Calciet Honing kopen - Krachtig reiniger - Rustgevend

Calciet Honing - Krachtig reiniger - Rustgevend

Geschiedenis Honing Calciet

Honing Calciet, ook wel bekend als Gouden Calciet, is een prachtige gele tot goudbruine variëteit van het mineraal Calciet. Helaas kan ik je geen specifieke historische gegevens geven over de geschiedenis van Honing Calciet, aangezien het geen bekende edelsteen is met een uitgebreide geschiedenis of folklore.

Calciet als mineraal heeft echter wel een rijke geschiedenis. Het woord "Calciet" is afgeleid van het Latijnse woord "calx", wat "kalk" betekent. Calciet is een veelvoorkomend mineraal dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. In de oudheid gebruikten de Egyptenaren Calciet bijvoorbeeld om kleine decoratieve voorwerpen te maken, zoals beeldjes en sieraden.

Tegenwoordig wordt Honing Calciet vooral gewaardeerd vanwege zijn mooie kleur en helende eigenschappen. In de wereld van kristaltherapie wordt het beschouwd als een steen van vreugde, energie, en optimisme. Honing Calciet wordt vaak gebruikt om energieblokkades op te heffen en het zelfvertrouwen en de vitaliteit te vergroten. Het wordt ook geassocieerd met de zonnevlechtchakra (3e chakra), omdat het kan helpen om zelfrespect, kracht en wilskracht te versterken.

Het is belangrijk op te merken dat de genezende eigenschappen van kristallen en edelstenen subjectief zijn en kunnen variëren afhankelijk van de persoon die ze gebruikt. Het gebruik van Honing Calciet in kristaltherapie en spirituele praktijken is gebaseerd op esoterische overtuigingen en intuïtie. Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van Honing Calciet, is het het beste om je eigen onderzoek te doen en je intuïtie te volgen om te bepalen hoe het jou kan helpen in je persoonlijke reis naar welzijn.

Oorsprong en samenstelling van Honing Calciet

Honing Calciet, ook bekend als Gouden Calciet, is een variëteit van het mineraal Calciet. Het heeft een prachtige gele tot goudbruine kleur en wordt vaak gebruikt als decoratieve steen en in edelsteentherapie vanwege zijn helende eigenschappen.

De oorsprong van Honing Calciet ligt in sedimentaire gesteenten en kalksteenformaties. Het wordt gevormd door de neerslag van calciumcarbonaat uit water dat rijk is aan calciumionen. Door de aanwezigheid van verschillende mineralen en sporenelementen in de omgeving kan de kleur variëren van lichtgeel tot diep goudbruin.

De chemische samenstelling van Honing Calciet is calciumcarbonaat (CaCO3). Het behoort tot de familie van de carbonaten en heeft een trigonaal kristalstelsel. In zijn pure vorm is Calciet kleurloos, maar de aanwezigheid van onzuiverheden en mineralen geeft het zijn karakteristieke kleuren.

De energie en uitstraling van Honing Calciet worden geassocieerd met vreugde, energie en positiviteit. Het wordt vaak gebruikt om energieblokkades op te heffen, het zelfvertrouwen en de vitaliteit te vergroten, en emotioneel welzijn te bevorderen. In de wereld van kristaltherapie wordt Honing Calciet vaak in verband gebracht met de zonnevlechtchakra (3e chakra), die geassocieerd wordt met persoonlijke kracht, wilskracht en zelfrespect.

Net als andere kristallen en edelstenen wordt de helende kracht van Honing Calciet als subjectief beschouwd en kan het effect ervan variëren afhankelijk van de persoon die het gebruikt. Mensen die geïnteresseerd zijn in de spirituele en helende eigenschappen van Honing Calciet kunnen het gebruiken in meditatie, edelsteentherapie en andere spirituele praktijken om hun welzijn te bevorderen.

