Gele Calciet kopen - Doorzettingsvermogen - Moed

Calciet Geel - Doorzettingsvermogen en Moed

Geschiedenis Gele Calciet

Gele Calciet is een edelsteen die al lang in de geschiedenis wordt gebruikt. Hoewel er geen specifieke gegevens zijn over de exacte oorsprong van Gele Calciet, is het bekend dat het al in de oudheid werd gebruikt door verschillende beschavingen.

In de oude Egyptische cultuur werd Gele Calciet gewaardeerd vanwege zijn mooie gele kleur en werd het gebruikt voor decoratieve doeleinden en om amuletten en sieraden te maken. Het werd ook gebruikt in rituelen en ceremonies vanwege de veronderstelde spirituele en genezende eigenschappen.

De Romeinen gebruikten ook gele calciet, afkomstig uit de beroemde steengroeven van Carrara in Toscane. Het is aanwezig in marmer omdat het het hoofdbestanddeel is van kalksteen en marmer.

In de middeleeuwen werd Gele Calciet gebruikt in de alchemie, een mystieke tak van de wetenschap die gericht was op het transformeren van metalen in goud en het bereiken van spirituele verlichting. Gele Calciet werd beschouwd als een krachtige steen die hielp bij het zuiveren van energieën en het stimuleren van innerlijke transformatie.

Tegenwoordig wordt Gele Calciet nog steeds gewaardeerd om zijn prachtige kleur en spirituele eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt in de edelsteentherapie vanwege de veronderstelde helende krachten en het vermogen om positieve energie te bevorderen. Mensen gebruiken Gele Calciet vaak als een steen van geluk, vreugde en positiviteit, die kan helpen bij het verlichten van stress, angst en negatieve emoties. Het wordt ook beschouwd als een steen van zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen, die kan helpen bij het bereiken van persoonlijke doelen en ambities.

Oorsprong en samenstelling van Gele Calciet

Gele Calciet is een variëteit van het mineraal calciet, dat behoort tot de calciet groep in de klasse van carbonaten. Het is een calciumcarbonaat met de chemische formule CaCO3. De gele kleur van Gele Calciet wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van kleine hoeveelheden ijzer in het kristalrooster.

Deze edelsteen komt voor in verschillende delen van de wereld, waaronder Brazilië, Mexico, Peru, de Verenigde Staten, en verschillende landen in Europa en Azië. De kwaliteit en zuiverheid van Gele Calciet variëren afhankelijk van de vindplaats.

Gele Calciet kan voorkomen in verschillende vormen, zoals kristallen, knollen, massa's en stalactieten. De kristallen kunnen variëren in grootte en kunnen zowel doorzichtig als doorschijnend zijn. De steen heeft meestal een glasachtige glans en kan variëren in kleur van lichtgeel tot diepgeel.

Deze edelsteen wordt vaak gebruikt voor sieraden en decoratieve objecten vanwege zijn mooie kleur en aantrekkelijke uiterlijk. Het wordt ook veel gebruikt in de edelsteentherapie vanwege de veronderstelde helende eigenschappen en spirituele betekenis die aan de steen worden toegeschreven. Gele Calciet wordt beschouwd als een steen van vreugde, geluk en positiviteit, die kan helpen bij het bevorderen van een gevoel van welzijn en het verlichten van negatieve emoties.

Vindplaatsen Gele Calciet

Gele Calciet wordt op verschillende plaatsen in de wereld gevonden. Enkele van de bekende vindplaatsen zijn:

 1. Mexico: Mexico is een belangrijke producent van Gele Calciet, vooral in de regio's Chihuahua en Durango.

 2. Brazilië: In Brazilië wordt Gele Calciet gewonnen in gebieden zoals Minas Gerais en Bahia.

 3. Verenigde Staten: Gele Calciet wordt ook in de Verenigde Staten gevonden, met name in staten als Illinois, Ohio, New York en Tennessee.

