Calciet Regenboog kopen - Optimisme en Zelfrespect

Calciet Regenboog - Optimisme en Zelfrespect

Geschiedenis Calciet Regenboog

Calciet Regenboog, ook wel bekend als IJslands Spar, is een bijzondere variëteit van calciet met unieke optische eigenschappen. Het mineraal dankt zijn naam aan de manier waarop het licht breekt, waardoor het lijkt alsof er regenboogkleuren in het kristal verschijnen wanneer het wordt bekeken onder bepaalde hoeken.

De geschiedenis van Calciet Regenboog gaat terug tot in de oudheid. Het mineraal was al bekend en werd gebruikt door oude beschavingen vanwege zijn optische bijzonderheden. Een van de opvallendste eigenschappen van IJslands Spar is de dubbele breking van licht. Dit betekent dat het licht dat door het kristal gaat, in twee verschillende richtingen wordt gebroken, wat resulteert in het verschijnen van twee beelden van een object wanneer je er doorheen kijkt.

De ontdekking van de dubbele breking van IJslands Spar wordt toegeschreven aan de Deense wetenschapper Rasmus Bartholin in 1669. Zijn observaties werden later bestudeerd en beschreven door andere wetenschappers, waaronder Christiaan Huygens, Étienne Louis Malus en William Nicol. Deze ontdekkingen droegen bij aan een beter begrip van de optische eigenschappen van mineralen.

In de loop van de tijd is IJslands Spar gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder het maken van optische instrumenten zoals polarisatiefilters voor microscopen en andere apparaten. Vanwege de unieke uitstraling en de associatie met regenbogen, wordt Calciet Regenboog ook vaak gebruikt in decoratieve objecten, sieraden en edelsteenbeelden.

Vandaag de dag wordt Calciet Regenboog nog steeds gewaardeerd om zijn unieke uiterlijk en spirituele betekenis. Het wordt beschouwd als een steen die balans en harmonie brengt, en die helpt om negatieve energie te transformeren in positieve vibraties. Mensen gebruiken het vaak voor meditatie, helende praktijken en als een algemene steen van positieve energie.

Oorsprong en samenstelling van Regenboog Calciet

Regenboog Calciet, ook bekend als IJslands Spar, is een variëteit van het mineraal calciet en staat bekend om zijn unieke optische eigenschappen. De naam "Regenboog Calciet" is afgeleid van de manier waarop het licht in het kristal breekt, waardoor het lijkt alsof er regenboogkleuren in het gesteente verschijnen wanneer het wordt bekeken onder bepaalde hoeken.

Calciet zelf is een veelvoorkomend mineraal en behoort tot de carbonaat houdende mineralen. Het bestaat voornamelijk uit calciumcarbonaat, met de chemische formule CaCO3. Het is te vinden in verschillende kleuren en vormen over de hele wereld.

De bijzondere optische eigenschappen van Regenboog Calciet zijn te danken aan de interne structuur van het kristal. Het heeft een unieke kristalroosteropbouw die resulteert in de dubbele breking van licht. Dit betekent dat licht dat door het kristal gaat, in twee verschillende richtingen wordt gebroken, waardoor het lijkt alsof er twee beelden van een object worden gezien.

De kleuren van de regenboog die in het gesteente verschijnen, worden veroorzaakt door diffractie, breking en reflectie van het licht in het kristal. Deze optische eigenschappen maken Regenboog Calciet een zeer gewilde en fascinerende steen voor edelsteenliefhebbers, verzamelaars en spirituele beoefenaars.

De oorsprong van Regenboog Calciet varieert, maar het wordt voornamelijk gevonden in landen zoals IJsland, Mexico, en de Verenigde Staten. De verschillende kleurschakeringen in het gesteente kunnen worden toegeschreven aan sporenelementen en onzuiverheden die aanwezig zijn in het calciet tijdens de vorming ervan.

Vanwege zijn esthetische aantrekkingskracht en spirituele betekenis wordt Regenboog Calciet vaak gebruikt in sieraden, decoratieve objecten, en als hulpmiddel bij meditatie en helende praktijken. Mensen waarderen deze steen om zijn positieve energie en vermogen om balans en harmonie in het leven te brengen.

Vindplaatsen Regenboog Calciet

Regenboog Calciet wordt op verschillende plaatsen over de hele wereld gevonden. Enkele van de belangrijkste vindplaatsen zijn:

 1. IJsland: Regenboog Calciet staat ook bekend als IJslands Spar vanwege de historische vindplaats in IJsland. Het wordt hier al eeuwenlang gevonden en staat bekend om zijn prachtige optische eigenschappen.

