. Zorg ervoor dat het niet te lang wordt blootgesteld aan fel zonlicht, vooral als het kristal gevoelig is voor vervaging.

 2. Maanlicht: Plaats de Citroen Calciet 's nachts in het maanlicht om het op te laden met de kalmerende en versterkende energie van de maan.

 3. Bergkristal: Plaats de Citroen Calciet op een cluster van bergkristal om het op te laden met helderheid en positieve energie.

 4. Intentie: Je kunt ook je intentie gebruiken om het kristal op te laden. Houd de Citroen Calciet in je handen, stel je voor dat het wordt gevuld met positieve energie en spreek je intentie hardop uit.

Kies de methode die het beste bij je past en reinig en laad je Citroen Calciet regelmatig op, vooral na intensief gebruik of wanneer je voelt dat de energie ervan is verzwakt. Het belangrijkste is om naar je intuïtie te luisteren en te werken met methoden die voor jou goed aanvoelen.

Het gebruik van Citroen Calciet

Citroen Calciet is een veelzijdige edelsteen met verschillende toepassingen. Hier zijn enkele manieren waarop je Citroen Calciet kunt gebruiken:

 • Energie en vitaliteit: Draag een stuk Citroen Calciet bij je of plaats het in je omgeving om je energieniveau te verhogen en je vitaliteit te stimuleren. Het staat bekend om zijn opbeurende en motiverende eigenschappen, waardoor het een geweldige steen is om je stemming te verbeteren en je een boost van positieve energie te geven.

 • Creativiteit: Citroen Calciet staat ook bekend om zijn verbinding met creativiteit en inspiratie. Het kan je helpen om je creatieve energie te stimuleren en je te ondersteunen bij artistieke projecten of andere creatieve inspanningen.

 • Zelfvertrouwen: Deze steen staat erom bekend zelfvertrouwen en zelfbewustzijn te bevorderen. Het kan je helpen om meer in je kracht te staan en je zelfvertrouwen te vergroten, waardoor je gemakkelijker uitdagingen aangaat en obstakels overwint.

 • Reiniging en bescherming: Citroen Calciet staat bekend om zijn zuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verwijderen van negatieve energieën uit je energieveld en omgeving. Het kan ook dienen als een beschermende steen, waardoor het negatieve energieën op afstand houdt.

 • Meditatie: Het gebruik van Citroen Calciet tijdens meditatie kan je helpen om dieper in je innerlijke zelf te duiken, je intuïtie te versterken en een gevoel van helderheid en focus te bevorderen.

 • Spirituele groei: Citroen Calciet wordt geassocieerd met het zonnevlechtchakra, dat verband houdt met persoonlijke kracht, wilskracht en transformatie. Het kan je ondersteunen bij je spirituele groeiproces en je helpen om je volle potentieel te bereiken.

 • Emotionele balans: Deze steen kan helpen om emotionele spanningen te verminderen, stress te verlichten en een gevoel van innerlijke vrede en kalmte te bevorderen.

Houd er rekening mee dat de werking van edelstenen persoonlijk kan zijn, en het is belangrijk om naar je eigen intuïtie te luisteren bij het gebruik van Citroen Calciet of andere kristallen. Of je ze draagt als sieraden, ze in je leefruimte plaatst of ze gebruikt tijdens meditatie, Citroen Calciet kan een waardevolle metgezel zijn op je reis naar welzijn en balans.

Citroen Calciet Kristallen Grid

Een Citroen Calciet Kristallen Grid is een krachtige manier om de energie van Citroen Calciet te versterken en te richten voor specifieke intenties. Hier is een voorbeeld van hoe je een eenvoudig Citroen Calciet Kristallen Grid kunt maken:

Benodigdheden:

 • Een plat oppervlak zoals een tafel of altaar
 • Een Citroen Calciet edelsteen (grootte naar keuze) als het centrale punt van het grid
 • Vier kleinere Citroen Calciet stenen om rondom het centrale punt te plaatsen
 • Vier andere stenen van verschillende soorten die je met de energie van Citroen Calciet wilt verbinden (bijvoorbeeld Amethist, Rozenkwarts, Zwarte Toermalijn en Seleniet)
 • Optioneel: een intentiekaart of symbool om je intentie voor het grid te vertegenwoordigen

Instructies:

