Candle Kwarts kopen - Intuïtie en Meditatie

Candle Kwarts - Intuïtie en Meditatie

Geschiedenis Candle Kwarts

Candle kwarts, ook wel bekend als kaarskwarts of celestienkwarts, is een relatief zeldzame edelsteen die pas in de recente geschiedenis bekendheid heeft gekregen. Het is een specifieke vorm van kwarts met unieke insluitsels die lijken op kaarsen of ijspegels die in de steen zijn gevangen. Deze insluitsels zijn meestal van het mineraal celestien, dat verantwoordelijk is voor de kenmerkende uitstraling van de steen.

De naam "Candle kwarts" is afgeleid van het Engelse woord "candle" dat kaars betekent, vanwege de gelijkenis van de insluitsels met kaarsen. De naam "celestienkwarts" verwijst naar het mineraal celestien dat in de steen wordt aangetroffen.

De exacte oorsprong van candle kwarts is niet helemaal duidelijk, maar het wordt meestal gevonden in enkele specifieke gebieden, waaronder Madagaskar en Brazilië. De vondst van deze edelsteen is relatief recent en heeft pas in de afgelopen decennia aan populariteit gewonnen bij verzamelaars en liefhebbers van edelstenen.

Vanwege de unieke en prachtige uitstraling wordt candle kwarts vaak gebruikt in sieraden en als decoratieve steen. Het wordt ook gewaardeerd in de spirituele gemeenschap vanwege de vermeende helende eigenschappen en spirituele betekenis die aan de steen worden toegeschreven. Mensen geloven dat candle kwarts een kalmerende en verlichtende energie heeft die kan helpen bij meditatie en het bevorderen van innerlijke vrede en spirituele groei.

Oorsprong en samenstelling van Candle Kwarts

Candle kwarts is een specifieke vorm van kwarts met unieke insluitsels die lijken op kaarsen of ijspegels die in de steen zijn gevangen. De insluitsels zijn meestal van het mineraal celestien, dat verantwoordelijk is voor de kenmerkende uitstraling van de steen.

De oorsprong van candle kwarts is meestal te vinden in enkele specifieke gebieden, waaronder Madagaskar en Brazilië. Het proces van de vorming van candle kwarts is complex en begint met de vorming van kwarts. Later, tijdens het groeiproces van de steen, worden de celestien insluitsels opgenomen, waardoor de kenmerkende kaarsachtige verschijning ontstaat.

Qua samenstelling is candle kwarts in wezen een variant van kwarts, dat een van de meest voorkomende mineralen op aarde is. De insluitsels van celestien geven de steen echter een unieke uitstraling die het onderscheidt van andere soorten kwarts.

Het uiterlijk van candle kwarts kan variëren, van helder tot licht getint, afhankelijk van de mate van transparantie en de kleur van de insluitsels. De steen kan worden gesneden en gepolijst om te worden gebruikt in sieraden, decoratieve objecten en als verzamelobject voor liefhebbers van edelstenen. Door zijn unieke schoonheid en spirituele betekenis is candle kwarts een gewilde edelsteen in de wereld van kristal healing en lithotherapie.

Vindplaatsen Candle Kwarts

Candle kwarts wordt voornamelijk gevonden in enkele specifieke vindplaatsen over de hele wereld. Enkele van de bekende vindplaatsen zijn:

 • Madagaskar: Madagaskar is een belangrijke bron van candle kwarts. Hier worden soms grote stukken gevonden met duidelijke insluitsels van celestien, waardoor ze een prachtige kaarsachtige uitstraling krijgen.

 • Brazilië: Brazilië staat bekend om zijn rijke verscheidenheid aan edelstenen en mineralen, waaronder candle kwarts. De vindplaatsen in Brazilië hebben ook stenen met mooie insluitsels van celestien.

 • Verenigde Staten: In de Verenigde Staten zijn er enkele vindplaatsen van candle kwarts, waaronder in Arkansas en Missouri.

 • Uruguay: Candle kwarts is ook gevonden in Uruguay, en de stenen uit deze vindplaatsen staan bekend om hun helderheid en kwaliteit.

Het is belangrijk op te merken dat de beschikbaarheid van candle kwarts afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder mijnbouwactiviteiten, seizoensgebondenheid en de populariteit van de steen. Hierdoor kan de beschikbaarheid van candle kwarts variëren en kan het soms een zeldzame en gewilde edelsteen zijn.