 2. Mexico: Mexico is een belangrijke bron van Regenboog Calciet, vooral in de regio rond de stad Chihuahua. De steen wordt hier vaak gevonden in mooie kristalformaties met een scala aan kleuren.

 3. Verenigde Staten: In de Verenigde Staten wordt Regenboog Calciet gevonden op verschillende locaties, waaronder Ohio, Indiana, Tennessee en Illinois.

 4. Brazilië: Brazilië staat bekend om zijn rijke minerale afzettingen, waaronder Regenboog Calciet. Het wordt hier gevonden in verschillende kleuren en vormen.

 5. Peru: Regenboog Calciet komt ook voor in Peru, waar het wordt gewaardeerd om zijn unieke kleuren en kristalstructuren.

Het is belangrijk op te merken dat Regenboog Calciet een zeldzame en waardevolle steen is, dus het is essentieel om te zorgen voor duurzame winning en respect voor de natuurlijke omgeving tijdens het verzamelen van deze prachtige edelsteen.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Regenboog Calciet op het mentale niveau

Regenboog Calciet heeft een krachtige werking op het mentale niveau. Het staat bekend om zijn vermogen om negatieve gedachten en emoties te transformeren en te vervangen door positieve en vreugdevolle energie. Het helpt bij het loslaten van oude overtuigingen en denkpatronen die belemmerend kunnen zijn, en moedigt een optimistische kijk op het leven aan.

Deze edelsteen kan ook helpen bij het verbeteren van de concentratie en het vergroten van het zelfvertrouwen. Het stimuleert creativiteit en inspiratie, waardoor het een geweldige metgezel is voor kunstenaars, schrijvers en iedereen die op zoek is naar nieuwe ideeën.

Daarnaast heeft Regenboog Calciet een kalmerend effect op de geest en kan het helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens. Het bevordert innerlijke rust en een gevoel van harmonie, waardoor het gemakkelijker wordt om met uitdagingen om te gaan en beslissingen te nemen.

Op spiritueel niveau opent Regenboog Calciet het derde oog en het kruinchakra, waardoor een diepere verbinding met het hogere zelf mogelijk is. Dit kan leiden tot spirituele groei en inzicht, en het vergroten van intuïtie en wijsheid.

Kortom, de Regenboog Calciet is een veelzijdige edelsteen die het mentale niveau kan ondersteunen en versterken, en kan bijdragen aan een positieve en vreugdevolle mindset.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Regenboog Calciet op het fysieke niveau

Regenboog Calciet heeft ook verschillende gunstige eigenschappen en effecten op het fysieke niveau. Deze steen staat bekend om zijn vermogen om vitaliteit en energie te versterken, vermoeidheid te verminderen en een algeheel gevoel van welzijn te bevorderen. Het kan ook helpen bij het verlichten van fysieke pijn, met name bij spier- en gewrichtspijn, en heeft een kalmerende werking op het zenuwstelsel.

Daarnaast kan Regenboog Calciet het immuunsysteem versterken en de weerstand tegen ziektes vergroten. Het heeft een zuiverende werking en kan helpen bij het ontgiften van het lichaam door de uitscheiding van afvalstoffen te stimuleren. De steen heeft ook een positief effect op het hart en de bloedsomloop, waarbij het de bloeddruk kan reguleren en de doorbloeding kan verbeteren.

Op het gebied van spijsvertering kan Regenboog Calciet helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het verminderen van spijsverteringsklachten zoals brandend maagzuur en maagkrampen. Bovendien is deze edelsteen gunstig voor de botten en kan het helpen bij het versterken van het skelet en het bevorderen van de opname van calcium in het lichaam. Door deze eigenschappen kan Regenboog Calciet een waardevolle aanvulling zijn op holistische gezondheidspraktijken en welzijnsrituelen.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Regenboog Calciet op het spirituele niveau

Op spiritueel niveau heeft Regenboog Calciet een krachtige en veelzijdige werking. Deze steen staat bekend om zijn vermogen om positieve energie te verspreiden en het spirituele bewustzijn te vergroten. Het heeft een sterke band met het hogere bewustzijn en kan helpen bij het openen van het derde oog en de kruinchakra, waardoor intuïtie en spirituele inzichten worden versterkt.

Regenboog Calciet heeft een zuiverende werking op de aura en kan negatieve energieën en emotionele blokkades verwijderen. Het helpt bij het loslaten van oude patronen en overtuigingen, waardoor ruimte wordt gecreëerd voor spirituele groei en transformatie. Het bevordert innerlijke vrede, harmonie en een gevoel van eenheid met het universum.

