Edelstenen en Mineralen

Edelstenen en Mineralen Kopen

Edelstenen en Mineralen online kopen. Edelstenen en mineralen zijn natuurproducten. Je vind edelstenen overal ter wereld en zijn miljoenen jaren geleden ontstaan. Iedere steen is uniek en heeft zijn eigen trilling en energie. Edelstenen en mineralen hebben al duizenden jaren een enorme aantrekkingskracht op mensen

De fascinerende wereld van mineralen en edelstenen: Ontdek de schoonheid en voordelen

Ben je gefascineerd door de schitterende kleuren en unieke vormen van mineralen en edelstenen? Weet je dat deze natuurlijke schatten niet alleen mooi zijn, maar ook tal van voordelen hebben voor ons welzijn? Van het verbeteren van onze fysieke en emotionele gezondheid tot het brengen van positiviteit en overvloed in ons leven, mineralen en edelstenen worden al eeuwenlang gebruikt vanwege hun krachtige eigenschappen. Als liefhebber van alles wat met edelstenen te maken heeft, wil ik graag de wonderen van deze fascinerende wereld met jullie delen. Ga met me mee op ontdekkingsreis en ontdek de verschillende mineralen en edelstenen, hun eigenschappen en de manieren waarop we ze in ons dagelijks leven kunnen integreren. Of je nu een verzamelaar bent, gelooft in de helende kracht van kristallen of gewoon nieuwsgierig bent naar de schoonheid en voordelen van deze natuurlijke wonderen, er is voor elk wat wils in de wereld van mineralen en edelstenen. Laten we erin duiken!

Introductie van mineralen en edelstenen

Mineralen en edelstenen zijn al duizenden jaren een bron van fascinatie en bewondering. Maar wat zijn mineralen en edelstenen precies en wat is het verschil tussen de twee? Mineralen zijn natuurlijke, anorganische stoffen die in de aarde worden gevonden en bestaan uit kristallen met een specifieke chemische samenstelling. Edelstenen zijn een soort mineraal dat wordt gebruikt in sieraden vanwege hun schoonheid en zeldzaamheid.

Mineralen en edelstenen zijn beide gevormd door geologische processen en kunnen variëren in grootte, vorm, kleur en helderheid. Ze worden vaak gebruikt als decoratieve objecten, sieraden en voor medische en spirituele doeleinden.

De voordelen van mineralen en edelstenen

Mineralen en edelstenen worden al eeuwenlang gebruikt vanwege hun krachtige eigenschappen en voordelen. Ze worden vaak gebruikt in alternatieve geneeskunde en spiritualiteit vanwege hun helende eigenschappen.

Bijvoorbeeld, amethist wordt vaak gebruikt om stress en angst te verminderen en om de slaap te verbeteren. Rozenkwarts wordt vaak gebruikt voor het bevorderen van liefde en positiviteit, terwijl citrien wordt gebruikt voor het aantrekken van rijkdom en overvloed.

Naast hun spirituele en helende voordelen hebben mineralen en edelstenen ook praktische toepassingen. Ze worden vaak gebruikt in de industrie voor hun fysische eigenschappen, zoals elektrische geleidbaarheid en hardheid.

Soorten bewerkingen van edelstenen en mineralen

Edelstenen kunnen op verschillende manieren worden bewerkt om hun schoonheid en eigenschappen te verbeteren. Hier zijn enkele veelvoorkomende bewerkingen van edelstenen:

 1. Slijpen: Slijpen is het proces waarbij een ruwe edelsteen wordt gevormd tot een specifieke vorm, zoals cabochon of facet. Cabochon-slijpen resulteert in een gladde, bolvormige steen zonder facetten. Facetslijpen omvat het snijden van vlakken (facetten) op het oppervlak van de steen om het licht te reflecteren en een schittering te creëren.

 2. Polijsten: Polijsten is het proces waarbij het oppervlak van de steen wordt gladgemaakt en glanzend wordt gemaakt. Dit kan met de hand of machinaal worden gedaan. Het polijsten verbetert de kleur en glans van de steen, waardoor de natuurlijke schoonheid beter zichtbaar wordt.