Kenmerken en eigenschappen van Candle Kwarts edelsteen in Lithotherapie

Candle kwarts, ook wel bekend als Celestienkwarts of Celestial kwarts, is een prachtige edelsteen met een heldere en zuivere energie. Het bevordert kalmte, vrede en spirituele verbinding. Deze steen helpt bij meditatie, bevordert een open communicatie, en balanceert emoties. Het kan ook bijdragen aan een goede nachtrust en lucide dromen. Candle kwarts stimuleert creativiteit en verbeeldingskracht, waardoor het een waardevolle metgezel is voor kunstenaars en creatieve geesten.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Candle Kwarts op het mentale niveau

Op mentaal niveau heeft Candle kwarts een kalmerende en ontspannende werking. Het helpt de geest tot rust te komen en vermindert stress en angstgevoelens. Door het bevorderen van innerlijke vrede en harmonie, ondersteunt deze steen een positieve mindset en verlicht het gevoelens van onzekerheid. Candle kwarts stimuleert ook de mentale helderheid en concentratie, waardoor het gemakkelijker wordt om problemen op te lossen en nieuwe ideeën te ontwikkelen.

Deze edelsteen bevordert tevens openheid en communicatie, waardoor het gemakkelijker wordt om gedachten en gevoelens te delen met anderen. Het versterkt empathie en begrip, waardoor het gemakkelijker wordt om conflicten te vermijden en harmonieuze relaties op te bouwen.

Candle kwarts moedigt ook creativiteit en verbeeldingskracht aan. Het inspireert kunstenaars en creatieve geesten om hun ideeën te uiten en te verkennen, en het helpt hen om nieuwe perspectieven te ontdekken.

Al met al ondersteunt Candle kwarts het mentale welzijn door een gevoel van rust en kalmte te bevorderen, de geest te verhelderen en communicatie te vergemakkelijken. Het is een uitstekende steen voor diegenen die behoefte hebben aan helderheid en sereniteit in hun mentale leven.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Candle Kwarts op het fysieke niveau


Op fysiek niveau heeft Candle kwarts verschillende heilzame eigenschappen. Het staat bekend om zijn zuiverende werking en kan helpen bij het ontgiften van het lichaam. Het stimuleert de stofwisseling en bevordert de opname van voedingsstoffen, wat kan bijdragen aan een betere spijsvertering en een gezond gewichtsbeheer.

Candle kwarts staat er ook om bekend dat het de immuniteit versterkt en het lichaam ondersteunt bij het bestrijden van ziektes en infecties. Het kan helpen bij het verlichten van symptomen van verkoudheid, griep en andere virale aandoeningen.

Deze edelsteen heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel en kan helpen bij het verminderen van zenuwgerelateerde aandoeningen, zoals hoofdpijn en migraine. Het kan ook helpen bij het verlichten van pijnlijke spieren en gewrichten, waardoor het een nuttige steen is voor mensen die lijden aan reumatische aandoeningen of artritis.

Candle kwarts staat erom bekend dat het een positieve invloed heeft op het hormonale systeem en kan helpen bij het reguleren van hormonale onevenwichtigheden. Dit kan gunstig zijn voor vrouwen die symptomen van PMS ervaren of voor degenen die de menopauze doormaken.

Over het algemeen bevordert Candle kwarts het fysieke welzijn door het lichaam te zuiveren, het immuunsysteem te versterken en pijn en ongemak te verminderen. Het is een waardevolle aanvulling op een gezonde levensstijl en kan helpen bij het bereiken en behouden van een goede gezondheid.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Candle Kwarts op het spirituele niveau


Op spiritueel niveau heeft Candle kwarts een bijzondere en krachtige werking. Het staat bekend om zijn vermogen om spirituele groei te bevorderen en de verbinding met hogere spirituele rijken te versterken. Deze steen wordt vaak gebruikt voor meditatie en spirituele praktijken vanwege zijn kalmerende en verheffende energie.

Candle kwarts helpt de geest te openen voor hogere bewustzijnsniveaus en spirituele inzichten. Het kan helpen om oude overtuigingen en negatieve denkpatronen los te laten, waardoor ruimte wordt gecreëerd voor nieuwe inzichten en perspectieven. Dit maakt het een waardevolle metgezel voor iedereen die op zoek is naar spirituele groei en bewustzijnsexpansie.

