Carneool kopen - Creativiteit en Vitaliteit

Carneool - Creativiteit en Vitaliteit

Geschiedenis Carneool

Carneool is een edelsteen die al eeuwenlang wordt gewaardeerd om zijn schoonheid en helende eigenschappen. De geschiedenis van carneool gaat terug tot de oudheid, waar het door verschillende oude beschavingen werd gewaardeerd en gebruikt.

De oude Egyptenaren waren een van de eerste culturen die carneool gebruikten en waardeerden. Ze geloofden dat deze steen beschermende eigenschappen had en dat het de drager kracht en moed gaf. Carneool werd vaak gebruikt in amuletten en zegelringen, en het werd zelfs in graven geplaatst om de overledene te beschermen in het hiernamaals.

In het oude Griekenland en Rome werd carneool ook hoog gewaardeerd. Het werd gebruikt in cameeën en gegraveerde edelstenen die als sieraden werden gedragen. Deze stenen werden vaak gebruikt om portretten of symbolen te maken die de persoonlijke kenmerken of status van de drager vertegenwoordigden.

Carneool werd ook veel gebruikt in de islamitische wereld en in het Ottomaanse rijk. Het werd verwerkt in prachtige sieraden, amuletten en decoratieve objecten. Men geloofde dat carneool bescherming bood tegen het boze oog en negatieve invloeden.

In de Middeleeuwen en de Renaissance was carneool populair als een steen die macht en invloed symboliseerde. Het werd vaak gebruikt in de kroonjuwelen van koninklijke families en als versiering op religieuze voorwerpen.

De helende eigenschappen van carneool werden ook gewaardeerd in oude geneeskundige tradities. Het werd gebruikt om verschillende fysieke aandoeningen te behandelen, zoals maagproblemen, bloedziekten en infecties.

Vandaag de dag wordt carneool nog steeds gewaardeerd om zijn schoonheid en helende eigenschappen. Het wordt gebruikt in sieraden, decoratieve objecten en in kristaltherapie. Carneool wordt vaak geassocieerd met energie, passie en creativiteit, en het wordt gebruikt om de levenskracht te versterken en een gevoel van vitaliteit en zelfvertrouwen te bevorderen.

Of het nu wordt gebruikt om een stijlvol sieraad te maken of om de helende energieën in je huis te brengen, carneool blijft een geliefde en tijdloze edelsteen met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroegste beschavingen van de mensheid.

Oorsprong en samenstelling van Carneool

Carneool is een variëteit van chalcedoon, dat op zijn beurt een soort kwarts is. Het behoort tot de kwartsgroep van mineralen en heeft een chemische samenstelling van siliciumdioxide (SiO2). Wat carneool onderscheidt van gewoon kwarts is de aanwezigheid van ijzeroxide in de vorm van hematiet of limoniet, wat de kenmerkende oranjerode kleur aan de steen geeft.

De oorsprong van carneool kan worden teruggevoerd tot verschillende delen van de wereld, waaronder landen in het Midden-Oosten, zoals India, Saoedi-Arabië en Iran. Het werd ook gevonden in landen als Brazilië, Uruguay, Madagascar, en enkele delen van Noord-Amerika en Europa.

Carneool wordt vaak aangetroffen in de vorm van agaatgeodes of in de spleten van vulkanische gesteenten. Het ontstaat door de afzetting van silica uit silica-rijke oplossingen die doordringen in bestaande gesteenten. Het proces van vorming kan duizenden jaren duren, waarbij verschillende mineralen zich ophopen en langzaam kristalliseren om uiteindelijk de kenmerkende oranjerode kleur van carneool te vormen.

Door zijn aantrekkelijke kleur en betrekkelijke beschikbaarheid is carneool al duizenden jaren een populaire edelsteen voor sieraden en decoratieve voorwerpen. Zijn levendige kleur en aantrekkelijke uitstraling hebben ertoe bijgedragen dat hij zowel in oude beschavingen als in moderne tijden wordt gewaardeerd en gebruikt.