 3. Ruw laten: Sommige mensen geven de voorkeur aan het behouden van de natuurlijke vorm van de edelsteen en laten deze onbewerkt. Ruwe edelstenen worden meestal gewassen en gereinigd voordat ze worden gebruikt of tentoongesteld.

Het kiezen tussen geslepen, gepolijste of ruwe edelstenen hangt af van persoonlijke voorkeur en het beoogde gebruik. Geslepen edelstenen zijn populair voor sieraden en decoratieve stukken vanwege hun vorm en schittering. Gepolijste edelstenen hebben een glad oppervlak en zijn aangenaam om vast te houden. Ruwe edelstenen kunnen aantrekkelijk zijn voor mensen die de natuurlijke vorm en textuur van de steen waarderen, en ze worden ook gebruikt voor energiewerk en kristalhealing.

Het is belangrijk op te merken dat de bewerking van edelstenen geen invloed heeft op hun energetische eigenschappen. Of een edelsteen geslepen, gepolijst of ruw is, het behoudt nog steeds zijn unieke vibraties en helende kwaliteiten.

Geslepen edelstenen

Geslepen edelstenen kunnen verschillende vormen hebben, zoals cabochon of facet. Hier zijn meer details over deze slijptechnieken:

 1. Cabochon: Bij het cabochon-slijpen wordt de edelsteen geslepen tot een gladde, bolvormige bovenkant met een vlakke onderkant. De bovenkant is meestal rond of ovaal, maar kan ook andere vormen hebben, zoals druppelvormig of rechthoekig. Cabochon-slijpen wordt vaak gebruikt voor stenen met een ondoorzichtige of licht doorschijnende structuur, zoals opalen en maanstenen. Het creëert een zachte, reflecterende oppervlakteglans en accentueert de kleuren en patronen in de steen.

 2. Facetteren: Bij het facetteren wordt de edelsteen geslepen in verschillende vlakken, ook wel facetten genoemd. Deze facetten worden gesneden op strategische plaatsen om het licht te breken en te reflecteren, waardoor een prachtig lichtspel ontstaat. Het facetteren kan verschillende vormen aannemen, zoals rond, ovaal, vierkant, rechthoekig, driehoekig, enzovoort. Het facetteren wordt vaak toegepast op transparante stenen, zoals diamanten, saffieren, smaragden en topazen. Deze geslepen stenen worden veel gebruikt in sieraden, zoals edelsteen hangers, ringen, oorbellen en armbanden, vanwege hun schittering en esthetische aantrekkingskracht.

 3. Facet pendels: Pendels zijn ook gemaakt van geslepen edelstenen en hebben vaak facetten die het licht reflecteren. De slijpmethode bij pendels kan variëren, afhankelijk van de gewenste vorm en esthetiek. Pendels worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals pendelen in de alternatieve geneeskunde en divinatie.

De keuze tussen cabochon- of facetgeslepen edelstenen hangt af van persoonlijke voorkeur, de eigenschappen van de steen en het beoogde gebruik. Cabochon-slijpen benadrukt de textuur en de kleuren van stenen met een ondoorzichtige structuur, terwijl facetgeslepen stenen bekend staan om hun schittering en lichtbreking. Beide slijptechnieken dragen bij aan de schoonheid en veelzijdigheid van geslepen edelstenen.

Gepolijste edelstenen

Gepolijste edelstenen zijn zeer geliefd vanwege hun gladde en glanzende oppervlak. Hier zijn meer details over gepolijste edelstenen:

 1. Handmatig polijsten: Gepolijste edelstenen kunnen met de hand worden gepolijst door gebruik te maken van schuurmaterialen en polijstpasta. Dit proces vereist geduld en vakmanschap, waarbij de steen geleidelijk wordt geschuurd en gepolijst totdat een glad oppervlak wordt bereikt. Handmatig polijsten maakt het mogelijk om de natuurlijke vorm en textuur van de steen te behouden, terwijl het oppervlak glanzend wordt.