 4. Peru: In Peru wordt Gele Calciet gewonnen in verschillende mijnen, waaronder de Huanzala-mijn in de provincie Huanuco.

 5. Tsjechië: Gele Calciet komt voor in verschillende delen van Tsjechië, waaronder de regio Bohemen.

 6. IJsland: IJsland is een andere plaats waar Gele Calciet kan worden gevonden.

De vindplaatsen van Gele Calciet kunnen variëren in kwaliteit en zuiverheid, en de steen kan worden gewonnen in zowel kristalvorm als in grotere massa's. Het wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden, maar ook in edelsteentherapie vanwege de vermeende geneeskrachtige eigenschappen.

Kenmerken en eigenschappen van Gele Calciet edelsteen in Lithotherapie

Gele Calciet is een opbeurende en energieke edelsteen die vreugde en optimisme brengt. Met zijn zonnige uitstraling verhoogt het zelfvertrouwen en stimuleert het creativiteit. Deze steen staat bekend om zijn zuiverende eigenschappen en kan negatieve energie transformeren, waardoor een gevoel van vitaliteit en welzijn ontstaat. Gele Calciet wordt geassocieerd met het zonnevlechtchakra en kan helpen om dit chakra in balans te brengen. Het is een geweldige aanvulling op een gezonde en positieve levensstijl.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Gele Calciet op het mentale niveau

Gele Calciet heeft een positieve invloed op het mentale niveau. Deze edelsteen staat bekend om zijn opbeurende en stimulerende eigenschappen, die helpen om negatieve gedachten en gevoelens te transformeren naar positieve en optimistische denkwijzen. Het werkt als een innerlijke zonneschijn, waardoor het zelfvertrouwen wordt versterkt en mentale helderheid wordt bevorderd.

De Gele Calciet helpt bij het verlichten van stress, angst en depressie, waardoor ruimte wordt gecreëerd voor vreugde en positiviteit. Het kan helpen om vastgeroeste overtuigingen en patronen te doorbreken en nieuwe perspectieven te ontwikkelen. Dit kristal stimuleert ook de creativiteit en helpt bij het vinden van innovatieve oplossingen voor problemen.

Door zijn activerende werking kan Gele Calciet helpen bij het verbeteren van de concentratie en het bevorderen van een heldere en scherpe geest. Het is een geweldige steen om te gebruiken tijdens periodes van verandering of nieuwe uitdagingen, omdat het de moed en vastberadenheid versterkt om deze uitdagingen aan te gaan.

Al met al heeft Gele Calciet een gunstig effect op het mentale welzijn, en het kan helpen om een positieve mindset te bevorderen en het geloof in eigen kunnen te vergroten.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Gele Calciet op het fysieke niveau

Gele Calciet heeft ook een aantal gunstige werkingen op het fysieke niveau. Deze edelsteen staat bekend om zijn vitaliserende eigenschappen en wordt vaak gebruikt om het lichaam te ondersteunen en in balans te brengen.

Op het fysieke niveau kan Gele Calciet helpen om het immuunsysteem te versterken en de weerstand tegen ziektes en infecties te verbeteren. Het kan ook helpen bij het verlichten van spierpijn, krampen en spanningen in het lichaam.

Daarnaast kan Gele Calciet helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het bevorderen van een gezonde stofwisseling. Het kan ook ondersteuning bieden bij het ontgiften van het lichaam en het verwijderen van opgehoopte afvalstoffen.

Vanwege zijn vitaliserende eigenschappen kan Gele Calciet ook helpen bij het verlichten van vermoeidheid en uitputting. Het kan energie geven aan het lichaam en de geest, waardoor een gevoel van kracht en vitaliteit ontstaat.