Vindplaatsen Honing Calciet

Honing Calciet wordt op verschillende plaatsen ter wereld gevonden. Enkele bekende vindplaatsen zijn:

 1. Mexico: Mexico is een van de belangrijkste bronnen van Honing Calciet. Het wordt voornamelijk gevonden in de staten Chihuahua en Durango.

 2. Brazilië: In Brazilië wordt Honing Calciet gewonnen in de staat Minas Gerais, bekend om zijn rijke aanbod aan edelstenen en mineralen.

 3. Verenigde Staten: In de VS zijn er verschillende vindplaatsen van Honing Calciet, waaronder de staten Tennessee, Illinois en Missouri.

 4. Pakistan: Pakistan staat bekend om zijn grote variëteit aan edelstenen en mineralen, en Honing Calciet is geen uitzondering. Het wordt voornamelijk gevonden in de provincie Punjab.

 5. IJsland: In IJsland zijn er enkele locaties waar Honing Calciet kan worden gevonden, met name in vulkanische gesteenten.

 6. Peru: In Peru wordt Honing Calciet gewonnen in verschillende regio's, zoals Puno en Ancash.

Het is belangrijk op te merken dat de beschikbaarheid van Honing Calciet kan variëren afhankelijk van de vraag en de mijnbouwactiviteiten in deze regio's. Daarnaast zijn er mogelijk nog andere vindplaatsen in andere landen en regio's over de hele wereld.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Honing Calciet op het mentale niveau

Honing Calciet heeft een krachtige werking op het mentale niveau. Deze edelsteen staat bekend om zijn vermogen om een positieve mindset te bevorderen en helpt negatieve gedachten en twijfels te verdrijven. Het stimuleert helder denken, verhoogt het concentratievermogen en bevordert creativiteit en inspiratie.

Mensen die last hebben van stress, angst of depressie kunnen baat hebben bij het dragen of gebruiken van Honing Calciet, omdat het een gevoel van rust en innerlijke vrede bevordert. Het helpt ook bij het loslaten van oude denkpatronen en overtuigingen die niet langer dienend zijn.

Bovendien kan Honing Calciet het zelfvertrouwen vergroten en een gevoel van eigenwaarde bevorderen. Het stimuleert het nemen van initiatief en het nemen van beslissingen met vertrouwen.

Kortom, op mentaal niveau ondersteunt Honing Calciet een positieve mindset, helder denken en zelfvertrouwen, wat leidt tot een meer gebalanceerd en gelukkig leven.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Honing Calciet op het fysieke niveau

Honing Calciet heeft ook verschillende gunstige effecten op het fysieke niveau. Deze edelsteen staat bekend om zijn helende eigenschappen en ondersteunt het lichaam op verschillende manieren.

Op het fysieke niveau kan Honing Calciet helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van het herstelproces bij ziekte of letsel. Het heeft een positieve invloed op het spijsverteringsstelsel en kan helpen bij maagproblemen, zoals indigestie en maagzuur. Ook heeft het een positief effect op de stofwisseling en kan het helpen bij gewichtsverlies.

Honing Calciet heeft een ontspannende werking op spieren en kan verlichting bieden bij spierkrampen en spanning. Het bevordert een goede nachtrust en kan helpen bij slaapproblemen.

Daarnaast heeft Honing Calciet een gunstig effect op de botten en tanden, omdat het de opname van calcium bevordert en bijdraagt aan gezonde bot- en tandstructuur.

Kortom, op het fysieke niveau ondersteunt Honing Calciet het immuunsysteem, de spijsvertering, de stofwisseling en het spierstelsel, wat bijdraagt aan een algehele gezondheid en welzijn.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Honing Calciet op het spirituele niveau

Op het spirituele niveau heeft Honing Calciet een krachtige en kalmerende energie die de geest verbindt met hogere spirituele frequenties. Het is een steen die helpt om positieve energie en geluk aan te trekken, waardoor het gevoel van vreugde en optimisme wordt versterkt.