 2. Machinaal polijsten: Voor grotere hoeveelheden stenen wordt vaak gebruikgemaakt van machinaal polijsten. De stenen worden geplaatst in een trommel die zachtjes heen en weer beweegt, terwijl slijpmateriaal zoals schuurkorrels en water wordt toegevoegd. Dit proces staat bekend als het trommelen van edelstenen. Het langzame en constante bewegingsschommelen in de trommel zorgt ervoor dat de stenen geleidelijk worden gepolijst en een gladde afwerking krijgen. Dit resulteert vaak in getrommelde edelstenen die populair zijn als zakstenen of voor decoratieve doeleinden.

 3. Vrije vorm: Naast het polijsten van stenen tot specifieke vormen, kunnen edelstenen ook worden gepolijst in vrije vormen. Dit betekent dat de bewerking de natuurlijke vorm van de steen volgt, zonder deze in een bepaalde vorm te slijpen. Het polijsten zorgt voor een gladde en glanzende afwerking, waardoor de natuurlijke schoonheid van de steen naar voren komt. Gepolijste edelstenen in vrije vormen worden vaak gebruikt voor sculpturen, punten en andere decoratieve stukken.

Gepolijste edelstenen zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor decoratie, energetisch werk, als zakstenen, sculpturen, edelsteen dieren en meer. Het polijsten verbetert niet alleen de esthetische aantrekkingskracht van de steen, maar maakt het oppervlak ook prettig om aan te raken. Het resultaat is een gladde en glanzende edelsteen die de natuurlijke kleuren en patronen van de steen benadrukt.

Ruwe edelstenen

Ruwe edelstenen bieden een prachtige en authentieke weergave van de natuurlijke schoonheid van edelstenen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van ruwe edelstenen:

 1. Onbewerkte natuurlijke staat: Ruwe edelstenen worden direct uit de aarde gewonnen en worden niet bewerkt of geslepen. Ze behouden hun natuurlijke vorm, ruwheid en textuur zoals ze in de natuur worden gevonden. Deze stenen kunnen verschillende maten hebben, variërend van kleine brokken tot grote stukken.

 2. Losse stenen en potten: Ruwe edelstenen zijn verkrijgbaar als individuele stukken of in potten. Losse stenen zijn afzonderlijke ruwe edelstenen die kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals kristalhealing, meditatie, decoratie of als verzamelobjecten. Potten met ruwe edelstenen bevatten meestal een mix van stenen van dezelfde soort of een assortiment van verschillende soorten edelstenen.

 3. Geodes: Geodes zijn een speciale categorie van ruwe edelstenen. Het zijn holle bollen van gesteente die van buiten ruw lijken, maar van binnen verrassend mooie kristallen bevatten. Geodes kunnen verschillende kristallen bevatten, zoals amethist, kwarts, calciet en vele anderen. Ze zijn fascinerend om naar te kijken vanwege het contrast tussen de onbewerkte buitenkant en de schitterende kristallen binnenin.

 4. Opladen van andere edelstenen: Ruwe edelstenen, met name geodes, worden vaak gebruikt om andere edelstenen en kristallen op te laden of te reinigen. Vanwege hun natuurlijke energetische eigenschappen kunnen ze dienen als krachtige bronnen van energie en kunnen ze helpen bij het herstellen en revitaliseren van andere stenen.

Ruwe edelstenen hebben een unieke aantrekkingskracht vanwege hun ruwe, onbewerkte schoonheid. Ze kunnen worden gebruikt voor decoratieve doeleinden, spirituele praktijken, energetisch werk en verzameling. Of het nu gaat om het bewonderen van de ruwe schoonheid van de stenen of het gebruik ervan voor specifieke doeleinden, ruwe edelstenen zijn een geweldige keuze voor liefhebbers van edelstenen.