Vindplaatsen Carneool

Carneool wordt op verschillende plaatsen over de hele wereld gevonden. Enkele van de belangrijkste vindplaatsen zijn:

 1. India: Carneool wordt al eeuwenlang in India gewonnen en is daar een van de oudste bekende edelstenen. De staat Gujarat in het westen van India staat bekend om zijn hoogwaardige carneool.

 2. Brazilië: Brazilië is een belangrijke producent van carneool, vooral in de staat Rio Grande do Sul.

 3. Uruguay: Carneool wordt ook in Uruguay gewonnen, waar het vaak wordt gevonden in amethistgeodes.

 4. Madagascar: Madagascar staat bekend om zijn prachtige carneool, dat vaak wordt geëxporteerd naar andere delen van de wereld.

 5. Duitsland: In Duitsland wordt carneool gevonden in het gebied rond Idar-Oberstein, dat bekend staat om zijn edelsteenslijperij en -handel.

 6. Verenigde Staten: In de VS wordt carneool onder andere gevonden in de staten Oregon, Washington, en Californië.

 7. Rusland: In Rusland wordt carneool gevonden in de Oeral-regio.

Naast deze belangrijke vindplaatsen wordt carneool ook gevonden in andere delen van de wereld, zoals Australië, Mexico, Peru, Tsjechië, en India. De verscheidenheid aan vindplaatsen zorgt ervoor dat carneool relatief goed verkrijgbaar is en veel wordt gebruikt in sieraden en decoratieve voorwerpen.

Kenmerken en eigenschappen van Carneool edelsteen in Lithotherapie

Carneool is een krachtige edelsteen die bekend staat om zijn stimulerende en energieke eigenschappen. Het bevordert vitaliteit, creativiteit en zelfvertrouwen, terwijl het helpt om emoties in balans te brengen. Daarnaast wordt het geassocieerd met moed, daadkracht en seksualiteit. Carneool wordt ook gebruikt vanwege de veronderstelde gunstige effecten op de fysieke gezondheid, zoals het verbeteren van de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem. Het is een veelzijdige steen die wordt gewaardeerd om zijn positieve invloed op zowel mentaal als fysiek welzijn.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Carneool op het mentale niveau

Op mentaal niveau heeft Carneool een krachtige werking die het denkproces stimuleert en de focus en concentratie verbetert. Het helpt bij het nemen van beslissingen en het nemen van actie, waardoor men assertiever en zelfverzekerder wordt. De steen werkt ook om negatieve gedachten en twijfels te verminderen, waardoor een positievere mindset ontstaat.

Carneool staat bekend om zijn vermogen om creativiteit en inspiratie te bevorderen, waardoor het een uitstekende metgezel is voor kunstenaars en mensen die op zoek zijn naar nieuwe ideeën. Het helpt om de verbeelding te stimuleren en blokkades te doorbreken die creativiteit in de weg kunnen staan.

De steen heeft ook een kalmerend effect op het zenuwstelsel en kan helpen bij het verminderen van stress, angst en nervositeit. Het helpt om emoties in balans te brengen, waardoor men meer in contact komt met zijn gevoelens en ze op een gezonde manier kan uiten.

Over het algemeen staat Carneool bekend om zijn opbeurende en energieke eigenschappen, die kunnen helpen om een positieve mindset te bevorderen en mentaal welzijn te bevorderen. Het is een geweldige steen om te dragen tijdens stressvolle periodes of wanneer men behoefte heeft aan een mentale boost.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Carneool op het fysieke niveau

Op fysiek niveau heeft Carneool een breed scala aan gunstige effecten op het lichaam. Het staat bekend als een energieke steen die de vitaliteit en levenskracht versterkt. Het kan helpen bij het verhogen van de fysieke energie en het verbeteren van de algehele fysieke prestaties.

Carneool heeft ook een positieve invloed op de spijsvertering en kan helpen bij het verlichten van maag- en darmproblemen. Het stimuleert de stofwisseling en kan bijdragen aan een gezond gewichtsverlies of gewichtsbeheersing.

