Fossielen

Fossielen

Het stenen tijdperk is nooit gestopt omdat de stenen op waren. Vaak begon de belangstelling voor versteende resten van organismen uit de oertijd door blootgelegde ammonieten of belemnieten uit Jura of krijtafzettingen. In de prehistorie werden deze fossielen door mensen verzameld als amuletten en werden ze gebruikt voor geneeskrachtige doeleinden. Fossielen hebben een grote aantrekkingskracht op mensen en dat zal zeker altijd blijven. Ruben Robijn is altijd op zoek naar nieuwe fossielen. U zult begrijpen dat elke fossiel uniek is en er slechts 1 van bestaat. We verkopen de fossielen in drie hoofdgroepen:

- Ammonieten
- Versteend hout
- Overige fossielen

Subcategorieën

Overig
Bij De Goudsbloem staat het hele jaar een assortiment fossielen te koop. Fossielen spreken tot onze verbeelding. Alles wat je aanraakt is miljoenen jaren oud. Onze kinderen zijn er gek op. Het zien van fossiele haaientanden brengt ze al geheel in vervoering.

Wat hebben wij bij De Goudsbloem zoal op voorraad staan?
- Haaientanden. Van hele kleine tot de allergrootste haaientanden. Deze haaientanden zijn los verkrijgbaar maar zijn ook verpakt met een mooi displaykaartje. Voor de echte kerels worden ze vastgeknoopt aan een leren draad en hij kan zo om de nek.
- Orthoceras. Prachtige beesten waren het en deze fossielen zijn zomaar 400 miljoen jaar oud. De orthoceras fossielen zijn veel voorkomend wereldwijd en hebben veel weg van hedendaagse inktvissen.
- Woenstijnroos. Is een mengvorm van het mineraal gips en zandkorrels die ingebed zijn in het kristalrooster van het mineraal. Het is geen zuiver mineraal en in de strikte zin ook geen gesteenten. Woenstijnrozen zijn zeer geliefde verzamelstukken. In de complementaire geneeskunde dicht men heilzame werkingen toe aan de woenstijnroos. Het geeft inzicht en flexibiliteit. Werkt goed bij chronische vermoeidheid en straling. Geeft de drager nieuwe opties en mogelijkheden.
- Trilobieten. De trilobieten behoren tot de bekendste fossielen en zijn veel ouder dan de ammonieten of dinosauriërs en hebben een enorme verscheidenheid gekend tijdens Paleozoïcum met wel ruim 15.000 soorten.
- Mosasaurustanden. De Mosasaurus leefde circa 270 miljoen jaar geleden en was een hagedis. Ze waren enorm groot. Dat is goed te zien aan de tanden welke wij hier verkopen. Er zijn vele vragen over de Mosasaurus, of ze al dan niet een reptiel waren. De meeste fossiele vondsten waren aan de kustwateren maar ook in zoetwatermeren. Het lijkt erop dat het dier geschikt was voor diverse watermilieus.
Ammoniet
Ammonieten behoren tot de fraaiste fossielen met hun opgerolde schelp. Ze zijn een onderklasse van de Cephalopda inktvissen). Het waren schelpdieren welke in zeer grote aantallen voorkwamen in het laatste Paleozoïcum en gedurende het gehele Mesozoïcum. Ze worden als fossiel terug gevonden.

De schelp is meestal van Aragoniet. Waar de schaal bewaard is gebleven, kunnen in voorkomende gevallen lagen parelmoer voor een bijzonder kleurenpalet zorgen. Vaak worden kleine ammonieten in gepyritiseerde vorm gevonden.

Ammonieten zijn het meest verwant met de pijlinktvissen. Waarschijnlijk hadden deze dieren tien armen. Ammonieten kwamen voor in honderden variëteiten en soorten. Zij hebben nagenoeg alle dezelfde grondplan: een vlakke spiraalvormige schelp.
Versteend hout
Versteend hout is een feite een soort fossiel, waarin alle organische materialen in de loop der miljoenen jaren is vervangen door mineralen zoals silicaten en kwarts. De structuur van het hout bleef bewaard.

Het proces van verstening geschied onder de grond. Dit komt omdat de boom bedolven raakt door sediment, dit proces van verstening kan wel miljoenen jaren duren. Het grondwater dat langzaam door de bodem sijpelt, zet mineralen af waardoor de lignine en cellulose wegrot.

Afhankelijk van de rotting en afzetting, als deze even snel gaan, blijft de vorm van de cellen behouden. Hierdoor kunnen we in sommige gevallen de jaarringen van de boom goed onderscheiden en kunnen we de kleinste details zien.

We komen versteend hout tegen in allerlei kleuren door de variatie van afzettingen van mineralen als ijzer, koper, mangaan etc.