Het is echter belangrijk op te merken dat edelstenen zoals Gele Calciet geen vervanging zijn voor medische behandelingen. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde zorgverlener voor medische aandoeningen en gezondheidsproblemen. Edelstenen kunnen echter een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde levensstijl en welzijn.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Gele Calciet op het spirituele niveau

Op het spirituele niveau heeft Gele Calciet een aantal belangrijke werkingen en betekenissen. Deze zonnige en opbeurende steen staat bekend om zijn positieve energie en wordt vaak gebruikt om het spirituele welzijn te bevorderen.

Gele Calciet heeft een krachtig reinigend effect op de energiecentra van het lichaam, ook wel chakra's genoemd. Het opent en activeert met name het zonnevlechtchakra, gelegen net boven de navel, wat helpt bij het versterken van zelfvertrouwen, wilskracht en persoonlijke kracht. Dit kan helpen om blokkades op te heffen en een gevoel van innerlijke harmonie en balans te bevorderen.

De steen staat ook bekend om zijn vermogen om negatieve energieën en emoties te absorberen en te transformeren. Het kan helpen bij het loslaten van angsten, stress en negatieve gedachten, waardoor ruimte wordt gemaakt voor meer positieve en optimistische gevoelens.

Gele Calciet bevordert ook helderheid van geest en mentale scherpte, waardoor het gemakkelijker wordt om doelen te stellen en te manifesteren. Het kan helpen bij het nemen van beslissingen en het volgen van de juiste weg in het leven.

Op het spirituele niveau werkt Gele Calciet ook stimulerend voor het innerlijke vuur, waardoor creativiteit en passie worden aangewakkerd. Het kan helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van spirituele gaven en het vergroten van intuïtie.

Als geleider van hogere frequenties kan Gele Calciet de verbinding met hogere spirituele rijken vergemakkelijken en kan het een diep gevoel van spiritueel bewustzijn en transformatie teweegbrengen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de spirituele werking en betekenissen van Gele Calciet sterk persoonlijk kunnen zijn en afhankelijk zijn van de intenties en overtuigingen van de drager. Het is aan te raden om je intuïtie te volgen bij het werken met deze steen en deze te gebruiken als een instrument voor groei, bewustwording en spirituele ontwikkeling.

Stenen en materialen die bij Gele Calciet passen

Gele Calciet past goed bij andere stenen en materialen die een positieve en opbeurende energie hebben. Enkele stenen en materialen die goed kunnen samenwerken met Gele Calciet zijn:

 • Bergkristal: Bergkristal is een krachtige versterker van energie en kan de werking van Gele Calciet versterken.

 • Citrien: Citrien staat bekend als de steen van overvloed en geluk. Het kan helpen om de energie van Gele Calciet te versterken en positieve transformatie te bevorderen.

 • Zonnesteen: Net als Gele Calciet heeft Zonnesteen een zonnige en vrolijke energie. Het kan helpen om het zelfvertrouwen en de levensvreugde te vergroten.

 • Oranje Calciet: Deze steen heeft een vergelijkbare kleur als Gele Calciet en kan ook helpen bij het stimuleren van het zelfvertrouwen en de creativiteit.

 • Goudkwarts: Goudkwarts heeft een warme en energieke uitstraling die goed kan samengaan met de energie van Gele Calciet.

 • Zonnebloem (als symbool of afbeelding): Zonnebloemen symboliseren vreugde, geluk en vitaliteit, wat goed past bij de energie van Gele Calciet.

 • Gele kaarsen: Gele kaarsen hebben een opbeurende en stimulerende energie, wat goed kan samengaan met de werking van Gele Calciet.

Het combineren van Gele Calciet met deze stenen en materialen kan een krachtige en positieve sfeer creëren, ideaal voor het bevorderen van zelfvertrouwen, geluk, creativiteit en spirituele ontwikkeling.

Hoe kan je Gele Calciet reinigen en opladen?

Gele Calciet kan worden gereinigd en opgeladen met behulp van de volgende methoden:

Reinigen Gele Calciet:

 1. Waterreiniging: Spoel de Gele Calciet voorzichtig af onder stromend koud water. Dit helpt om oppervlakkige negatieve energie en onzuiverheden weg te spoelen.