De steen heeft een gunstig effect op de voortplantingsorganen en kan helpen bij het reguleren van de vrouwelijke hormonen. Het kan menstruatieklachten verminderen en de vruchtbaarheid bevorderen.

Carneool staat ook bekend om zijn positieve invloed op het bloed en de bloedsomloop. Het kan helpen bij het reguleren van de bloeddruk en het verbeteren van de bloedcirculatie. Daarnaast heeft het een gunstig effect op het immuunsysteem en kan het de weerstand tegen ziektes versterken.

Vanwege zijn sterke helende eigenschappen wordt Carneool soms gebruikt om wonden en snijwonden te genezen en om het herstelproces na ziekte of blessures te versnellen.

Het dragen of gebruiken van Carneool kan een algeheel gevoel van welzijn bevorderen en het lichaam in balans brengen. Het is een krachtige steen voor het bevorderen van de fysieke gezondheid en het ondersteunen van het algehele welzijn.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Carneool op het spirituele niveau

Op spiritueel niveau heeft Carneool een activerende en stimulerende werking. Het staat bekend om zijn vermogen om het spirituele bewustzijn te vergroten en een diepere verbinding met het innerlijke zelf mogelijk te maken.

Carneool wordt vaak geassocieerd met het tweede chakra, het sacrale chakra. Het kan helpen om dit chakra in balans te brengen en te openen, waardoor creativiteit, passie en seksuele energie worden gestimuleerd. Dit kan leiden tot een groter gevoel van levensvreugde en plezier.

De steen staat ook bekend om zijn vermogen om negatieve emoties en blokkades los te laten. Het kan helpen bij het overwinnen van angsten, twijfels en zorgen, en het bevorderen van een positieve en optimistische houding.

Carneool wordt soms gebruikt bij meditatie om een diepere staat van bewustzijn te bereiken en spirituele inzichten te verkrijgen. Het kan helpen om de intuïtie te versterken en helderheid te brengen in het denken.

Als beschermende steen kan Carneool negatieve energieën afweren en een schild vormen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Het kan helpen om een gevoel van zelfvertrouwen en moed te versterken, waardoor men beter in staat is om uitdagingen en obstakels aan te pakken.

Carneool heeft ook een versterkend effect op het aura en kan de energiestroom door het lichaam in balans brengen. Hierdoor kan men zich energieker en meer in harmonie voelen.

Over het algemeen wordt Carneool beschouwd als een steen van levenskracht, passie en creativiteit. Het kan helpen om het spirituele pad te verlichten en een gevoel van vervulling en betekenis te brengen in het leven.

Stenen en materialen die bij Carneool passen

Stenen en materialen die goed bij Carneool passen, zijn onder andere:

 • Bergkristal: Bergkristal kan de werking van Carneool versterken en energieën in balans brengen.

 • Citrien: Citrien heeft een vergelijkbare energie van vreugde en optimisme, waardoor het goed samengaat met Carneool om positiviteit te bevorderen.

 • Rode Jaspis: Rode Jaspis kan de aardende eigenschappen van Carneool versterken en stabiliteit brengen.

 • Rode Agaat: Rode Agaat heeft vergelijkbare aardende eigenschappen en kan helpen bij het versterken van wilskracht.

 • Tijgeroog: Tijgeroog kan de energie van Carneool aanvullen en bescherming bieden.

 • Robijn: Robijn heeft een vergelijkbare passievolle energie en kan helpen bij het stimuleren van levensvreugde.

 • Koraal: Koraal kan helpen bij het versterken van de emotionele en intuïtieve aspecten van Carneool.

 • Goud: Goud wordt vaak gebruikt om de energie van edelstenen te versterken en kan de kracht van Carneool benadrukken.

 • Koper: Koper heeft een geleidende eigenschap en kan helpen bij het versterken van de energiestromen van Carneool.

 • Hout: Hout staat bekend om zijn aardende eigenschappen en kan helpen bij het in evenwicht brengen van de energie van Carneool.