Populaire mineralen en edelstenen en hun betekenissen

Er zijn duizenden soorten mineralen en edelstenen, elk met hun eigen unieke eigenschappen en betekenissen. Hieronder vind je enkele van de meest populaire mineralen en edelstenen en hun betekenissen:

- Amethist: helpt bij stress en angst, bevordert de slaap en innerlijke rust.

- Rozenkwarts: bevordert liefde, positiviteit en vriendschap.

- Citrien: trekt rijkdom en overvloed aan en bevordert zelfvertrouwen.

- Smaragd: bevordert wijsheid, balans en harmonie.

- Lapis lazuli: bevordert spirituele groei en zelfexpressie.

- Robijn: bevordert passie, energie en vitaliteit.

Edelsteen vormen - verschillende soorten

 1. Edelstenen bollen: Deze worden gemaakt door een edelsteen tot een ronde vorm te slijpen. Ze worden vaak gebruikt als decoratieve objecten en kunnen ook worden gebruikt voor meditatie en energetisch werk. De bolvorm wordt verondersteld de energie gelijkmatig in alle richtingen te verspreiden.

 2. Edelstenen eieren: Deze worden geslepen in de vorm van een ei. Ze worden gewaardeerd om hun zachte en kalmerende energie. Eieren symboliseren vruchtbaarheid, vernieuwing en transformatie.

 3. Edelstenen obelisken: Dit zijn langwerpige stenen met een vierkante of rechthoekige basis en een puntige top. Obelisken worden vaak gebruikt als decoratieve stukken en kunnen ook dienen als energetische focuspunten.

 4. Edelstenen piramides: Deze hebben de vorm van een piramide en worden geassocieerd met stabiliteit, balans en focus. Ze worden vaak gebruikt in energetisch werk en als decoratieve stukken.

 5. Edelstenen hartjes: Deze hebben de vorm van een hart en worden geassocieerd met liefde, compassie en emotioneel welzijn. Ze zijn populair als cadeau en als symbolisch symbool van genegenheid.

 6. Kristallen schedels: Deze zijn gesneden in de vorm van menselijke schedels en hebben een lange geschiedenis en betekenis in verschillende culturen. Ze worden vaak geassocieerd met wijsheid, spiritualiteit en mystiek.

 7. Edelsteen engeltjes: Dit zijn kleine sculpturen van engeltjes gemaakt van edelstenen. Ze worden beschouwd als beschermende en helende symbolen die positieve energie brengen.

 8. Orgonite: Dit is een combinatie van edelstenen, metaal en hars die wordt gebruikt voor energetisch werk en het creëren van een gebalanceerde omgeving. Orgonite-objecten kunnen verschillende vormen hebben, zoals piramides, bollen, hangers, enzovoort.

Deze verschillende vormen van edelstenen worden gewaardeerd om hun esthetische schoonheid en de unieke energie die ze met zich meebrengen. Ze kunnen worden gebruikt voor decoratie, meditatie, energetisch werk, spirituele doeleinden en meer.

Hoe zorg je voor je mineralen en edelstenen

Mineralen en edelstenen zijn kwetsbaar en moeten met zorg worden behandeld om beschadiging te voorkomen. Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van je mineralen en edelstenen:

- Bewaar ze op een veilige plaats, bij voorkeur in een zachte stoffen zakje.

- Reinig ze regelmatig met water en mild reinigingsmiddel om vuil en stof te verwijderen.

- Vermijd blootstelling aan direct zonlicht en hitte om verkleuring en beschadiging te voorkomen.

- Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of chemicaliën die de steen kunnen beschadigen.

Voor meer informatie : Blog Edelstenen en Mineralen Reinigen en Opladen

De geschiedenis en culturele betekenis van mineralen en edelstenen

Mineralen en edelstenen hebben een lange geschiedenis van gebruik in verschillende culturen over de hele wereld. Ze werden vaak gebruikt als decoratie en statussymbolen, en werden beschouwd als heilige objecten met spirituele en magische eigenschappen.