 2. Zoutreiniging: Leg de Gele Calciet in een kom met droog zeezout of Himalayazout. Het zout absorbeert negatieve energie uit de steen. Laat het enkele uren tot een dag staan en spoel het daarna af met water.

 3. Rookreiniging: Houd de Gele Calciet boven de rook van een brandende salie, ceder of palo santo. De zuiverende rook helpt om negatieve energie te verwijderen.

Opladen Gele Calciet:

 1. Zonlicht: Plaats de Gele Calciet gedurende enkele uren in direct zonlicht. De krachtige energie van de zon zal de steen revitaliseren.

 2. Maanlicht: Leg de Gele Calciet 's nachts buiten of bij het raam om te genieten van het zachte licht van de maan. Dit zorgt voor een zachte en energetische oplading.

 3. Bergkristal of Amethist: Plaats de Gele Calciet samen met een Bergkristal of Amethist in een kom en laat het gedurende enkele uren of een nacht staan. Deze stenen hebben een sterk opladend effect op andere stenen.

Zorg ervoor dat je intenties zuiver en positief zijn wanneer je de reiniging en oplading uitvoert. Luister naar je intuïtie en kies de methoden die het meest resoneren met jou en de steen. Herhaal de reiniging en oplading regelmatig, vooral als je de steen vaak gebruikt voor helende doeleinden.

Het gebruik van Gele Calciet

Gele Calciet wordt op verschillende manieren gebruikt vanwege zijn helende eigenschappen en positieve energie. Hier zijn enkele manieren waarop Gele Calciet kan worden gebruikt:

 • Meditatie: Gele Calciet is een uitstekende metgezel tijdens meditatie. Het kan helpen bij het versterken van de mentale focus, het bevorderen van helderheid van denken en het bevorderen van innerlijke vrede. Houd de steen in je handen of leg hem op het derde oogchakra tijdens meditatie om zijn kalmerende energie te ervaren.

 • Energieversterker: Gele Calciet staat bekend om zijn vermogen om energie te verhogen en je stemming te verbeteren. Draag een stukje Gele Calciet als sieraad of stop het in je zak om een opbeurende en positieve sfeer te creëren.

 • Zelfvertrouwen: Gele Calciet staat in verband met het zonnevlechtchakra, dat geassocieerd wordt met zelfvertrouwen, wilskracht en persoonlijke kracht. Het dragen van Gele Calciet kan helpen bij het vergroten van zelfvertrouwen en het nemen van positieve beslissingen.

 • Creativiteit: Gele Calciet kan ook de creativiteit stimuleren en helpen bij het ontsluiten van artistieke expressie. Plaats een stuk Gele Calciet in je creatieve ruimte of atelier om je inspiratie te versterken.

 • Reiniging en balancering: Gele Calciet heeft een reinigende en balancerende werking op de chakra's en energievelden. Gebruik de steen tijdens chakra healing of leg het op de betreffende chakra's om blokkades op te heffen en energie in balans te brengen.

 • Ondersteuning bij studie en leren: Vanwege de bevorderende werking op concentratie en helder denken, kan Gele Calciet gunstig zijn voor studenten en mensen die zich willen concentreren op studie of leren.

Het gebruik van Gele Calciet kan variëren afhankelijk van individuele behoeften en intenties. Luister altijd naar je eigen intuïtie bij het werken met edelstenen en gebruik ze op een manier die het beste bij jou past.

