Citrien geode online kopen

Citrien Geoden

Wat zijn geoden?

Een geode is een gedeeltelijke holle, globevormige knol welke aan de binnenkant is begroeid met kristallen. Ze zijn ontstaan als gasbellen in het vloeibare magma dat in een kraterpijp opsteeg tijdens een eruptie van een vulkaanuitbarsting. Deze met gas gevulde bellen bleven na stolling van het magma bestaan en vulde zich met verzadigde minerale oplossingen. Zo konden zich mooie kristallen vormen.

De geoden worden dus vaak gevonden in vulkanische gebieden. De geoden kunnen heel klein zijn maar ook heel groot. Dit kun je met name goed zien bij Amethist uit Uruguay of Brazilië. De geoden worden meestal door het midden gezaagd en gekraakt met een speciale tang. De zaagsnede wordt veelal gepolijst.

Citrien

De naam is afgeleid van het Latijnse woord citrina vanwege de lichtgele citruskleur (vanwege het ijzergehalte). Vanaf de vroegste tijden werd citrien de "zonnesteen" genoemd en men dacht dat de edelsteen zonlicht kon vasthouden en nuttig was bij de bescherming tegen slangenbeten. De kleur werd geassocieerd met goud en het werd bekend als de steen van de koopman. Men dacht dat het de communicatie zou verbeteren en rijkdom zou aantrekken. Voor de Romeinen was het de steen van Mercurius, de boodschappergod.

Geen producten beschikbaar.

Blijf kijken! Meer producten worden hier getoond als ze worden toegevoegd.