Honing Calciet staat bekend om zijn vermogen om het zelfvertrouwen en de zelfwaardering te vergroten, waardoor je jezelf beter kunt uiten en meer openstaat voor nieuwe ervaringen. Het bevordert ook een gevoel van innerlijke vrede en harmonie, waardoor je beter kunt omgaan met stress en negatieve emoties.

Op het spirituele niveau werkt Honing Calciet als een krachtige reiniger van de aura en de chakra's, waardoor negatieve energieën worden verwijderd en een gevoel van balans en stabiliteit wordt hersteld. Het opent en activeert het zonnevlechtchakra, waardoor je in contact kunt komen met je innerlijke kracht en persoonlijke kracht.

Honing Calciet kan ook helpen bij meditatie en spirituele groei, omdat het de geest kalmeert en het gemakkelijker maakt om een diepe staat van meditatie te bereiken. Het bevordert ook intuïtie en spirituele inzichten, waardoor je een dieper begrip krijgt van jezelf en het universum om je heen.

Deze steen staat ook bekend om zijn vermogen om de creativiteit en inspiratie te bevorderen, waardoor het een uitstekende metgezel is voor kunstenaars, schrijvers en andere creatieve geesten.

Kortom, op het spirituele niveau helpt Honing Calciet bij het vergroten van zelfvertrouwen, innerlijke vrede en spirituele groei. Het opent het zonnevlechtchakra en bevordert intuïtie, waardoor je in staat bent om in contact te komen met je innerlijke kracht en creatieve energie. Het is een steen die een gevoel van vreugde en optimisme brengt, terwijl het negatieve energieën uit de aura en de chakra's verwijdert, waardoor een gevoel van balans en harmonie wordt hersteld.

Stenen en materialen die bij Honing Calciet passen

Honing Calciet heeft een warme en uitnodigende energie die goed samengaat met andere stenen en materialen die een vergelijkbare vibratie hebben. Hier zijn enkele stenen en materialen die goed passen bij Honing Calciet:

 1. Bergkristal: Bergkristal is een krachtige versterker van energie en kan de helende eigenschappen van Honing Calciet versterken.

 2. Carneool: Carneool staat bekend om zijn stimulerende en activerende eigenschappen, en het kan de energie van Honing Calciet versterken.

 3. Citrien: Citrien heeft een vrolijke en optimistische energie die goed past bij de positieve vibraties van Honing Calciet.

 4. Oranje Calciet: Deze steen heeft vergelijkbare eigenschappen als Honing Calciet en kan helpen om de energie van het zonnevlechtchakra te versterken.

 5. Goudsteen: Goudsteen is een synthetische steen met sprankelende gouden insluitsels, wat goed past bij de warme kleur van Honing Calciet.

 6. Koper: Koper is een metalen materiaal dat harmonieus resoneert met de energie van Honing Calciet en kan worden gebruikt in sieraden of decoratieve elementen.

 7. Hout: Natuurlijk hout, zoals bamboe of walnoot, kan een aardse en rustgevende sfeer creëren die goed past bij de energie van Honing Calciet.

Bij het combineren van stenen en materialen is het belangrijk om te vertrouwen op je intuïtie en te kiezen wat voor jou goed aanvoelt. Het gaat erom dat de combinatie een harmonieuze en positieve energie creëert die jouw intenties en doelen ondersteunt.

Hoe kan je Honing Calciet reinigen en opladen?

Om Honing Calciet te reinigen en op te laden, zijn er verschillende methoden die je kunt gebruiken. Hier zijn enkele opties:

Reinigen Honing Calciet:

 1. Waterreiniging: Spoel de Honing Calciet voorzichtig af onder stromend water. Let op dat de steen niet te lang in contact blijft met water, vooral als het een zachte of poreuze variant van calciet is.

 2. Rookreiniging: Houd de steen boven een brandende witte salie, cederhout of palo santo en laat de rook de steen omhullen. Visualiseer dat negatieve energie wordt weggezuiverd.

 3. Aarde-reiniging: Begraven de Honing Calciet voor een dag of twee in de aarde. Zorg ervoor dat je de steen goed markeert, zodat je hem later gemakkelijk kunt terugvinden.