In de oude Egyptische cultuur werden edelstenen vaak gebruikt in sieraden en werden ze beschouwd als symbolen van macht en bescherming. In de Indiase cultuur werden mineralen en edelstenen gebruikt voor spirituele en genezende doeleinden, terwijl in de Chinese cultuur edelstenen werden gebruikt als talismannen voor geluk en voorspoed.

Het gebruik van mineralen en edelstenen?

Mineralen en edelstenen worden vaak gebruikt in alternatieve geneeskunde en spirituele praktijken vanwege hun helende eigenschappen. Dit omvat het gebruik van edelstenen voor chakra-healing, meditatie en reiki-behandelingen.

Hoewel de wetenschappelijke basis voor deze praktijken beperkt is, hebben veel mensen baat bij het gebruik van mineralen en edelstenen voor hun helende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst, het verbeteren van de slaap en het bevorderen van positiviteit en welzijn.

Conclusie: Het waarderen van de schoonheid en voordelen van mineralen en edelstenen

Mineralen en edelstenen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar hebben ook talloze voordelen voor ons welzijn. Of je nu geïnteresseerd bent in het verzamelen van mineralen en edelstenen, gelooft in hun helende eigenschappen of gewoon nieuwsgierig bent naar de schoonheid en betekenissen van deze natuurlijke wonderen, er is voor iedereen iets te ontdekken in de wereld van mineralen en edelstenen. Laten we blijven genieten van de schoonheid en voordelen van deze fascinerende schatten van de aarde.

Edelstenen winkel De Goudsbloem

Bij De Goudsbloem kun je terecht voor een prachtige collectie edelstenen en mineralen. Of je nu op zoek bent naar een uniek sieraad, een spiritueel hulpmiddel of gewoon wilt genieten van de natuurlijke schoonheid van edelstenen, De Goudsbloem heeft het allemaal.

Onze webshop biedt een breed scala aan edelstenen en mineralen van hoge kwaliteit. Van glinsterende kristallen tot ruwe stukken uit de natuur, je vindt bij ons een uitgebreide selectie om uit te kiezen. Onze deskundige medewerkers helpen je graag bij het vinden van de perfecte steen die past bij jouw behoeften en voorkeuren.

Bij De Goudsbloem hechten we veel waarde aan de herkomst en kwaliteit van onze producten. We werken samen met gerenommeerde leveranciers en zorgen ervoor dat al onze edelstenen en mineralen zorgvuldig zijn geselecteerd. We streven naar duurzaamheid en ethische handelspraktijken, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je aankoop.

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!