Het is belangrijk om op te merken dat de keuze van stenen en materialen persoonlijk is en kan variëren afhankelijk van de specifieke intenties en doelen van een persoon. Het is altijd goed om je intuïtie te volgen bij het selecteren van stenen en materialen die het beste bij je passen.

Hoe kan je Carneool reinigen en opladen?

Om Carneool te reinigen en op te laden, kun je een van de volgende methoden gebruiken:

Reinigen Carneool:

 1. Water: Spoel de Carneool voorzichtig af onder stromend koud water. Zorg ervoor dat je het niet te lang in water laat liggen, omdat sommige Carneool-stenen kunnen vervagen door langdurige blootstelling aan water.

 2. Rook: Houd de Carneool boven een brandende witte salie, palo santo of cederhout om de steen te zuiveren met de rook.

 3. Aarde: Begraven de Carneool in droge aarde (bij voorkeur ongeveer 24 uur). Dit kan helpen om negatieve energie te absorberen en te neutraliseren.

 4. Zout: Leg de Carneool voorzichtig in een kom met droog zeezout en laat het enkele uren tot een dag staan om te reinigen.

Opladen Carneool:

 1. Zonlicht: Laat de Carneool een paar uur in direct zonlicht liggen. Carneool kan energie krijgen van de zon.

 2. Maanlicht: Plaats de Carneool 's nachts in het maanlicht om op te laden. Vooral tijdens de volle maan wordt deze methode als krachtig beschouwd.

 3. Bergkristal of Amethist: Leg de Carneool op een cluster van bergkristal of amethist om het op te laden met hun energie.

Zorg ervoor dat je de reinigings- en oplaadmethoden aanpast aan de specifieke variëteit en kwetsbaarheid van jouw Carneool. Sommige stenen kunnen gevoelig zijn voor bepaalde methoden, dus gebruik je intuïtie en zorg goed voor je edelstenen.

Het gebruik van Carneool

Carneool is een veelzijdige en krachtige edelsteen die op verschillende manieren kan worden gebruikt. Hier zijn enkele toepassingen en gebruiksmogelijkheden van Carneool:

 1. Sieraden: Carneool wordt vaak gebruikt in sieraden, zoals ringen, kettingen, armbanden en oorbellen. Het dragen van Carneool-sieraden kan je helpen om de positieve energie en eigenschappen van de steen dicht bij je te houden gedurende de dag.

 2. Meditatie: Tijdens meditatie kun je een Carneool vasthouden of op het corresponderende chakra (heiligbeenchakra) plaatsen om de energie van de steen te gebruiken voor balans en focus.

 3. Edelsteenlegging: Leg Carneool op het lichaam of rondom het lichaam om de energie op specifieke gebieden te richten of om de helende eigenschappen te bevorderen.

 4. Positiviteit en motivatie: Carneool staat bekend om zijn eigenschappen om positiviteit, moed en motivatie te bevorderen. Plaats de steen in je huis of werkruimte om een positieve sfeer te creëren en je creativiteit en doorzettingsvermogen te versterken.

 5. Chakra-werk: Carneool wordt vaak gebruikt om het heiligbeenchakra (sacraal chakra) te stimuleren. Plaats de steen op dit chakra tijdens meditatie of leg de steen op de buikstreek om dit energiecentrum te balanceren.

 6. Kristallenrasters: Combineer Carneool met andere stenen om kristallenrasters te maken voor specifieke intenties, zoals zelfvertrouwen, liefde, vitaliteit of creativiteit.

 7. Energetische heling: Edelsteenbeoefenaars en energiehelers gebruiken Carneool voor het reinigen en balanceren van de chakra's en het stimuleren van de levensenergie (Chi) in het lichaam.

 8. Talisman: Draag een kleine gepolijste Carneool als een talisman om je te herinneren aan je doelen, positieve intenties en innerlijke kracht.

Zoals altijd is het belangrijk om je intuïtie te volgen bij het gebruik van edelstenen. Kies een methode die voor jou het meest resoneert en gebruik Carneool om je intenties te versterken en je welzijn te bevorderen.