Deze steen heeft een sterke connectie met de hogere chakra's, met name het kruinchakra, waardoor het de toegang tot spirituele kennis en wijsheid vergemakkelijkt. Het kan ook helpen om de intuïtieve vermogens te versterken en spirituele gaven te ontwikkelen.

Candle kwarts staat erom bekend dat het een gevoel van vrede en sereniteit bevordert, waardoor het gemakkelijker wordt om in diepe meditatieve staten te komen. Het kan helpen om de geest te kalmeren en te centreren, waardoor men gemakkelijker in contact kan komen met het innerlijke zelf en hogere spirituele begeleiding.

Deze kristalsoort wordt vaak gebruikt in spirituele rituelen en ceremonies om een heilige en harmonieuze sfeer te creëren. Het kan helpen om een verbinding te maken met spirituele gidsen en engelen, en kan dienen als een krachtige hulpmiddel bij het manifesteren van spirituele intenties.

Over het algemeen heeft Candle kwarts een diepgaand effect op het spirituele niveau, waardoor het een waardevolle metgezel is voor iedereen die zijn spirituele pad wil versterken, hogere bewustzijnsniveaus wil verkennen en een diepere verbinding met de spirituele wereld wil ervaren.

Stenen en materialen die bij Candle Kwarts passen

Candle kwarts is een unieke en veelzijdige steen die goed samengaat met verschillende andere kristallen en materialen. Hier zijn enkele stenen en materialen die goed bij Candle kwarts passen en de energetische eigenschappen kunnen versterken:

 • Bergkristal: Bergkristal staat bekend om zijn zuiverende en versterkende eigenschappen. Het kan de energie van Candle kwarts versterken en helpen om de spirituele verbinding te verdiepen.

 • Amethist: Amethist is een krachtige steen voor spirituele bescherming en verlichting. Samen met Candle kwarts kan het helpen om diepere spirituele inzichten te verkrijgen en de intuïtieve vermogens te vergroten.

 • Seleniet: Seleniet staat bekend om zijn zuiverende en kalmerende eigenschappen. Het kan helpen om een rustige en vredige sfeer te creëren tijdens meditaties en spirituele praktijken.

 • Labradoriet: Labradoriet is een steen van magie en transformatie. Het kan de spirituele groei en het ontwaken van verborgen talenten en gaven bevorderen wanneer het wordt gecombineerd met Candle kwarts.

 • Amethistkwarts: Dit is een combinatie van amethist en witte kwarts, wat een krachtige en harmonieuze mix van energieën creëert die de spirituele reis kunnen ondersteunen.

 • Palo Santo of witte salie: Deze heilige materialen worden vaak gebruikt om ruimtes te zuiveren en een zuivere omgeving te creëren voor spirituele praktijken met Candle kwarts.

 • Sieraden van zilver: Zilver is een metaal dat bekend staat om zijn geleidende eigenschappen en het kan helpen om de energie van Candle kwarts te versterken en te stabiliseren.

Bij het combineren van verschillende stenen en materialen is het belangrijk om te vertrouwen op je intuïtie en te voelen welke combinatie het beste bij je past. Iedereen kan unieke ervaringen hebben met kristallen, dus luister naar je innerlijke leiding bij het kiezen van de juiste combinaties voor jouw spirituele reis.

Hoe kan je Candle Kwartss reinigen en opladen?

Om Candle kwarts te reinigen en op te laden, kun je verschillende methoden gebruiken. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Reinigen Candle Kwarts:

  • Afspoelen onder stromend water: Houd de Candle kwarts onder zacht stromend water om eventueel vuil en negatieve energie weg te spoelen. Zorg ervoor dat je voorzichtig bent, want sommige Candle kwarts kan gevoelig zijn voor water.
  • Rookzuivering: Laat de steen voorzichtig door de rook van witte salie, palo santo of andere reinigende kruiden gaan. De rook helpt om negatieve energieën los te laten.
  • Zout reiniging: Leg de Candle kwarts voor een paar uur in een kom met droog zeezout. Zorg ervoor dat je de steen na de reiniging goed afspoelt om alle zoutresten te verwijderen.
 2. Opladen Candle Kwarts:

  • Zonlicht: Plaats de Candle kwarts gedurende enkele uren in direct zonlicht. De energie van de zon zal de steen helpen om op te laden.
  • Maanlicht: Leg de steen 's nachts buiten in het maanlicht, vooral tijdens de volle maan. Het maanlicht is een zachte en verfrissende manier om de steen te revitaliseren.
  • Bergkristal opladen: Plaats de Candle kwarts samen met een bergkristal in een kom of zakje. Bergkristal staat bekend om zijn zuiverende eigenschappen en kan andere stenen helpen opladen.