Gele Calciet Kristallen Grid

Een kristallen grid met Gele Calciet kan worden samengesteld om de helende eigenschappen en energie van de steen te versterken. Hier is een eenvoudig grid dat je kunt maken:

Benodigdheden:

 1. Een plat oppervlak (bijvoorbeeld een tafel of een doek)
 2. 4 stuks Gele Calciet edelstenen (ruw of gepolijst)
 3. 1 stuk Bergkristal punt (om als focuspunt te dienen)
 4. Optioneel: andere kristallen of edelstenen die je intuïtief wilt toevoegen aan het grid

Instructies:

 1. Kies een rustige en ontspannen plek om je grid te creëren.
 2. Plaats het platte oppervlak voor je neer.
 3. In het midden van het oppervlak plaats je de Bergkristal punt, deze dient als focuspunt van het grid.
 4. Plaats de 4 stukken Gele Calciet rond de Bergkristal punt, met de punten naar binnen gericht, zodat ze naar het centrum van het grid wijzen.
 5. Als je andere kristallen wilt toevoegen, plaats ze dan intuïtief op het grid, rond de Gele Calciet en Bergkristal, om hun energie aan de combinatie toe te voegen.

Terwijl je het grid creëert, kun je je intenties en wensen voor de helende eigenschappen van de Gele Calciet en andere kristallen visualiseren. Het Bergkristal punt fungeert als een versterker en verbindt de energieën van de stenen in het grid. Het voltooide grid creëert een krachtig energetisch veld dat je kan helpen bij het manifesteren van je intenties en het ontvangen van helende energie.

Laat het grid op zijn plaats zolang als je wilt, en laad het regelmatig opnieuw op door het in het zonlicht te plaatsen of door intentie. Vergeet niet om je grid met dankbaarheid en respect te behandelen en het met positieve energie te laden telkens wanneer je ermee werkt.

Sterrenbeeld Gele Calciet

Gele Calciet past ook goed bij het sterrenbeeld Kreeft (22 juni - 22 juli). Kreeften kunnen profiteren van de helende energie van Gele Calciet, die hen kan helpen om emotioneel evenwicht te vinden, zelfvertrouwen te vergroten en hun gevoel van veiligheid te versterken. Het dragen of gebruiken van Gele Calciet kan Kreeften ondersteunen in het omgaan met emotionele uitdagingen en hen helpen om positieve veranderingen in hun leven aan te brengen. Het kan ook helpen bij het stimuleren van hun intuïtie en hun spirituele groei te bevorderen.

Chakra's en Gele Calciet 

Gele calciet is verbonden met het zonnevlechtchakra. Het zonnevlechtchakra, ook wel Manipura genoemd, is het derde chakra. Het is gelegen in het midden van de ruggengraat, ter hoogte van de navel. Het zonnevlechtchakra wordt geassocieerd met het element vuur, de kleur geel en de zintuigen zien en tast.

Gele calciet kan helpen om het zonnevlechtchakra te openen en te balanceren. Het kan je helpen om je zelfvertrouwen te vergroten, je assertiviteit te versterken en je creativiteit te ontplooien. Gele calciet kan ook helpen om je verbonden te voelen met je eigen innerlijke kracht.

Ontdek meer over het zonnevlecht chakra in onze blog: Het verkennen van de betekenis van de 3e Chakra in spirituele groei

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts!