Niet op voorraad
Mala Gouden Driehoek AA-kwaliteit 108 kralen + tasje
Niet op voorraad
Het kralensnoer wordt hoofdzakelijk gebruikt om mantra's te tellen die gereciteerd worden. Het heeft dus feitelijk dezelfde functie als een rozenkrans (katholiek bidsnoer). Kralen gemaakt van (half)edelstenen, parels, bodhizaden of hout zijn voor velerlei doeleinden geschikt, voor het tellen van allerlei soorten mantra's of andere gebeden, neerbuigingen, rondgangen en dergelijke.
Guasha schraper S-vorm Aventurijn groen (synth)
Guasha schraper gemaakt van synthetische groene Aventurijn (composiet). Gebruik deze door over je huid te schrapen en zo je lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen.
€ 5,00
Guasha schraper rechthoek Aventurijn groen (synth)
Guasha schraper gemaakt van synthetische groene Aventurijn (composiet). Gebruik deze door over je huid te schrapen en zo je lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen.
€ 5,00
Dumortieriet gezondheids hanger
Gezondheidshanger Dumortieriet. Edelsteenhanger, op een displaykaartje incl. RVS ankerschakel kettinkje.
€ 4,60
Tijgeroog gezondheids hanger
Gezondheidshanger Tijgeroog. Edelsteenhanger, op een displaykaartje incl. RVS ankerschakel kettinkje.
€ 3,95
Amethist Maraba spits 300-500 gram
Amethist spits van 300 gram tot 500 gram. De vindplaats van deze Amethist is Brazilië. Let op! Het stuk dat je ontvangt kan afwijken van de foto.
€ 72,50
Amethist Maraba spits 500-700 gram
Amethist spits van 500 gram tot 700 gram. De vindplaats van deze Amethist is Brazilië. Let op! Het stuk dat je ontvangt kan afwijken van de foto.
€ 109,90
Amethist Maraba spits 700-1000 gram
Amethist spits van 700 gram tot 1 kilo. De vindplaats van deze Amethist is Brazilië. Let op! Het stuk dat je ontvangt kan afwijken van de foto.
€ 142,50
Rozenkwarts brok ruw van 1000-1250 gram
Ruw brok Roze kwarts van 1000 tot 1250 gram. De vindplaats van deze Roze kwarts is Brazilië. Let op! Het stuk dat je ontvangt kan afwijken van de foto.
€ 37,15
Rozenkwarts brok ruw van 500-750 gram
Ruw brok Roze kwarts van 500 tot 750 gram. De vindplaats van deze Roze kwarts is Brazilië. Let op! Het stuk dat je ontvangt kan afwijken van de foto.
€ 19,00
Rozenkwarts brok ruw van 750-1000 gram
Ruw brok Roze kwarts van 750 tot 1000 gram. De vindplaats van deze Roze kwarts is Brazilië. Let op! Het stuk dat je ontvangt kan afwijken van de foto.
€ 26,50
Niet op voorraad
Bergkristal ema egg
Niet op voorraad
1 zijde is gepolijst, de rest is half ruw.Ontdek de tijdloze schoonheid en energetische kracht van ons Bergkristal Ema Ei in doosje! Met zorgvuldigheid vervaardigd uit zuiver bergkristal, belichaamt dit Ema Ei de pure essentie van helderheid en zuivering.
Amethist punt top gepolijst nr.6
Laatste items in voorraad
Edelsteen punt van Amethist, hij is 1,838 kilo en 15 x 12,5 x 10 cm. Enkel de punt is gepolijst, vindplaats van deze Amethist is Bolivia.
€ 229,00
Aventurijn rood A 250 gr trommelstenen (mt3)
Laatste items in voorraad
Voeg een vleugje passie toe aan je dagelijkse routine door deze trommelstenen te gebruiken tijdens meditatiesessies of draag ze als een energieke metgezel. Rode Aventurijn wordt ook beschouwd als een steen die emotioneel evenwicht bevordert en zelfvertrouwen ondersteunt.
€ 68,80
Aqua Aura 1 st. Trommelsteen ca. 25-30 mm (gecoat)
Ontdek de betovering van Aqua Aura Trommelstenen - een reis naar schitterende spiritualiteit en innerlijke rust! Onze zorgvuldig geselecteerde Aqua Aura stenen zijn met precisie getrommeld, waardoor hun natuurlijke pracht en spirituele kracht volledig tot uiting komen.
€ 9,95
Afghaniet 500 gr. Trommelstenen (mt3)
Laatste items in voorraad
Gebruik Afghaniet Trommelstenen tijdens meditatie om een diepere spirituele verbinding te ervaren en je intuïtie te versterken. Plaats ze in verschillende ruimtes van je huis om een energetisch gebalanceerde sfeer te creëren. Draag ze als een dagelijkse metgezel om de beschermende en versterkende energie van Afghaniet altijd bij je te dragen.
€ 247,50
Niet op voorraad
Bergkristal crackle mix 1 kg. trommelstenen (gekleurd) (mt3)
Niet op voorraad
Ontdek de schitterende wereld van Bergkristal Crackle Trommelstenen Mix - een kleurrijke reis naar energetische pracht en positieve vibes! Deze zorgvuldig samengestelde mix van Bergkristal Crackle Trommelstenen combineert de zuiverende kracht van bergkristal met levendige kleuren, waardoor een unieke en stimulerende ervaring ontstaat.