 1. Reinig alle stenen grondig met behulp van jouw favoriete reinigingsmethode, zoals smudging, helder water of een edelstenen reinigingsset.
 2. Ga naar een rustige plek waar je ongestoord aan je grid kunt werken.
 3. Plaats het platte oppervlak voor je en leg de centrale Citroen Calciet steen in het midden.
 4. Plaats de vier kleinere Citroen Calciet stenen rondom de centrale steen, op gelijke afstand van elkaar. Dit vormt de basis van het grid.
 5. Leg de vier andere stenen van verschillende soorten tussen de Citroen Calciet stenen om de energieën te integreren en je intentie te versterken.
 6. Als je een intentiekaart of symbool wilt gebruiken, plaats deze dan in het midden of bovenop de centrale Citroen Calciet steen.
 7. Neem een moment om je intentie voor het grid helder en duidelijk te formuleren.
 8. Visualiseer hoe de energieën van de stenen zich verbinden en je intentie versterken.
 9. Als je klaar bent, kun je het grid activeren door met je handen over de stenen te gaan en positieve intenties uit te spreken.
 10. Laat het grid enkele dagen staan, of zolang als je voelt dat het nodig is om je intentie te ondersteunen.
 11. Vergeet niet om je grid regelmatig op te laden en opnieuw te activeren wanneer dat nodig is.

Het maken van een Citroen Calciet Kristallen Grid kan een betekenisvolle en krachtige ervaring zijn. Het stelt je in staat om bewust te werken met de energieën van de stenen en je intenties te versterken. Experimenteer en ontdek welke combinaties van stenen het beste voor jou werken en geniet van de helende en versterkende kracht van Citroen Calciet.

Sterrenbeeld Citroen Calciet

Volgens astrologen past citroen calciet bij het sterrenbeeld Kreeft. Kreeften zijn van nature gevoelige en empathische mensen. Citroen calciet kan hen helpen om hun gevoelens te verwerken en om hun intuïtie te vertrouwen. Het kan hen ook helpen om verbinding te maken met hun innerlijke kracht en om hun doel in het leven te vinden.

Hier zijn enkele specifieke voorbeelden van hoe citroen calciet bij Kreeften kan passen:

 • Kreeften: Citroen calciet kan Kreeften helpen om:
  • Hun gevoelens te verwerken
  • Hun intuïtie te vertrouwen
  • Hun innerlijke kracht te vinden

Natuurlijk is dit slechts een algemene indicatie. De beste manier om te weten of citroen calciet bij je sterrenbeeld past, is om het zelf uit te proberen. Draag een citroen calciet-steen bij je of gebruik het in je meditatie. Zo kun je ervaren hoe de energie van de steen jou beïnvloedt.

Chakra's en Citroen Calciet  

Citroen calciet wordt meestal geassocieerd met het zonnevlechtchakra, dat verantwoordelijk is voor wilskracht, zelfvertrouwen en persoonlijke kracht. Citroen calciet wordt verondersteld om het zonnevlechtchakra te helpen balanceren en harmoniseren, wat leidt tot heldere communicatie, zelfvertrouwen en het vermogen om oprecht te uiten.

Daarnaast kan citroen calciet ook een positieve invloed hebben op het hartchakra, dat verantwoordelijk is voor liefde, compassie en verbinding. Citroen calciet kan helpen om liefde, mededogen en verbinding te vergroten, en om blokkades in het hartchakra op te heffen.

Over het algemeen wordt citroen calciet beschouwd als een krachtige steen die een verscheidenheid aan chakra's kan ondersteunen. Het kan helpen om wilskracht, zelfvertrouwen, liefde, compassie en verbinding te verbeteren.

Hier zijn enkele specifieke voorbeelden van hoe citroen calciet kan helpen bij de chakra's:

Uiteraard is de manier waarop citroen calciet een specifieke chakra kan ondersteunen, afhankelijk van de individuele behoeften van de persoon.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts!

-10%
Calciet citroen trommelstenen 100 gr. (mt4)
Laatste items in voorraad
100 gram Calciet citroen trommelstenen in mooie kwaliteit, formaat 40-60 mm, ca. 3 stuks.Citroen Calciet, met zijn zonnige gele tinten, staat bekend om het bevorderen van positiviteit en het versterken van mentale helderheid. Deze stenen zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook krachtige metgezellen op je reis naar opgewektheid en een scherpe geest.
€ 35,64
€ 39,60
-10%Niet op voorraad
Calciet citroen trommelstenen (mt4), per gram
Niet op voorraad
Ontdek de verfrissende energie van Citroen Calciet Trommelstenen - een reis naar opbeuring en helderheid! Onze zorgvuldig geselecteerde Citroen Calciet stenen zijn met precisie getrommeld, waardoor hun natuurlijke pracht en helende eigenschappen volledig tot uiting komen.
€ 0,32
€ 0,36