Calciet splitketting
Splitketting Calciet met splitstenen van ca. 5 tot 10 m
€ 4,55
Calciet splitarmband + kaart
Calciet edelstenen split armband met displaykaartje, ca. 17 cm lang en geregen op elastiek. Op het kaartje staat vermeld waar de steen voor kan dienen en bevat tevens een disclaimer.
€ 4,95
Calciet splitarmband
Splitarmband Calciet, splitstenen van ca. 5 tot 10 mm.
€ 3,65
Beschermengel November op kaartje
Zilverkleurig engeltje op kaartje van 3.5 cm met een lijfje van gele Calciet. Hanger wordt zonder ketting geleverd.Laat de warme straling van onze Beschermengel Hanger met Gele Calciet je begeleiden, vooral als je in november bent geboren. Deze betoverende hanger combineert de beschermende kracht van een engel met de positieve energie van Gele Calciet, een edelsteen die bekend staat om zijn zonnige uitstraling en helende eigenschappen.
€ 8,06
-10%
Calciet geel 250 gr. ruwe brokjes
250 gram ruw brokjes gele Calciet edelstenen, formaat is ca. 2 tot 4 cm, ca. 9 tot 13 brokjes.
€ 15,48
€ 17,20
Calciet geel drakenschedel 50 mm
Drakenschedel van 50 mm lang van de half-edelsteen gele Calciet. Calciet Geel lijkt in haar werking iets op Calciet Citroen, beide stenen hebben natuurlijk een gelige kleur en maken vrolijk en standvastig.
€ 65,00
Calciet geel oorbellen bol 8 mm
Laatste items in voorraad
Calciet geel oorbellen met 8 mm bolletjes. De oorbellen zijn 12 mm lang (gemeten zonder het haakje)
€ 5,07
Calciet geel powerbead armband
Calciet geel powerbead armband. De armband is 18 cm lang en is geregen op elastiek met kralen van 8 mm.
€ 8,45
-10%Niet op voorraad
Calciet geel trommelstenen (mt3), p/kg
Niet op voorraad
Gele Calciet, met zijn zonnige en levendige tinten, staat bekend om het bevorderen van vreugde en het versterken van positieve energie. Deze stenen zijn niet alleen visueel aantrekkelijk maar ook krachtige metgezellen op je reis naar een opgewekter leven en een stralende geest.
€ 225,00
€ 250,00
-10%
Calciet geel 250 gr. trommelstenen (mt3)
250 gr. Calciet geel edelsteen trommelstenen. Formaat 20-40 mm, afkomstig uit Mexico. Ca. 12-14 stuks.Ontdek de stralende energie van Gele Calciet Trommelstenen - een reis naar vreugde en positiviteit! Onze zorgvuldig geselecteerde Gele Calciet stenen zijn met precisie getrommeld, waardoor hun natuurlijke pracht en helende eigenschappen volledig tot uiting komen.
€ 61,88
€ 68,75
Calciet geel leren armband gipsy-style
Leren armband gipsy-style van de half-edelsteen gele Calciet, deze is op 20, 22 en 25 cm te dragen, dus voor mannen en vrouwen!
€ 19,95
-10%
Calciet geel trommelstenen 100 gr. (mt3)
100 gram Gele Calciet trommelstenen, formaat 20-40 mm, ca 4-5 stuks. Vindplaats Mexico.Gebruik Gele Calciet Trommelstenen tijdens meditatie om de stralende energie te ervaren en negatieve gedachten los te laten. Plaats ze in verschillende ruimtes van je huis om een stimulerende sfeer te creëren en een positieve levenshouding te bevorderen. Draag ze als een dagelijkse metgezel om de opbeurende energie van Gele Calciet altijd binnen handbereik te hebben.
€ 24,75
€ 27,50
Calciet geel edelsteen schedel klein
Laatste items in voorraad
Calciet geel schedeltje van ca. 45 mm. Calciet Geel lijkt in haar werking iets op Calciet Citroen, beide stenen hebben natuurlijk een gelige kleur en maken vrolijk en standvastig.
€ 35,12
Calciet geel edelsteen hanger ruw
Laat je betoveren door de ruwe schoonheid en levendige energie van de gele Calciet edelsteen hanger. Deze unieke hanger is gemaakt van ruwe Calciet, een edelsteen die bekend staat om zijn opvallende gele kleur en krachtige helende eigenschappen.
€ 1,95
Calciet geel A zaksteen Madagaskar
Zaksteen of oplegsteen van gele Calciet, het formaat van deze Calciet is ca. 4 tot 5 cm. De vindplaats van deze gele Calciet is Madagaskar.
€ 9,95
Calciet geel edelsteen hanger geslepen
Laat je verrassen door de schitterende kleuren en natuurlijke schoonheid van deze bijzondere hanger, gemaakt van geslepen Calciet. Calciet is een edelsteen die bekend staat om zijn levendige gele tinten en helende eigenschappen.
€ 1,95