Carneool Kristallen Grid

Een Carneool Kristallen Grid is een krachtige en effectieve manier om de energie van Carneool te versterken en te focussen voor specifieke intenties. Hier is een eenvoudige opstelling voor een Carneool Kristallen Grid:

Benodigdheden:

 1. Een plat oppervlak, bijvoorbeeld een tafel of een stuk stof.
 2. Zeven Carneool stenen van vergelijkbare grootte en vorm (meer of minder stenen kan ook, afhankelijk van je intentie).
 3. Een centrale focussteen (bijvoorbeeld een grotere Carneool, een kristallen bol of een edelsteen met een specifieke intentie).

Stappen:

 1. Reiniging: Zorg ervoor dat alle stenen goed gereinigd zijn voordat je ze gebruikt. Dit kun je doen door ze onder stromend water te houden, ze in zoutwater te leggen of ze te reinigen met behulp van rook van bijvoorbeeld witte salie of palo santo.

 2. Intentie: Voordat je begint, neem je een moment om je intentie te bepalen voor het Carneool Kristallen Grid. Wat wil je bereiken of manifesteren? Houd deze intentie duidelijk in je gedachten.

 3. Plaatsing van de stenen: Plaats de zeven Carneool stenen in een cirkel of een andere symmetrische vorm naar keuze op het platte oppervlak. Je kunt de stenen bijvoorbeeld op gelijke afstanden van elkaar plaatsen.

 4. Centrale focussteen: Plaats de centrale focussteen in het midden van de cirkel of in het centrum van de symmetrische vorm. Dit wordt het brandpunt van de energie en helpt om je intentie te versterken.

 5. Activering: Neem een moment om je te verbinden met de energie van de stenen en je intentie. Adem diep in en uit, visualiseer de gewenste uitkomst van je intentie en voel hoe de energie van de stenen zich verenigt.

 6. Gebruik: Laat het Carneool Kristallen Grid op zijn plaats liggen zolang als je wilt. Je kunt het gebruiken tijdens meditatie, wanneer je je intentie versterking wilt geven, of gewoon als een decoratief stuk om de positieve energie in de ruimte te bevorderen.

Onthoud dat het werken met kristallen en kristallenrasters persoonlijk is, en dat het belangrijk is om je eigen intuïtie te volgen bij het opzetten en gebruiken van een Carneool Kristallen Grid. Experimenteer en ontdek wat het beste voor jou werkt om je doelen te manifesteren en positieve verandering in je leven te bevorderen.

Sterrenbeeld Carneool

Carneool is verbonden met het sterrenbeeld Leeuw (22 juli - 23 augustus), maar het is ook gunstig voor mensen die onder het sterrenbeeld Maagd (24 augustus - 22 september) vallen. Beide sterrenbeelden kunnen profiteren van de energie en eigenschappen van Carneool.

Voor mensen onder het sterrenbeeld Leeuw kan Carneool helpen om hun zelfvertrouwen, creativiteit en leiderschapskwaliteiten te versterken. Het kan hen ook helpen om hun ware passies en doelen te ontdekken en te volgen.

Voor mensen onder het sterrenbeeld Maagd kan Carneool helpen om hun organisatorische vaardigheden, praktische denkwijze en aandacht voor detail te versterken. Het kan hen ook ondersteunen bij het loslaten van perfectionisme en het omarmen van hun eigen unieke schoonheid en kwaliteiten.

Het dragen of werken met Carneool kan beide sterrenbeelden helpen om positieve veranderingen aan te brengen in hun leven en hun persoonlijke groei en ontwikkeling te bevorderen.

Chakra's en Carneool

Carneool is een edelsteen die in verband wordt gebracht met verschillende chakra's en kan een positieve invloed hebben op het energie-evenwicht in het lichaam. De belangrijkste chakra's die geassocieerd worden met Carneool zijn:

 1. Wortelchakra (1e chakra): Carneool heeft een sterke verbinding met het wortelchakra, dat zich bevindt aan de basis van de ruggengraat. Het kan helpen om dit chakra te aarden en te stabiliseren, wat essentieel is voor een gevoel van veiligheid, stabiliteit en zelfvertrouwen.

