Charoiet kopen - Vrijheid en Wilskracht

Charoiet - Vrijheid en Wilskracht

Geschiedenis Charoiet

Charoiet is een zeldzame edelsteen die pas in de late jaren 1940 voor het eerst werd ontdekt. De steen is vernoemd naar de Chara-rivier in Rusland, waar het werd gevonden, in de regio van het Oost-Siberische Gebergte. De ontdekking van Charoiet in de Sovjet-Unie leidde tot de introductie van de steen op de internationale edelsteenmarkt.

Charoiet werd voor het eerst beschreven en geïdentificeerd in 1978 door de Russische mineraloog Yuri Rogov. Het werd erkend als een uniek mineraal vanwege zijn opvallende paarse kleur en karakteristieke patroon van vezels en draadachtige structuren, waardoor het een zeer aantrekkelijke steen is voor sieraden en edelsteenliefhebbers.

In de loop der jaren heeft Charoiet veel interesse gewekt vanwege zijn unieke verschijning en spirituele betekenis. Het wordt vaak geassocieerd met transformatie, spirituele groei en het openen van het derde oog. In Rusland wordt Charoiet beschouwd als een steen van kracht en bescherming en wordt het vaak gebruikt in amuletten en talismannen om negatieve energie af te weren.

Charoiet is nog steeds een zeldzame steen en wordt voornamelijk gewonnen in de mijnen van het Oost-Siberische Gebergte in Rusland. Het wordt gebruikt in sieraden, decoratieve voorwerpen en als verzamelobject vanwege zijn unieke schoonheid en spirituele eigenschappen.

Oorsprong en samenstelling van Charoiet

Qua samenstelling is Charoiet een complex mineraal dat voornamelijk bestaat uit mineralen zoals charoietiet, microklien, aegirien-augiet, tinaksite, en soms zelfs eudialiet en baryt. De prachtige paarse kleur van Charoiet ontstaat door de aanwezigheid van verschillende mineralen en elementen in zijn structuur.

De steen vertoont vaak een opvallend patroon van vezels en draadachtige structuren, wat bijdraagt aan zijn unieke en aantrekkelijke uiterlijk. Deze opvallende verschijning heeft Charoiet tot een gewilde steen gemaakt voor sieraden en decoratieve voorwerpen.

Vanwege de zeldzaamheid van het mineraal en de beperkte vindplaatsen is Charoiet een waardevolle edelsteen geworden voor verzamelaars en liefhebbers van zeldzame gesteenten en mineralen. Het wordt vaak gebruikt in sieraden, edelsteenverzamelingen en als decoratieve steen vanwege zijn unieke schoonheid en spirituele betekenis.

Vindplaatsen Charoiet

Charoiet is een zeldzame edelsteen en wordt voornamelijk gevonden in Siberië, Rusland. De belangrijkste vindplaats van Charoiet is in de buurt van de Chara-rivier in het Oost-Siberische Gebergte, waar het voor het eerst werd ontdekt en vernoemd. Deze regio, met name de Murun-mijn in de Sakha Republiek (Yakutië), is de belangrijkste bron van kwalitatieve Charoiet.

Hoewel Charoiet voornamelijk geassocieerd wordt met Rusland, zijn er in de loop der jaren enkele andere vindplaatsen in andere delen van de wereld ontdekt, zij het in veel kleinere hoeveelheden. Enkele van deze secundaire vindplaatsen zijn in landen zoals Duitsland, Roemenië, en zelfs de Verenigde Staten.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Charoiet op het mentale niveau

Op mentaal niveau heeft Charoiet verschillende werkingen, betekenissen en eigenschappen. Het is een steen die helpt om innerlijke rust en kalmte te bevorderen. Het kan helpen om negatieve gedachten en gevoelens los te laten en te vervangen door een positievere mindset. Charoiet stimuleert ook het analytisch denken en helpt bij het oplossen van problemen.

Deze steen staat bekend om zijn vermogen om angsten en fobieën te verminderen en kan helpen bij het overwinnen van stress en spanningen. Het kan ook ondersteuning bieden bij het verwerken van traumatische ervaringen en emotionele wonden.

Charoiet staat erom bekend de intuïtie te versterken en kan helpen bij het ontwikkelen van spiritueel inzicht. Het opent het derde oogchakra en stimuleert de connectie met hogere spirituele energieën.