Deze steen staat ook bekend om zijn vermogen om helende energieën te kanaliseren en kan worden gebruikt voor spirituele healing en balans. Het kan helpen bij het verlichten van stress, angst en emotionele onrust, en kan een gevoel van welzijn en sereniteit bevorderen.

Daarnaast kan Regenboog Calciet helpen bij het versterken van de verbinding met de spirituele wereld en het bevorderen van heldere communicatie met spirituele gidsen en hogere energieën. Het kan helpen bij het ontvangen van boodschappen uit het universum en het begrijpen van spirituele lessen en inzichten.

Regenboog Calciet is een waardevolle metgezel voor meditatie en spirituele reizen, waarbij het de geest opent voor hogere dimensies en spirituele waarheden. Het bevordert ook zelfvertrouwen, inspiratie en creativiteit, waardoor het een uitstekende steen is voor kunstenaars en creatieve geesten.

Kortom, Regenboog Calciet is een prachtige steen met een krachtige spirituele energie die kan helpen bij het versterken van spirituele verbindingen, het vergroten van spiritueel bewustzijn en het bevorderen van innerlijke groei en transformatie.

Stenen en materialen die bij Regenboog Calciet passen

Regenboog Calciet is een veelzijdige steen die goed kan worden gecombineerd met andere kristallen en materialen om de energie en werking te versterken. Enkele stenen en materialen die goed passen bij Regenboog Calciet zijn:

 1. Bergkristal: Bergkristal is een krachtige energieversterker en kan de werking van Regenboog Calciet versterken, evenals de spirituele verbindingen en intuïtie bevorderen.

 2. Amethist: Amethist is een steen van spiritualiteit en kan de spirituele eigenschappen van Regenboog Calciet aanvullen, evenals een gevoel van rust en kalmte bevorderen.

 3. Rozenkwarts: Rozenkwarts is de steen van liefde en emotioneel welzijn. Het kan de helende eigenschappen van Regenboog Calciet ondersteunen en een gevoel van liefde en harmonie bevorderen.

 4. Seleniet: Seleniet staat bekend om zijn zuiverende en beschermende eigenschappen. Het kan de spirituele energie versterken en negatieve energieën uit de omgeving verwijderen.

 5. Lapis Lazuli: Lapis Lazuli is een steen van wijsheid en spirituele inzichten. Het kan helpen bij het vergroten van spirituele communicatie en het openen van het derde oog.

 6. Labradoriet: Labradoriet staat bekend om zijn magische en beschermende eigenschappen. Het kan de spirituele groei en intuïtieve vermogens versterken.

 7. Clear Quartz (helder kwarts): Clear Quartz is een zeer veelzijdige steen die de werking van andere kristallen kan versterken. Het kan de energie van Regenboog Calciet verhogen en spirituele helderheid bevorderen.

 8. Zilver: Zilver is een metaal dat vaak wordt geassocieerd met spirituele energie en intuïtie. Sieraden of metalen accenten van zilver kunnen de spirituele eigenschappen van Regenboog Calciet aanvullen.

Bij het combineren van kristallen en materialen is het belangrijk om te luisteren naar je intuïtie en te werken met stenen die resoneren met jouw energie en intenties. Iedereen kan unieke combinaties vinden die hen helpen bij hun spirituele reis en helende processen.

Hoe kan je Regenboog Calciet reinigen en opladen?

Om Regenboog Calciet te reinigen en op te laden, zijn er verschillende methoden die je kunt gebruiken:

Reinigen Regenboog Calciet:

 1. Water: Spoel de steen voorzichtig af onder stromend water. Let op: Regenboog Calciet kan enigszins gevoelig zijn voor water, dus wees voorzichtig en droog het daarna goed af.

 2. Rook: Houd de steen voorzichtig boven een brandende witte salie of palo santo om de negatieve energie te zuiveren.

 3. Aarde: Begraven in een kom met droge, ongekookte rijst of ongekookt zeezout kan helpen bij het absorberen van negatieve energie.

 4. Hematiet of bergkristal: Leg de Regenboog Calciet op een bedje van hematiet of bergkristal om negatieve energie te absorberen.

Opladen Regenboog Calciet:

 1. Zonlicht: Plaats de steen voorzichtig in direct zonlicht gedurende een paar uur om de energie op te laden. Wees voorzichtig, want fel zonlicht kan de kleur van de steen vervagen.

 2. Maanlicht: Laat de steen een nacht onder het maanlicht liggen om het op te laden met zachte en kalmerende energie.

 3. Bergkristal: Leg de Regenboog Calciet op een cluster of bedje van bergkristal om het op te laden met krachtige energie.