 4. Energetische reiniging: Gebruik je intentie en visualisatie om de steen te zuiveren van negatieve energie. Stel je voor dat wit licht de steen omhult en alle onzuiverheden verwijdert.

Opladen Honing Calciet:

 1. Zonlicht: Leg de Honing Calciet voor een korte periode (niet te lang om verkleuring te voorkomen) op een zonnige vensterbank. De energie van de zon zal de steen versterken.

 2. Maanlicht: Plaats de steen 's nachts in het maanlicht, bij voorkeur tijdens de volle maan. De zachte, reinigende energie van de maan zal de steen revitaliseren.

 3. Bergkristal of amethist: Plaats de Honing Calciet op een cluster van bergkristal of amethist om hem op te laden. Deze stenen hebben een sterk reinigende en versterkende energie.

 4. Visualisatie: Houd de steen in je handen en stel je voor dat deze wordt opgeladen met positieve en helende energie. Zend liefdevolle intenties naar de steen.

Het is essentieel om je intuïtie te volgen bij het kiezen van de reinigings- en oplaadmethode. Sommige stenen zijn gevoeliger dan andere, dus let op de eigenschappen van je specifieke Honing Calciet om ervoor te zorgen dat je de meest geschikte en veilige methode gebruikt.

Het gebruik van Honing Calciet

Honing Calciet heeft verschillende toepassingen en kan op verschillende manieren worden gebruikt vanwege zijn helende eigenschappen. Hier zijn enkele veelvoorkomende manieren waarop Honing Calciet kan worden gebruikt:

 1. Meditatie: Honing Calciet wordt vaak gebruikt tijdens meditatie om rust en balans te bevorderen. Het kan helpen om negatieve gedachten los te laten en een gevoel van innerlijke vrede te bevorderen.

 2. Energiebalans: Deze steen staat bekend om zijn vermogen om de energie in het lichaam in evenwicht te brengen. Het kan helpen om blokkades in de chakra's op te heffen en de energiestroom te bevorderen.

 3. Creativiteit en motivatie: Honing Calciet wordt geassocieerd met de zonnevlechtchakra, die verband houdt met zelfvertrouwen, wilskracht en creativiteit. Het dragen of vasthouden van deze steen kan helpen om creatieve ideeën te stimuleren en motivatie te vergroten.

 4. Zelfvertrouwen en zelfexpressie: Honing Calciet kan helpen om zelfvertrouwen te vergroten en zelfexpressie te bevorderen. Het kan nuttig zijn voor mensen die moeite hebben om hun gedachten en gevoelens te uiten.

 5. Emotionele heling: Deze steen heeft een kalmerende en troostende energie, en kan helpen bij het verlichten van stress, angst en verdriet. Het kan een gevoel van welzijn en geluk bevorderen.

 6. Reiniging van negatieve energie: Honing Calciet staat bekend om zijn reinigende eigenschappen. Het kan helpen om negatieve energieën en emoties uit de omgeving te verwijderen.

 7. Fysieke genezing: Op fysiek niveau wordt Honing Calciet soms gebruikt om de spijsvertering te verbeteren, de stofwisseling te stimuleren en het immuunsysteem te versterken.

 8. Edelsteenwater: Een milde vorm van Honing Calciet kan worden gebruikt om edelsteenwater te maken. Dit water kan worden gedronken of gebruikt voor therapeutische doeleinden.

Het gebruik van Honing Calciet kan variëren afhankelijk van individuele behoeften en voorkeuren. Het is belangrijk om te vertrouwen op je intuïtie bij het kiezen en toepassen van deze steen. Als je specifieke gezondheidsproblemen hebt, is het raadzaam om een gekwalificeerde edelsteentherapeut te raadplegen voor advies op maat.