Mensen die charoiet dragen of gebruiken, ervaren vaak een gevoel van balans en harmonie in hun mentale toestand. Het helpt om gedachten en emoties in evenwicht te brengen en kan een gevoel van diepe innerlijke vrede bevorderen.

Over het algemeen kan Charoiet op mentaal niveau helpen om de geest te kalmeren, helderheid en inzicht te bevorderen, en te helpen bij het omgaan met emotionele uitdagingen.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Charoiet op het fysieke niveau

Op fysiek niveau heeft Charoiet verschillende werkingen, betekenissen en eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt als een steen voor heling en kan een positieve invloed hebben op het fysieke welzijn.

Charoiet staat bekend om zijn vermogen om het immuunsysteem te versterken en het lichaam te helpen bij het bestrijden van ziekten en infecties. Het kan ook helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verlichten van symptomen van allergieën.

Deze steen heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel en kan helpen bij het verlichten van stressgerelateerde klachten, zoals hoofdpijn en spanning. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de slaap en het verminderen van slapeloosheid.

Charoiet wordt ook gebruikt voor de ondersteuning van het hart en de bloedsomloop. Het kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk en het bevorderen van een gezonde doorbloeding van het lichaam.

Daarnaast wordt Charoiet soms gebruikt om het lichaam te ontgiften en te zuiveren van giftige stoffen. Het kan helpen bij het verwijderen van negatieve energieën uit het lichaam en het bevorderen van een algemeen gevoel van welzijn.

Als edelsteen voor heling kan Charoiet gebruikt worden in combinatie met andere stenen om specifieke gezondheidsproblemen aan te pakken. Het is belangrijk op te merken dat edelstenen geen vervanging zijn voor medische behandeling, maar eerder een aanvulling kunnen vormen op een gezonde levensstijl en medische zorg. Bij ernstige gezondheidsproblemen is het altijd raadzaam om een gekwalificeerde arts te raadplegen.

Werking, betekenis en eigenschappen van de Charoiet op het spirituele niveau

Op spiritueel niveau heeft Charoiet verschillende werkingen, betekenissen en eigenschappen die het een waardevolle steen maken voor spirituele groei en ontwikkeling.

Charoiet wordt beschouwd als een steen van transformatie en spirituele groei. Het helpt om oude patronen en overtuigingen los te laten die ons belemmeren en blokkeren in onze persoonlijke groei. Het opent de geest voor nieuwe inzichten en helpt om spirituele inzichten te integreren in het dagelijks leven.

De steen staat erom bekend het derde oog en het kruinchakra te stimuleren, waardoor de intuïtie wordt versterkt en de verbinding met hogere spirituele sferen wordt vergemakkelijkt. Dit kan leiden tot diepere meditatieve ervaringen en een verhoogd bewustzijn van het spirituele aspect van het leven.

Charoiet heeft een kalmerende en beschermende energie die kan helpen bij het afweren van negatieve energieën en entiteiten. Het helpt om een beschermende schild om het aura te creëren en voorkomt dat negatieve invloeden ons energetisch systeem binnendringen.

De steen kan ook helpen bij het oplossen van emotionele blokkades en het bevorderen van emotionele heling. Het helpt om diepe emoties en trauma's los te laten en een gevoel van innerlijke vrede en evenwicht te bevorderen.

Charoiet wordt vaak gebruikt bij meditatie en spirituele oefeningen, omdat het helpt om de geest te kalmeren en in een staat van diepe ontspanning te brengen. Dit vergemakkelijkt de verbinding met het hogere zelf en het universum.

Over het algemeen wordt Charoiet beschouwd als een krachtige steen voor spirituele groei, intuïtie, bescherming en heling. Het kan helpen om een diepere verbinding met jezelf en het universum te creëren en je spirituele reis te verrijken.

Stenen en materialen die bij Charoiet passen

Stenen en materialen die goed passen bij Charoiet en complementair zijn aan de energie ervan zijn onder andere:

 1. Amethist: Een steen die helpt bij spirituele groei, intuïtie en het openen van het derde oog.
 2. Lapis Lazuli: Een krachtige steen voor spirituele inzichten, communicatie en het stimuleren van het keelchakra.
 3. Seleniet: Een steen met een zeer zuivere en hoge vibratie die helpt bij meditatie, spirituele communicatie en het zuiveren van energie.
 4. Labradoriet: Een beschermende steen die helpt bij het afweren van negatieve energieën en het bevorderen van intuïtieve vaardigheden.
 5. Rozenkwarts: Een steen van liefde en emotioneel welzijn, die kan helpen bij het helen van emotionele wonden en het bevorderen van compassie.
 6. Fluoriet: Een steen die helpt bij het versterken van de intuïtie en het bevorderen van helder denken en mentale helderheid.
 7. Bergkristal: Een krachtige versterker van energieën en intenties, die de werking van andere stenen kan versterken.

