Guasha massagestenen kopen

Guasha edelsteen schrapers

Gua Sha Massage: Het geheim van een jeugdige en stralende huid

Ben je op zoek naar een natuurlijke en effectieve manier om een jeugdige en stralende huid te krijgen? Kijk dan niet verder dan Gua Sha massage! Deze oude Chinese techniek wint de laatste jaren aan populariteit vanwege zijn vermogen om de bloedsomloop te verbeteren, ontstekingen te verminderen en lymfedrainage te bevorderen. Maar wat is Gua Sha massage precies en hoe werkt het? Het komt erop neer dat je met een glad voorwerp, zoals een jade- of rozenkwartssteen, zachtjes over de huid schraapt met opwaartse bewegingen. Dit helpt om de fascia op te breken en de spanning in de spieren los te laten, wat resulteert in een meer gebeeldhouwd en gelift uiterlijk. Bovendien kan de verhoogde doorbloeding en lymfedrainage helpen om wallen, donkere kringen en andere veelvoorkomende huidproblemen te verminderen. Dus als je klaar bent om het geheim van een jeugdige en stralende huid te ontdekken, probeer dan Gua Sha massage eens!

Wat is Gua Sha-massage en hoe werkt het?

Gua Sha-massage is een techniek waarbij je een glad object, zoals een jadesteen of rozenkwarts, gebruikt om zachtjes over de huid te schrapen met opwaartse bewegingen. Dit helpt om het bindweefsel te breken en spanning in de spieren los te maken, wat resulteert in een meer gevormde en opgetrokken uitstraling. Bovendien kan de verhoogde bloedstroom en lymfedrainage helpen bij het verminderen van zwellingen, donkere kringen en andere veelvoorkomende huidproblemen.

Gua Sha-massage is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde en wordt al duizenden jaren in China gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen. Het wordt vaak gebruikt om pijn te verlichten, de bloedcirculatie te verbeteren en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Door het stimuleren van de acupressuurpunten op het gezicht en de nek, kan Gua Sha-massage ook helpen bij het ontspannen van de geest en het verminderen van stress.

De voordelen van Gua Sha-massage voor je huid

Gua Sha-massage heeft vele voordelen voor je huid, waaronder:

1. Verbetering van de bloedcirculatie

Een van de belangrijkste voordelen van Gua Sha-massage is de verbetering van de bloedcirculatie. Door het stimuleren van de bloedvaten in de huid, kan Gua Sha-massage helpen bij het leveren van voedingsstoffen en zuurstof aan de huidcellen, wat kan leiden tot een gezondere en stralender uitziende huid. Bovendien kan de verhoogde bloedstroom helpen bij het verminderen van ontstekingen en het genezingsproces van de huid bevorderen.

2. Vermindering van zwellingen en donkere kringen

Gua Sha-massage kan ook helpen bij het verminderen van zwellingen en donkere kringen onder de ogen. Dit komt doordat het de lymfedrainage verbetert, waardoor overtollig vocht en gifstoffen sneller uit het lichaam worden verwijderd. Door het stimuleren van de lymfeklieren in het gezicht, kan Gua Sha-massage helpen bij het verminderen van zwellingen en donkere kringen onder de ogen, waardoor je er jonger en meer uitgerust uitziet.

3. Versteviging van de huid

Een ander voordeel van Gua Sha-massage is dat het kan helpen bij het verstevigen van de huid. Door het stimuleren van de spieren en het bindweefsel in het gezicht en de nek, kan Gua Sha-massage helpen bij het verminderen van rimpels, fijne lijntjes en andere tekenen van veroudering. Bovendien kan de verhoogde bloedstroom helpen bij het stimuleren van de natuurlijke collageenproductie van de huid, wat kan leiden tot een stevigere en meer jeugdig ogende huid.

De geschiedenis van Gua Sha-massage

Gua Sha-massage is een eeuwenoude Chinese techniek die al duizenden jaren wordt gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen. Het wordt vaak gebruikt om pijn te verlichten, de bloedcirculatie te verbeteren en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Gua Sha-massage is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde en wordt vaak gebruikt in combinatie met acupunctuur en andere alternatieve therapieën.

Het woord "Gua Sha" betekent letterlijk "schrapen" in het Chinees en verwijst naar de techniek waarbij een glad object over de huid wordt geschraapt om spanning in de spieren los te maken en de bloedcirculatie te verbeteren. Gua Sha-massage wordt vaak uitgevoerd met behulp van een jadesteen of rozenkwarts, maar kan ook worden gedaan met andere gladde voorwerpen, zoals een lepel of muntstuk.

De wetenschap achter Gua Sha-massage

Hoewel Gua Sha-massage al duizenden jaren wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde, is er pas recentelijk wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit ervan voor de huid. Uit onderzoek is gebleken dat Gua Sha-massage kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie, het verminderen van ontstekingen en het stimuleren van de lymfedrainage.

Een studie uit 2012, gepubliceerd in het tijdschrift "Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine", onderzocht de effecten van Gua Sha-massage op de bloedstroom bij gezonde vrijwilligers. De resultaten toonden aan dat Gua Sha-massage de bloedstroom aanzienlijk verbeterde en ook hielp bij het verminderen van ontstekingen.