 4. Visualisatie: Gebruik je intentie en visualisatie om de steen op te laden met positieve energie. Stel je voor hoe het licht en de energie de steen vult en het reinigt van alle negativiteit.

Kies een methode die voor jou goed voelt en herhaal de reiniging en het opladen regelmatig, vooral als je de steen vaak gebruikt voor helende doeleinden. Door je Regenboog Calciet goed te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat het zijn helende en spirituele eigenschappen behoudt.

Het gebruik van Regenboog Calciet

Regenboog Calciet kan op verschillende manieren worden gebruikt vanwege zijn helende en spirituele eigenschappen:

 1. Meditatie: Gebruik Regenboog Calciet tijdens meditatie om je te helpen ontspannen, je geest te kalmeren en spirituele groei te bevorderen. Houd de steen vast of plaats deze op het voorhoofd (derde oog chakra) of het hart (hartchakra) om de meditatie te versterken.

 2. Energiebalancering: Regenboog Calciet kan helpen bij het balanceren en harmoniseren van alle chakra's, waardoor een evenwichtige en gezonde energiestroom in het lichaam wordt bevorderd.

 3. Emotionele heling: De steen kan worden gebruikt om emotionele blokkades los te laten, stress te verminderen en een gevoel van innerlijke vreugde en positiviteit te bevorderen.

 4. Spirituele groei: Regenboog Calciet staat bekend om het bevorderen van spirituele groei en bewustzijn. Het kan je helpen om in contact te komen met je hogere zelf en je intuïtie te versterken.

 5. Creativiteit: Het gebruik van Regenboog Calciet kan je creativiteit stimuleren en je helpen nieuwe ideeën en inspiratie te vinden.

 6. Helende werking: Fysiek kan Regenboog Calciet helpen bij het verlichten van lichamelijke klachten en het bevorderen van genezing. Het kan ook worden gebruikt voor specifieke chakra-healing, afhankelijk van de kleur van de Calciet.

 7. Ruimte zuiveren: Plaats Regenboog Calciet in een kamer om de ruimte te zuiveren en negatieve energieën te transformeren in positieve.

Het gebruik van Regenboog Calciet kan persoonlijk variëren, dus luister naar je intuïtie bij het selecteren van de juiste manier om de steen te gebruiken. Zorg ervoor dat je de steen regelmatig reinigt en oplaadt om zijn helende eigenschappen te behouden.

Regenboog Calciet Kristallen Grid

Een kristallen grid met Regenboog Calciet kan een krachtige manier zijn om de helende en spirituele eigenschappen van de steen te versterken. Hier is een eenvoudig voorbeeld van een Regenboog Calciet kristallen grid:

Benodigdheden:

 • Een plat oppervlak, zoals een tafel of altaar
 • Een grotere Regenboog Calciet steen als middelpunt van het grid
 • Verschillende kleinere Regenboog Calciet stenen (minimaal vier) om een cirkel rond het middelpunt te vormen
 • Kristallen of edelstenen die je wilt combineren met Regenboog Calciet voor specifieke intenties (bijvoorbeeld amethist voor intuïtie of rozenkwarts voor liefde)
 • Optioneel: een afbeelding of symbool dat je intentie vertegenwoordigt

Stappen:

 1. Plaats de grotere Regenboog Calciet steen in het midden van het platte oppervlak. Dit zal het middelpunt van je grid zijn en zal de energie van de andere stenen in het grid versterken.

 2. Plaats de kleinere Regenboog Calciet stenen in een cirkel rond het middelpunt. Je kunt ze op gelijke afstand van elkaar plaatsen of intuïtief bepalen waar ze het beste passen.

 3. Leg de andere kristallen of edelstenen die je hebt gekozen voor specifieke intenties tussen de Regenboog Calciet stenen. Gebruik je intuïtie om te bepalen welke stenen je wilt combineren en waar je ze wilt plaatsen.

 4. Als je een afbeelding of symbool gebruikt, plaats het dan in het midden van het grid of ergens waar je voelt dat het past bij je intentie.

 5. Activeer het grid door je intentie uit te spreken of te visualiseren dat de energie stroomt tussen de stenen en de intentie in het midden. Je kunt ook een kristallen wand gebruiken om de energie door het grid te leiden.

 6. Laat het grid gedurende een periode van tijd staan om de helende energie te laten stromen en je intentie te versterken. Je kunt het grid aanvullen met nieuwe intenties of kristallen als je dat wilt.

Onthoud dat het belangrijk is om je grid regelmatig te reinigen en op te laden om de energie fris en krachtig te houden. Je kunt dit doen door de stenen te reinigen met water, salie of een andere reinigingsmethode, en ze op te laden door ze in het zonlicht of maanlicht te plaatsen, of met behulp van een oplaadsteen zoals bergkristal.