Bij het reinigen en opladen van Candle kwarts is het belangrijk om rekening te houden met de gevoeligheid van de steen. Sommige Candle kwarts kan gevoelig zijn voor water en fel zonlicht, dus pas de methoden aan op basis van de individuele eigenschappen van de steen. Luister ook naar je intuïtie en voel aan wanneer de steen gereinigd en opgeladen aanvoelt.

Het gebruik van Candle Kwarts

Candle kwarts wordt vaak gebruikt voor verschillende doeleinden vanwege zijn unieke eigenschappen en schoonheid. Hier zijn enkele manieren waarop je Candle kwarts kunt gebruiken:

 1. Meditatie: Candle kwarts is uitstekend geschikt voor meditatie en innerlijke reflectie. De steen kan helpen om je geest te kalmeren en je te verbinden met je intuïtie en innerlijke wijsheid.

 2. Energiecirculatie: Plaats Candle kwarts in een ruimte om de energie te zuiveren en te bevorderen. Het kan helpen om negatieve energieën te transformeren in positieve, harmonieuze vibraties.

 3. Spirituele groei: Candle kwarts kan worden gebruikt om je spirituele ontwikkeling te ondersteunen. Het opent je hogere bewustzijn en helpt je om dieper contact te maken met je hogere zelf en spirituele gidsen.

 4. Creativiteit: Als je op zoek bent naar inspiratie en creativiteit, kan Candle kwarts je helpen om je creatieve energie te stimuleren en nieuwe ideeën te laten stromen.

 5. Emotionele heling: Deze steen kan ondersteuning bieden bij emotionele heling en het loslaten van negatieve emoties. Het kan helpen om je hart te openen voor liefde en compassie.

 6. Chakra-balans: Candle kwarts kan helpen bij het balanceren en activeren van verschillende chakra's, vooral het hartchakra en het derde oogchakra.

 7. Kristallen rooster: Gebruik Candle kwarts in combinatie met andere kristallen om krachtige kristallen roosters te maken voor specifieke intenties, heling of manifestatie.

 8. Sieraden: Candle kwarts kan worden verwerkt in sieraden zoals hangers, armbanden of oorbellen, zodat je de energie van de steen altijd bij je kunt dragen.

Het gebruik van Candle kwarts is zeer persoonlijk, en het is essentieel om naar je eigen intuïtie te luisteren bij het bepalen van de manier waarop je deze steen wilt gebruiken. Het is een prachtige aanvulling op elke kristalcollectie vanwege zijn bijzondere kleur en helende eigenschappen.

Candle Kwarts Kristallen Grid

Een Candle Kwarts Kristallen Grid kan een krachtig hulpmiddel zijn om specifieke intenties te versterken en de energie in een ruimte te verbeteren. Hier is een voorbeeld van hoe je een eenvoudig Candle Kwarts Kristallen Grid kunt creëren:

Benodigdheden:

 1. Een plat oppervlak, zoals een tafel of een altaar.
 2. Een grotere Candle Kwarts als het middelpunt van je grid.
 3. Vier kleinere Candle Kwarts stenen om rond het middelpunt te plaatsen.
 4. Eventueel andere stenen die passen bij je intentie of het doel van de grid.
 5. Een stuk papier of een kristallen grid doek (optioneel).

Instructies:

 1. Reinig en laad alle stenen voordat je ze in je grid plaatst. Dit zorgt ervoor dat ze vrij zijn van negatieve energieën en opgeladen zijn met positieve intenties.
 2. Plaats het middelpunt, de grotere Candle Kwarts, in het midden van je platte oppervlak.
 3. Plaats de vier kleinere Candle Kwarts stenen in een vierkant of een cirkel rond het middelpunt. Dit creëert de basis van je grid.
 4. Als je andere stenen gebruikt, plaats ze dan op strategische posities rond het grid om je intenties te versterken.
 5. Als je een specifieke intentie of doel hebt voor je grid, schrijf dit dan op een stuk papier en leg het in het midden van het grid of plaats het onder het middelpunt.
 6. Zet je intentie voor de grid. Dit kan een wens, een helingsverzoek of een positieve affirmatie zijn die je in de stenen wilt verankeren.
 7. Activeer de grid door met je handen langs de stenen te gaan en je intentie in elke steen te sturen. Visualiseer hoe de energie tussen de stenen stroomt en je intentie versterkt.
 8. Laat je grid gedurende een periode staan om de energie te laten werken en je intenties te manifesteren. Je kunt de grid dagelijks activeren door je intentie te herhalen en energie naar de stenen te sturen.
 9. Als je klaar bent met je grid, bedank dan de stenen voor hun ondersteuning en positieve energie.