Naast deze stenen kunnen ook materialen zoals zilver en messing goed passen bij Charoiet vanwege hun geleidende en energetische eigenschappen. Het dragen van sieraden met Charoiet en deze stenen en materialen kan de positieve effecten ervan versterken en een harmonieuze energetische balans bevorderen. Het is echter altijd belangrijk om je intuïtie te volgen bij het kiezen van stenen en materialen die het beste bij jou passen en resoneren met jouw energie.

Hoe kan je Charoiet reinigen en opladen?

Om Charoiet te reinigen en op te laden, zijn er verschillende methoden die je kunt gebruiken. Hier zijn enkele veelvoorkomende manieren:

Reinigen Charoiet:

 1. Water: Spoel de Charoiet voorzichtig af onder stromend water. Zorg ervoor dat je voorzichtig bent, omdat Charoiet een brosse steen is en kan beschadigen als je het te ruw behandelt. Gebruik lauw water en droog de steen daarna af met een zachte doek.

 2. Rook: Houd de Charoiet boven de rook van een smudge stick (bijvoorbeeld salie of ceder) en laat de rook de steen omhullen om negatieve energieën te verwijderen.

 3. Aarde: Graaf de Charoiet in een pot met aarde en laat het een nacht rusten om te aarden en te ontladen.

 4. Zout: Leg de Charoiet voorzichtig in een kom met droog zeezout of hematietsteentjes en laat het een paar uur tot een dag staan om te ontladen. Wees voorzichtig, want sommige stenen kunnen reageren op zout.

Opladen Charoiet:

 1. Maanlicht: Leg de Charoiet 's nachts in het maanlicht, vooral tijdens de volle maan. De energie van de maan zal de steen versterken en opladen.

 2. Zonlicht: Leg de Charoiet kortstondig in het zonlicht, bij voorkeur in de ochtend- of avondzon. Zorg ervoor dat je niet te lang in direct zonlicht laat liggen, omdat het de kleur van de steen kan vervagen.

 3. Bergkristal: Plaats de Charoiet samen met een bergkristal in een kom en laat het enkele uren of een nacht staan. Bergkristal heeft een sterk oplaadvermogen en kan andere stenen helpen te versterken.

Onthoud dat Charoiet een gevoelige steen is, dus gebruik milde methoden bij het reinigen en opladen. Vertrouw ook op je intuïtie bij het kiezen van de juiste methoden voor jouw specifieke steen. Het is een goed idee om je Charoiet regelmatig te reinigen en op te laden, vooral als je het vaak gebruikt voor healing- en meditatiedoeleinden.

Het gebruik van Charoiet

Charoiet kan op verschillende manieren worden gebruikt vanwege zijn spirituele en helende eigenschappen. Hier zijn enkele toepassingen van Charoiet:

 1. Meditatie: Charoiet wordt vaak gebruikt tijdens meditatiesessies vanwege zijn kalmerende en beschermende eigenschappen. Het kan helpen om een diepere verbinding met je innerlijke zelf te maken en je bewustzijn te vergroten.

 2. Emotioneel welzijn: Charoiet staat bekend om zijn vermogen om negatieve emoties, zoals angst, stress en woede, te verminderen. Het kan helpen om gevoelens van rust en vrede te bevorderen, waardoor je meer in balans kunt komen.

 3. Bescherming: Charoiet wordt vaak gebruikt als een beschermende steen die negatieve energieën en invloeden kan afweren. Het kan je aura versterken en je energetisch beschermen tegen externe negativiteit.

 4. Spirituele groei: Charoiet staat ook bekend om zijn vermogen om spirituele groei en bewustzijn te bevorderen. Het kan je helpen om spirituele inzichten te verkrijgen en je intuïtie te versterken.

 5. Healing: Charoiet wordt soms gebruikt in kristal healingwerk om fysieke, emotionele en spirituele disbalans te behandelen. Het kan helpen bij het genezen van trauma's en het bevorderen van algemeen welzijn.

 6. Sieraden: Charoiet kan worden verwerkt in sieraden zoals kettingen, armbanden en oorbellen, zodat je de helende energie van de steen altijd bij je kunt dragen.