Sterrenbeeld Regenboog Calciet

De sterrenbeelden die het meest worden geassocieerd met regenboog calciet zijn Kreeft, Steenbok en Waterman.

Kreeft is een waterteken dat wordt geregeerd door de Maan. Kreeft is een gevoelig en emotioneel teken dat behoefte heeft aan liefde en steun. Regenboog calciet kan Kreeft helpen om hun emoties te verwerken, hun zelfvertrouwen te vergroten en meer in verbinding te komen met hun innerlijke wijsheid.

Steenbok is een aardteken dat wordt geregeerd door Saturnus. Steenbok is een ambitieus en verantwoordelijk teken dat behoefte heeft aan stabiliteit en zekerheid. Regenboog calciet kan Steenbok helpen om hun doelen te bereiken, hun zelfdiscipline te vergroten en meer in verbinding te komen met hun innerlijke kracht.

Waterman is een luchtteken dat wordt geregeerd door Uranus. Waterman is een onafhankelijk en innovatief teken dat behoefte heeft aan vrijheid en creativiteit. Regenboog calciet kan Waterman helpen om hun creativiteit te ontplooien, hun intuïtie te vergroten en meer in verbinding te komen met hun innerlijke wijsheid.

Uiteindelijk is het aan de individuele drager om te bepalen welk sterrenbeeld het beste bij hen past. Het is belangrijk om te luisteren naar je eigen intuïtie en de steen te kiezen die je het meest aanspreekt.

Chakra's en Regenboog Calciet

Regenboog Calciet staat erom bekend de energie van alle chakra's te kunnen harmoniseren en in balans te brengen. Dit maakt het een veelzijdige edelsteen voor het werken met de chakra's. Hier is een overzicht van hoe Regenboog Calciet kan worden geassocieerd met de verschillende chakra's:

 1. Wortelchakra (1e chakra): Regenboog Calciet kan helpen om dit chakra te aarden en te versterken, waardoor je je veilig en stabiel voelt.

 2. Sacraal chakra (2e chakra): Deze steen kan het sacrale chakra stimuleren, wat kan leiden tot een gevoel van creativiteit, passie en emotioneel evenwicht.

 3. Zonnevlechtchakra (3e chakra): Regenboog Calciet kan het zelfvertrouwen vergroten en een gevoel van persoonlijke kracht bevorderen.

 4. Hartchakra (4e chakra): Deze edelsteen opent en harmoniseert het hartchakra, waardoor liefde, mededogen en vergeving kunnen stromen.

 5. Keelchakra (5e chakra): Regenboog Calciet kan helpen bij het vrijelijk uiten van jezelf en het communiceren van je gedachten en gevoelens.

 6. Derde oog chakra (6e chakra): Deze steen kan de intuïtie en spirituele inzichten bevorderen wanneer het derde oogchakra in balans is.

 7. Kruinchakra (7e chakra): Regenboog Calciet kan de verbinding met het hogere zelf en spirituele dimensies vergemakkelijken.

Het gebruik van Regenboog Calciet tijdens chakra-meditatie of het plaatsen van de steen op de corresponderende chakra's op het lichaam kan helpen om de energie in evenwicht te brengen en blokkades op te heffen. Het is altijd belangrijk om naar je eigen intuïtie te luisteren en te experimenteren met de steen om te ontdekken hoe het het beste voor jou werkt.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts!

Calciet regenboog trommelstenen 100 gr. (mt3)
Laatste items in voorraad
100 gr. Calciet regenboog trommelstenen, formaat 20-40 mm (ca. 4-5 stuks).Ontdek de magie van onze Calciet Regenboog Trommelstenen - een kleurrijk avontuur voor een gebalanceerde energie en positieve vibes! Onze zorgvuldig geselecteerde trommelstenen zijn gepolijst om de natuurlijke pracht en de helende eigenschappen van Calciet volledig te laten stralen.
€ 31,90
Calciet regenboog schedel 13 cm
Laatste items in voorraad
Calciet regenboog (of calciet helder of calciet optical/optisc) schedel / skull van ca. 13 cm lang.
€ 526,50
Calciet regenboog trommelstenen (mt3), per gram
Trommelstenen Calciet regenboog, per gram. Bestel minimaal 200 gram.Calciet Regenboog, met zijn schitterende kleuren, staat bekend om het bevorderen van een evenwichtige energie en het verhogen van positieve vibraties. Deze stenen zijn niet alleen visueel verbluffend, maar ook krachtige metgezellen op je reis naar innerlijke balans en welzijn.