Onthoud dat het creëren van een kristallen grid een persoonlijk proces is en dat je altijd je eigen intuïtie moet volgen. Voel je vrij om de stenen en de vorm van de grid aan te passen aan je eigen behoeften en intenties.

Sterrenbeeld Candle Kwarts

Candle Kwarts is geen traditioneel astrologisch erkend sterrenbeeld, omdat het geen specifieke datum van geboorte vertegenwoordigt. In de context van edelstenen wordt Candle Kwarts meestal niet geassocieerd met een specifiek sterrenbeeld. Edelstenen worden vaak geassocieerd met sterrenbeelden op basis van hun energie en eigenschappen die goed kunnen resoneren met bepaalde persoonlijkheden en kenmerken van mensen die onder dat sterrenbeeld zijn geboren.

Chakra's en Candle Kwarts

Candle Kwarts staat bekend om zijn sterke verbinding met alle chakra's, waardoor het een veelzijdige en harmoniserende edelsteen is voor het energiecentrum van het lichaam. Hier is een overzicht van hoe Candle Kwarts kan werken met elk van de chakra's:

 1. Wortelchakra (1e chakra): Candle Kwarts kan helpen bij het aarden en balanceren van het wortelchakra, wat een gevoel van veiligheid, stabiliteit en gronding bevordert. Het helpt om negatieve energieën af te voeren en een gevoel van innerlijke rust te bevorderen.

 2. Sacraalchakra (2e chakra): Candle Kwarts kan het sacraalchakra activeren en stimuleren, wat helpt bij het vergroten van creativiteit, passie en emotionele balans. Het kan ook helpen om zelfexpressie te bevorderen en eventuele blokkades in dit chakra op te heffen.

 3. Zonnevlechtchakra (3e chakra): Candle Kwarts kan het zelfvertrouwen en de eigenwaarde vergroten door het zonnevlechtchakra te activeren en in evenwicht te brengen. Het kan helpen bij het versterken van persoonlijke kracht en het nemen van beslissingen met vastberadenheid.

 4. Hartchakra (4e chakra): Candle Kwarts heeft een sterke connectie met het hartchakra, wat het gevoel van liefde, mededogen en empathie vergroot. Het kan helpen bij het helen van emotionele wonden en het openen van het hart voor liefdevolle relaties.

 5. Keelchakra (5e chakra): Candle Kwarts kan het keelchakra ondersteunen door het bevorderen van heldere communicatie en zelfexpressie. Het helpt bij het uiten van gedachten en gevoelens op een duidelijke en evenwichtige manier.

 6. Voorhoofdchakra (3e oog) (6e chakra): Candle Kwarts stimuleert het voorhoofdchakra en helpt bij het vergroten van intuïtie, helderheid en bewustzijn. Het kan ook helpen bij meditatie en spirituele groei.

 7. Kruinchakra (7e chakra): Candle Kwarts opent en harmoniseert het kruinchakra, waardoor een betere verbinding met het hogere zelf en het goddelijke wordt vergemakkelijkt. Het kan spirituele inzichten en verlichting bevorderen.

Door zijn vermogen om met alle chakra's te werken, is Candle Kwarts een waardevolle steen voor het in balans brengen van de energiecentra in het lichaam en het bevorderen van een algehele harmonie van lichaam, geest en ziel.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts!

Doosje Candle kwarts
Laatste items in voorraad
Ervaar de betoverende kracht van Candle Kwarts, een kristal dat bekend staat om zijn zuiverende en inspirerende eigenschappen. Met zijn heldere en sprankelende uitstraling voegt Candle Kwarts niet alleen schoonheid toe aan je leven, maar brengt het ook helende energieën die je spirituele groei kunnen ondersteunen.
€ 3,00