Honing Calciet Kristallen Grid

Een Kristallen Grid met Honing Calciet kan worden gemaakt om specifieke intenties en doelen te ondersteunen. Hier is een eenvoudig voorbeeld van een Kristallen Grid met Honing Calciet:

Benodigdheden:

 • Een plat oppervlak, bijvoorbeeld een tafel of een altaar.
 • Een grotere ruwe Honing Calciet steen als middelpunt van het grid.
 • Verschillende kleinere Honing Calciet stenen.
 • Eventueel andere edelstenen die je wilt toevoegen aan het grid en die passen bij je intentie.
 • Een stuk papier en pen om je intentie op te schrijven.

Instructies:

 1. Reinig alle stenen door ze kort onder stromend water te houden of ze te omringen met rook van bijvoorbeeld witte salie.
 2. Ga in een rustige omgeving zitten en neem een moment om je intentie voor het grid te bedenken. Wat wil je bereiken? Welke aspecten van je leven wil je transformeren of verbeteren?
 3. Schrijf je intentie op het stuk papier en leg het in het midden van het platte oppervlak.
 4. Plaats de grotere ruwe Honing Calciet steen in het midden van het grid, direct boven je geschreven intentie. Dit is het middelpunt en symboliseert je doel.
 5. Plaats de kleinere Honing Calciet stenen rondom de grotere steen, in een cirkelvormig patroon. Dit kan een gelijkmatig patroon zijn of een patroon dat aanvoelt als natuurlijk voor jou.
 6. Als je ervoor kiest om andere edelstenen toe te voegen aan het grid, plaats deze dan tussen de Honing Calciet stenen op een manier die je intuïtief aanspreekt.
 7. Visualiseer je intentie terwijl je de stenen plaatst. Stel je voor hoe de energie van de stenen zich verbindt en samenwerkt om je doel te ondersteunen.
 8. Laat het grid gedurende enkele dagen of weken op zijn plaats staan om zijn energie te laten werken.
 9. Vergeet niet af en toe je intentie te herhalen en verbonden te blijven met het grid.
 10. Wanneer je voelt dat het grid zijn doel heeft gediend, kun je de stenen opruimen en ze opnieuw reinigen voor een ander grid of ander gebruik.

Onthoud dat Kristallen Grids een persoonlijke en intuïtieve praktijk zijn. Je kunt je eigen creativiteit en gevoel volgen bij het maken van een grid dat resoneert met jouw behoeften en intenties.

Sterrenbeeld Honing Calciet

Volgens astrologen past honing calciet bij het sterrenbeeld Kreeft. Kreeften zijn van nature gevoelige en empathische mensen. Honing calciet kan hen helpen om hun gevoelens te verwerken en om hun intuïtie te vertrouwen. Het kan hen ook helpen om verbinding te maken met hun innerlijke kracht en om hun doel in het leven te vinden.

Hier zijn enkele specifieke voorbeelden van hoe honing calciet bij Kreeften kan passen:

 • Kreeften: Honing calciet kan Kreeften helpen om:
  • Hun gevoelens te verwerken
  • Hun intuïtie te vertrouwen
  • Hun innerlijke kracht te vinden

Natuurlijk is dit slechts een algemene indicatie. De beste manier om te weten of honing calciet bij je sterrenbeeld past, is om het zelf uit te proberen. Draag een honing calciet-steen bij je of gebruik het in je meditatie. Zo kun je ervaren hoe de energie van de steen jou beïnvloedt.

Chakra's en Honing Calciet  

Honing calciet wordt meestal geassocieerd met het heiligbeenchakra, dat verantwoordelijk is voor creativiteit, seksualiteit en emoties. Honing calciet wordt verondersteld om het heiligbeenchakra te helpen balanceren en harmoniseren, wat leidt tot meer creativiteit, seksualiteit en emotionele balans.

Daarnaast kan honing calciet ook een positieve invloed hebben op het zonnevlechtchakra, dat verantwoordelijk is voor wilskracht, zelfvertrouwen en persoonlijke kracht. Honing calciet kan helpen om wilskracht, zelfvertrouwen en daadkracht te vergroten, en om blokkades in het zonnevlechtchakra op te heffen.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts!