 7. Ruimtezuivering: Plaats Charoiet in je woon- of werkruimte om de energie te zuiveren en een vredige sfeer te creëren.

 8. Spirituele begeleiding: Sommige mensen gebruiken Charoiet om spirituele begeleiding te ontvangen en contact te maken met hogere dimensies.

Het gebruik van Charoiet kan variëren afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en intenties. Het is belangrijk om je intuïtie te volgen en te ontdekken op welke manier deze prachtige steen het beste bij jou past. Zorg ervoor dat je Charoiet regelmatig reinigt en oplaadt om de energie ervan optimaal te houden.

Charoiet Kristallen Grid

Een Charoiet kristallen grid is een krachtig hulpmiddel om de energie van Charoiet te versterken en specifieke intenties te manifesteren. Hier is een basisopzet voor een Charoiet kristallen grid:

Benodigdheden:

 • Een Charoiet kristal (groot, als centrale steen)
 • Vier kleinere Charoiet kristallen (om de centrale steen te ondersteunen)
 • Vier Amethist kristallen (om een beschermende cirkel te vormen)
 • Een Seleniet kristal (om de energie te reinigen)
 • Een Rozenkwarts kristal (om liefdevolle energie toe te voegen)
 • Optioneel: een edelsteen dat past bij je specifieke intentie voor het grid

Instructies:

 1. Kies een rustige en ongestoorde ruimte om je kristallen grid op te zetten.
 2. Plaats het Seleniet kristal in het midden van de ruimte om een zuivere en energetisch schone basis te creëren.
 3. Leg de vier Amethist kristallen in een cirkel rond het Seleniet kristal om een beschermende energie te creëren voor het grid.
 4. Plaats de grote Charoiet kristal in het midden van de cirkel van Amethist kristallen. Dit is het centrale punt van je grid.
 5. Plaats de vier kleinere Charoiet kristallen rondom het centrale Charoiet kristal, zodat ze samen een geometrisch patroon vormen dat je aanspreekt.
 6. Als je een extra edelsteen hebt gekozen voor je intentie, plaats deze dan in het midden van het grid, bovenop het centrale Charoiet kristal.
 7. Leg het Rozenkwarts kristal aan de rand van het grid om liefdevolle energie toe te voegen.
 8. Concentreer je op je intentie en visualiseer de energie die vanuit het centrale Charoiet kristal door het hele grid stroomt, versterkt door de andere kristallen.
 9. Neem een moment om te mediteren bij je grid en stel je voor dat je intentie zich manifesteert.

Je kunt dit kristallen grid laten staan zolang je wilt, maar het is goed om het regelmatig te reinigen en op te laden om de energie ervan fris en krachtig te houden. Gebruik je intuïtie en verbeeldingskracht bij het creëren van je eigen Charoiet kristallen grid en laat de energie ervan je ondersteunen op je spirituele reis.

Sterrenbeeld Charoiet

Charoiet is een steen die verbonden is met de sterrenbeelden Maagd, Schorpioen en Boogschutter. Deze sterrenbeelden staan ​​bekend om hun onafhankelijkheid, vastberadenheid en daadkracht. Charoiet kan hen helpen om deze eigenschappen te versterken en om hun doelen te bereiken.

 • Maagd: Charoiet kan Maagden helpen om hun daadkracht, vastberadenheid en efficiëntie te vergroten. Het kan hen ook helpen om stress en zorgen te verminderen, en om meer ontspannen en gelukkig te zijn.
 • Schorpioen: Charoiet kan Schorpioenen helpen om hun intuïtie en helderziendheid te ontwikkelen. Het kan hen ook helpen om negatieve energie los te laten en om meer liefde en compassie voor zichzelf en anderen te voelen.
 • Boogschutter: Charoiet kan Boogschutters helpen om hun creativiteit en expressie te vergroten. Het kan hen ook helpen om meer open te staan voor nieuwe ervaringen en om meer geluk en vreugde in hun leven te vinden.

Uiteraard is de beste manier om te bepalen welk sterrenbeeld bij jou past, om naar je eigen innerlijke gevoel te luisteren. Als je je aangetrokken voelt tot charoiet, dan is het waarschijnlijk dat deze steen goed bij je past, ongeacht je sterrenbeeld.

Chakra's en Charoiet Hartchakra Derde oog chakra Kruinchakra

Charoiet wordt geassocieerd met het openen en in balans brengen van meerdere chakra's, maar het is vooral verbonden met het hartchakra (4e chakra), derde oog-chakra (6e chakra) en het kruinchakra (7e chakra).