 2. Heiligbeenchakra (2e chakra): Het heiligbeenchakra, ook wel sacraal chakra genoemd, is gelegen net onder de navel. Carneool stimuleert dit chakra en kan helpen bij het vergroten van creativiteit, passie en emotionele expressie.

 3. Zonnevlechtchakra (3e chakra): Het zonnevlechtchakra bevindt zich net boven de navel en is verbonden met onze persoonlijke kracht, wilskracht en zelfvertrouwen. Carneool kan dit chakra in balans brengen en helpt om een gevoel van zelfverzekerdheid en innerlijke kracht te bevorderen.

Het werken met Carneool kan helpen om de energiestromen in deze chakra's te bevorderen en eventuele blokkades op te heffen. Dit kan bijdragen aan een gevoel van welzijn, vitaliteit en emotioneel evenwicht. Het dragen van Carneool als sieraad of het plaatsen van Carneoolstenen op de corresponderende chakrapunten tijdens meditatie of healing sessies kan de positieve invloed op deze energiecentra versterken.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts!

Pendel facet Carneool
Facet geslepen Carneool pendel. De pendel is ca. 3 – 4 cm lang en het kettinkje is ca. 15 cm lang.
€ 18,50
Carneool dubbeleinder hanger
Dubbeleinder hanger met de edelsteen Carneool, met zilverkleurige hanger. De Carneoolhanger heeft een lengte van 4 cm en de steen is 3,5 cm. De hanger wordt geleverd zonder ketting.
€ 5,25
Carneool haarclip
Unieke haarclip met Carneool steentjes. De haarclip is 7 cm en weegt 10 gram.
€ 8,95
Carneool trommelstenen A kwaliteit ±250 g
Carneool is gericht op het geven van energie, het stimuleren van creativiteit en het beschermen tegen negatieve emoties. Carneool is een bruinrode variant van chalcedoon en is al duizenden jaren in gebruik als edelsteen en krachtsteen. *
€ 15,22
Carneool fashion armband dubbelstreng
Modieuze armband met een dubbele streng splitstenen van Carneool, ca. 15 mm dik. Let op! De armbanden kunnen verschillende lengtes hebben. Schrijf eventueel in het veld opmerkingen of je liever een kortere of langere wilt hebben.
€ 14,30
Carneool kralenarmband 4 mm
Mooie kralenarmband voor volwassenen met kleine 4 mm kralen. De kralen zijn gemaakt van Carneool en zijn op elastiek geregen. Extra leuk om meerdere armbanden tegelijk om te doen, kies of je dezelfde of juist verschillende steensoorten naast elkaar wilt hebben.
€ 7,50
Carneool Merkabah kooihanger
Hanger in merkabah vorm met daarin een edelsteen balletje van Carneool. De Carneool hanger ca. 2,5 cm lang, het balletje is ca. 1 cm. Totaal gewicht ca. 3 gram. Let op! Wordt zonder ketting geleverd.
€ 5,80
Carneool Merkabah sieraden set
Hanger en oorbellen in merkabah vorm met daarin een edelsteen balletje van Carneool. De Carneool sieraden zijn ca. 2,5 cm lang, het balletje is ca. 1 cm, in doosje verpakt. Totaal gewicht ca. 45 gram.
€ 21,50
Carneool oorbellen merkabah
Oorhangers met een Carneool bolletje in een zilverkleurig merkabah kooitje. Het bolletje van de edelsteen Carneool groen is ca. 1 cm in doorsnee en de kooihanger heeft een hoogte van 2.5 cm.
€ 12,50
Carneool summer vibes ketting
Subtiel collier van heldere oranje Carneool, de steentjes zijn 2 mm facet geslepen en het slotje is van zilver. Deze Carneool ketting is 44 cm lang.
€ 39,95
Carneool summer vibes armband
Subtiele armband van helder oranje Carneool, de steentjes zijn 2 mm facet geslepen en het slotje is van zilver. Deze Carneool armband is 17 cm lang en te verlengen naar 20 cm.
€ 24,95