Ruwe honing calciet ± 500 g
Ruwe honing calciet heeft, naast de algemene effecten van calciet, een specifieke reinigende en vitaliserende werking. Het herstelt de mentale balans, verbetert de stemming en heeft een positief effect op angst en depressie. Fysiek heeft de steen een positief effect op de voortplantingsorganen, de spijsvertering, de darmen (bijvoorbeeld de ziekte van Crohn en constipatie), kolieken en de galblaas. Het kan verschillende vormen van (seizoensgebonden) depressie ondersteunen. Tijdens de zwangerschap kan oranje calciet de ontwikkeling van de foetus ondersteunen en ochtendmisselijkheid verminderen. (*)
€ 19,20
-10%
Doosje Calciet honing punt
Ontdek de natuurlijke pracht het puntje Honing Calciet met onze unieke exemplaren, zorgvuldig geselecteerd en verpakt om de energetische pracht te behouden! Honing Calciet, met zijn warme en zachte kleur, voegt niet alleen een esthetisch aantrekkelijk element toe aan je kristalcollectie, maar brengt ook kalmerende en positieve energieën in je leefomgeving.
€ 6,75
€ 7,50
-10%
Doosje Calciet honing
Ontdek de natuurlijke pracht van ruwe Honing Calciet met onze unieke exemplaren, zorgvuldig geselecteerd en verpakt om de energetische pracht te behouden! Honing Calciet, met zijn warme en zachte kleur, voegt niet alleen een esthetisch aantrekkelijk element toe aan je kristalcollectie, maar brengt ook kalmerende en positieve energieën in je leefomgeving.
€ 3,56
€ 3,95
-10%
Calciet honing trommelstenen 100 gr. (mt3)
100 gram Calciet honing trommelstenen in mooie kwaliteit, formaat 20-40 mm, ca 4-5 stuks.Honing Calciet, met zijn warme en zachte tinten, staat bekend om het bevorderen van een gevoel van comfort en het versterken van zelfvertrouwen. Deze stenen zijn niet alleen visueel aantrekkelijk maar ook krachtige metgezellen op je reis naar innerlijke zachtheid en positieve eigenwaarde.
€ 35,64
€ 39,60
-10%Niet op voorraad
Calciet honing trommelstenen (mt3) per gram
Niet op voorraad
Ontdek de verwarmende energie van Honing Calciet Trommelstenen - een reis naar zachtheid en zelfvertrouwen! Onze zorgvuldig geselecteerde Honing Calciet stenen zijn met precisie getrommeld, waardoor hun natuurlijke pracht en helende eigenschappen volledig tot uiting komen.
€ 0,32
€ 0,36
Niet op voorraad
Calciet honing ruw edelsteen hanger
Niet op voorraad
Laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid van de ruwe honing Calciet edelsteen hanger. Deze unieke hanger is gemaakt van ruwe Calciet in een prachtige honingkleur, die bekend staat om zijn warmte en energieke eigenschappen.
Hart knuffelsteen honing calciet ±65 g - ±5x5x2 cm
AA kwaliteit Honing calciet uit Afghanistan, ook wel bekend als gouden calciet, heeft een sterke connectie met de zon en haar energie. Is volgens overlevering een steen die de intuïtieve wijsheid activeert en het hart verwarmd. (*) 
€ 6,70
Niet op voorraad
Honing calciet bol ±6 cm
Niet op voorraad
AA kwaliteit Honing calciet uit Afghanistan, ook wel bekend als gouden calciet, heeft een sterke connectie met de zon en haar energie. Is volgens overlevering een steen die de intuïtieve wijsheid activeert en het hart verwarmd. (*) 
Hart knuffelsteen honing calciet ±45 g - ±4x4x2 cm
AA kwaliteit Honing calciet uit Afghanistan, ook wel bekend als gouden calciet, heeft een sterke connectie met de zon en haar energie. Is volgens overlevering een steen die de intuïtieve wijsheid activeert en het hart verwarmd. (*) 
€ 4,99