 1. Hartchakra (4e chakra): Charoiet heeft een positieve invloed op het hartchakra, dat verantwoordelijk is voor liefde, compassie en emotioneel evenwicht. Het kan helpen bij het openen van het hart voor liefdevolle gevoelens en het loslaten van negatieve emoties zoals angst en woede. Door het hartchakra in balans te brengen, bevordert Charoiet gevoelens van vergeving, empathie en harmonie in relaties. Ontdek meer over het hartchakra in onze blog: Het verkennen van de betekenis van de 4e Chakra in spirituele groei
 2. Derde oog-chakra (6e chakra): Charoiet stimuleert en opent het derde oog-chakra, waardoor intuïtie, inzicht en helderziendheid worden versterkt. Het kan de communicatie met het hogere zelf vergemakkelijken en de ontwikkeling van spirituele gaven bevorderen. Ontdek meer over het derde oog chakra in onze blog: Het verkennen van de betekenis van de 6e Chakra in spirituele groei

 3. Kruinchakra (7e chakra): Charoiet is ook verbonden met het kruinchakra, dat staat voor verbinding met hogere spirituele energieën en het hogere bewustzijn. Het kan helpen om de geest te openen voor spirituele inzichten en de ervaring van diepere spirituele wijsheid en eenheid. Ontdek meer over het kruinchakra in onze blog: Het verkennen van de betekenis van de 7e Chakra in spirituele groei

Door het werken met Charoiet kunnen deze chakra's in evenwicht komen, wat kan leiden tot een verhoogd spiritueel bewustzijn, meer helderheid in gedachten en een diepere verbinding met het goddelijke.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts!

Charoiet A trommelstenen 50 gr. Rusland (mt2-3)
50 gram Charoiet in A-kwaliteit edelsteen trommelstenen, formaat 20 tot 30 mm (ca. 13 tot 18 stuks).Ontdek de unieke kracht van Charoiet trommelstenen - een reis naar innerlijke transformatie en spirituele groei! Onze zorgvuldig geselecteerde Charoiet stenen, in handige trommelvorm, brengen de pracht van paarse tinten naar voren en nodigen uit tot een diepere verbinding met je spirituele zelf.
€ 79,80
Charoiet B 50 gr. trommelstenen (mt3)
50 gr. Charoiet in B-kwaliteit trommelstenen, ca. 5-6 stuks. Formaat van deze Charoiet is 20-30 mm, licht paarse met wit/gele tinten.Gebruik Charoiet trommelstenen tijdens meditatie om de transformerende energie te ervaren en een diepere connectie met je hogere zelf te cultiveren. Plaats ze in verschillende ruimtes om een spiritueel verheffende sfeer te creëren en innerlijke groei te ondersteunen. Draag ze dagelijks bij je om de kracht van Charoiet altijd binnen handbereik te hebben.
€ 8,70
Charoiet A 10 gr. trommelstenen (mt2)
10 gram Charoiet in A-kwaliteit edelsteen trommelstenen, formaat 10-20 mm (ca. 5-6 stuks)Charoiet, ook wel de "steen van transformatie" genoemd, staat bekend om zijn vermogen om spirituele inzichten te stimuleren en innerlijke transformatie te bevorderen. Deze trommelstenen zijn zorgvuldig gepolijst om de unieke patronen en kleuren van Charoiet te benadrukken, waardoor ze niet alleen spiritueel krachtig zijn, maar ook visueel aantrekkelijk.
€ 11,00
Charoiet edelsteen hanger
Laat je meevoeren door de fascinerende schoonheid van de Charoiet edelsteen hanger. Deze unieke hanger is gemaakt van Charoiet, een zeldzame edelsteen die bekend staat om zijn paarse kleur en spirituele eigenschappen.
€ 11,98
Charoiet splitketting
Splitketting Charoiet met splitstenen van ca. 5 tot 10 mm.
€ 11,70
Charoiet B trommelstenen (mt3), p/kg
Charoiet trommelstenen in B kwaliteit. De prijs is per kilo.Ontdek de unieke kracht van Charoiet B trommelstenen - een reis naar innerlijke transformatie en spirituele groei! Onze zorgvuldig geselecteerde Charoiet stenen, in handige trommelvorm, brengen de pracht van paarse tinten naar voren en nodigen uit tot een diepere verbinding met je spirituele zelf.