Edelsteen en Mineraal Geoden kopen - Mooie collectie

Edelsteen en Mineraal Geoden

Bij De Goudsbloem hebben wij een gevarieerde collectie geoden. De meest bekende geoden zijn van de mineralen:

– Agaat

– Amethist

– Bergkristal

– Calciet

– Citrien

Geode kopen

Geode (mineralogie)

Een geode of druse is een holle of gedeeltelijk holle, globevormige knol die aan de binnenkant begroeid is met kristallen. Meestal zijn geodes tussen de 2,5 en 30 centimeter groot, maar dit kan sterk variëren. Ze worden gevonden in sedimentgesteenten en zijn soms erg kostbaar.

Ontstaan

Een geode bestaat uit een dunne maar hechte buitenlaag van silicaten, meestal gevuld met een laag kwartskristallen zoals amethist of rookkwarts, maar er kan zich ook rutiel of calciet in bevinden. Er zijn ook exemplaren waarvan de holte water bevat. Ze zouden zijn ontstaan als “bellen” in het vloeibare magma dat in een kraterpijp opsteeg tijdens een eruptie. Zoals zich in kokende melk bellen verzamelen onder het zich op de melk vormende vlies, zo blijven gasbellen in het magma steken. Deze met gas gevulde holten blijven na stolling van het magma bestaan en vullen zich met verzadigde minerale oplossingen. Een geode ontstaat als een laag silica in een gastkamer, meestal een fossiele holte in het gesteente. De mineralen in het water, dat langs de verharde buitenste schaal loopt, vormen kristallen in de silicalaag. In de holten groeien dan langzaam kristallen. Agaat wordt op dezelfde wijze gevormd.

Weegt men geodes en vergelijkt men het gewicht ervan dan kan de lichtste in gewicht soms mooie kristallen bevatten. Geodes worden doorgezaagd of met een speciale tang doormidden gebroken om het binnenste zichtbaar te maken.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Geode_(mineralogie)

Vindplaatsen Geoden

De Geoden worden vooral gevonden in de grond van sedimentair en vulkanisch gesteente. Deze vind men vooral in Brazilië, Uruguay, Mexico, de Verenigde Staten, India, en Namibië. Er zijn ook gebieden binnen Europa waar men geodes vind. Vooral in Duitsland, Hongarije en Bulgarije.

Reinigen en opladen

Geoden reinigen zichzelf en kunnen andere edelstenen en mineralen opladen en zuiveren. Leg de stenen een halve tot een volledig dag in de geode

Agaat geode middel 5-7 cm
Mooie Agaat geode van 5-7 cm. Let op! Iedere geode is uniek en kan daarom afwijken van de foto’s.
€ 9,00
Bergkristal geode paar 12-16 cm
Bergkristal geoden in 2 bijpassende helften. ca. 12 tot 16 cm groot. Let op! Ieder stuk is uniek en kan daarom afwijken van de foto.
€ 44,50
Bergkristal geode paar 16-20 cm
Bergkristal geoden in 2 bijpassende helften. ca. 16 tot 20 cm groot. Let op! Ieder stuk is uniek en kan daarom afwijken van de foto.
€ 72,50
Bergkristal geode paar 5-7 cm
Bergkristal geoden in 2 bijpassende helften. ca. 7 cm groot en ca. 240 gram per paartje.
€ 8,40
Amethist / Bergkristal geode nr.97
Laatste items in voorraad
Mooie Amethist geode van 37,10 kilo, afkomstig uit Brazilië. Deze geode heeft een brede Bergkristal rand en diepe holte met donkere Amethist kleuren.
€ 1.430,00
Amethist geode nr.75
Laatste items in voorraad
Unieke Amethist geode uit Brazilië. Deze geode is 73,9 kg. en is 68 cm hoog.
€ 1.400,00
Amethist / Bergkristal geode nr. 74
Laatste items in voorraad
Unieke Amethist geode van 64,4 kg. Deze komt uit Brazilië en heeft een prachtige donkere holte.
€ 1.814,05
Amethist / Rookkwarts geode nr. 44
Laatste items in voorraad
Unieke Amethist geode met een brede Rookkwarts rand. Deze geode is 35,6 kilo en komt uit Brazilië.
€ 1.380,00
Liefdeskwarts geode, 1 st.
Liefdeskwarts geode, bergkristal geode incl. buideltje. Kan 1 of 2 geodes bevatten.
€ 3,50