Aan versteend hout wordt ook een helende werking toegekend. Het brengt de drager levenslust en laat hem de positieve kanten van het leven zien. Werkt bevorderend bij het ontslakken en uitscheiding.
Teakhout schaal ca. 25x15 cm
Teakhouten schaal met afmetingen van ca. 25x15 cm. De schalen zijn allemaal uniek en kunnen afwijken van de foto's.
€ 42,50
Orthoceras sculptuur nr.6
Laatste items in voorraad
Orthoceras fossiel pilaar van 21.5 x 7.5 x 5.5 cm en 1250 gram. Orthoceras is een fossiel van een soort pijlstaartinktvis. Vindplaats Marokko.
€ 87,50
Orthoceras sculptuur nr.5
Laatste items in voorraad
Orthoceras fossiel pilaar van 20 x 7 x 6 cm en 1110 gram. Orthoceras is een fossiel van een soort pijlstaartinktvis. Vindplaats Marokko.
€ 77,65
Vis fossiel Brazilië nr.3
Laatste items in voorraad
Vis fossiel met afmetingen 30 x 8 x 6 cm en 1,64 kg. Dit fossiel is ca. 115 miljoenen jaar oud. Dit visfossiel is gevonden in (noord-) Brazilië.
€ 196,00
Vis fossiel Brazilië nr.2
Laatste items in voorraad
Vis fossiel met afmetingen 13 x 6 x 3,5 cm en 317 gram. Dit fossiel is ca. 115 miljoenen jaar oud. Dit visfossiel is gevonden in (noord-) Brazilië.
€ 39,00
Vis fossielen Brazilië, p/kg
Vis fossielen, de prijs is per kilo. Deze fossielen zijn ca. 115 miljoenen jaar oud. Deze visfossielen zijn gevonden in (noord-) Brazilië. Formaten variëren van 12 tot 35 cm lang (ca. 250 gram tot 1,7 kg per stuk).Let op! Ieder stuk is uniek en kan daarom afwijken van de foto.
Ammoniet tractorwiel ruw groot
Ruwe Ammoniet in tractorwiel vorm van ca. 13x16 cm. Let op! Ieder stuk is uniek en kan daarom afwijken van de foto.
€ 71,50
Ammoniet tractorwiel ruw XL
Ruwe Ammoniet in tractorwiel vorm van ca. 16x19 cm. Let op! Ieder stuk is uniek en kan daarom afwijken van de foto.
€ 116,50
Versteend houten schijf Madagaskar 25-60 gram
Versteend houten schijf uit Madagaskar, deze is tussen 25 en 60 gram en ca. 4-7 cm doorsnede. Let op! Ieder stuk is uniek en kan daarom afwijken van de foto.
€ 9,80
Versteend houten schijf Madagaskar 60-100 gram
Laatste items in voorraad
Versteend houten schijf uit Madagaskar, deze is tussen 60 en 100 gram en ca. 6-10 cm doorsnede. Let op! Ieder stuk is uniek en kan daarom afwijken van de foto.
€ 14,50
Ammoniet gepolijst mini
Laatste items in voorraad
Mini Ammoniet schijfje gepolijst, afmetingen 25 tot 40 mm.
€ 2,00
Orthoceras XL plaat nr.2
Laatste items in voorraad
Orthoceras stuk van 67 kilo en 97 x 75 cm en ca. 10 cm dik. Orthoceras is een fossiel van een soort pijlstaartinktvis. Vindplaats Marokko.
€ 1.360,00
Mosasauruskaak
Mosasauruskaak in zandsteen/moedersteen, de kaak is ca. 10 cm lang.
€ 48,00
Fossiel hersenkoraal
Fossiel hersenkoraal, stuk tussen de 5 en 8 cm groot. Let op! Kan afwijken van de foto, elk stuk is uniek.
€ 8,00
Ammoniet 'tractorwiel' nr.2
Laatste items in voorraad
Ammoniet 'tractorwiel' van 390 gram en 10 cm lang, hij wordt zo genoemd vanwege zijn duidelijke profiel op de schelp.
€ 91,25
Ammoniet 'tractorwiel' nr.1
Laatste items in voorraad
Ammoniet 'tractorwiel' van 740 gram en 12 cm lang, hij wordt zo genoemd vanwege zijn duidelijke profiel op de schelp.
€ 173,00
Ammoniet 'tractorwiel'
Ammoniet 'tractorwiel', de prijs is per kilo, hij wordt zo genoemd vanwege zijn duidelijke profiel op de schelp. Gewichten variëren van 80 tot 750 gram (6 tot 12 cm in maat).
€ 234,00
Orthoceras sculptuur nr.4
Laatste items in voorraad
Orthoceras pilaar van 16 cm hoog en 1190 gram. Orthoceras is een fossiel van een soort pijlstaartinktvis.
€ 83,60
Mosasaurustand
Mosasaurustand in gesteente, de tand is ca. 3-4 cm in formaat.
€ 18,07