Een andere studie uit 2017, gepubliceerd in het tijdschrift "Complementary Therapies in Medicine", onderzocht de effecten van Gua Sha-massage op de lymfedrainage bij patiënten met fibromyalgie. De resultaten toonden aan dat Gua Sha-massage de lymfedrainage verbeterde en hielp bij het verminderen van pijn en vermoeidheid bij de patiënten.

Hoe voer je een Gua Sha-massage thuis uit?

Als je graag een Gua Sha-massage thuis wilt uitvoeren, zijn hier enkele stappen die je kunt volgen:

1. Begin met het reinigen van je gezicht en nek met een zachte reiniger. Dit helpt om vuil en overtollige olie te verwijderen, zodat de Gua Sha-massage beter kan worden uitgevoerd.

2. Breng een paar druppels gezichtsolie aan op je huid. Dit helpt om de Gua Sha-tool soepel over je huid te laten glijden en zorgt voor extra hydratatie.

3. Neem de Gua Sha-tool en begin met het schrapen van de huid van je nek in opwaartse bewegingen. Werk vervolgens naar boven toe naar je gezicht, waarbij je de tool langs je kaaklijn, wangen, voorhoofd en rond je ogen schraapt. Zorg ervoor dat je altijd in opwaartse bewegingen werkt om de bloedstroom te verbeteren.

4. Gebruik lichte druk en vermijd het uitoefenen van te veel druk op de huid om irritatie te voorkomen.

5. Herhaal de Gua Sha-massage dagelijks gedurende ongeveer 5-10 minuten om de beste resultaten te behalen.

De beste Gua Sha-tools om te gebruiken voor je massage

Er zijn veel verschillende Gua Sha-tools beschikbaar op de markt, waaronder jadestenen, rozenkwartsstenen en zelfs Gua Sha-tools gemaakt van metalen. Hier zijn enkele van de beste Gua Sha-tools om te gebruiken voor je massage:

- Rose Quartz Gua Sha Tool: Deze tool is gemaakt van rozenkwarts en heeft een gladde, afgeronde vorm die perfect is voor het masseren van de huid.

- Jade Gua Sha Tool: Deze tool is gemaakt van jade en heeft een platte, ovale vorm die ideaal is voor het masseren van de kaaklijn en de wangen.

- Metalen Gua Sha Tool: Deze tool is gemaakt van metaal en heeft een geribbelde vorm die helpt bij het losmaken van spanning in de spieren en het stimuleren van de bloedcirculatie.

Aanbevolen Gua Sha-massagetechnieken voor verschillende huidproblemen

Als je specifieke huidproblemen hebt, zijn hier enkele aanbevolen Gua Sha-massagetechnieken die je kunt proberen:

1. Voor donkere kringen en zwellingen onder de ogen

Gebruik de platte kant van de Gua Sha-tool om zachtjes over de huid onder je ogen te schrapen. Werk vanuit het midden van je gezicht naar de buitenkant toe om de lymfedrainage te bevorderen en zwellingen en donkere kringen te verminderen.

2. Voor fijne lijntjes en rimpels

Gebruik de afgeronde kant van de Gua Sha-tool om zachtjes over de huid te schrapen in opwaartse bewegingen. Dit kan helpen bij het stimuleren van de collageenproductie van de huid en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

3. Voor een slappere huid

Gebruik de geribbelde kant van de Gua Sha-tool om zachtjes over de huid te schrapen in opwaartse bewegingen. Dit kan helpen bij het stimuleren van de spieren en het bindweefsel van de huid en bij het verstevigen van een slappere huid.

Tips voor het opnemen van Gua Sha-massage in je huidverzorgingsroutine

Als je Gua Sha-massage wilt opnemen in je dagelijkse huidverzorgingsroutine, zijn hier enkele tips die je kunt volgen:

1. Voer de Gua Sha-massage uit na het reinigen van je huid en voordat je andere huidverzorgingsproducten aanbrengt.

2. Gebruik een gezichtsolie om de Gua Sha-tool soepel over je huid te laten glijden en extra hydratatie te bieden.

3. Gebruik lichte druk en vermijd het uitoefenen van te veel druk op de huid om irritatie te voorkomen.

4. Herhaal de Gua Sha-massage dagelijks gedurende ongeveer 5-10 minuten om de beste resultaten te behalen.

Wat kun je verwachten na een Gua Sha-massagesessie?

Na een Gua Sha-massagesessie kun je een roodheid op de huid ervaren die binnen enkele minuten tot enkele uren verdwijnt. Dit is een normale reactie en geeft aan dat de bloedcirculatie is verbeterd. Je kunt ook een lichte zwelling op de huid ervaren als gevolg van de lymfedrainage.

Over het algemeen kan regelmatige Gua Sha-massage helpen bij het verbeteren van de gezondheid en het uiterlijk van je huid. Door het verbeteren van de bloedcirculatie, het verminderen van ontstekingen en het stimuleren van de lymfedrainage, kan Gua Sha-massage helpen bij het verminderen van zwellingen, donkere kringen, rimpels en andere tekenen van veroudering. Dus waar wacht je nog op? Probeer Gua Sha-massage vandaag nog en geniet van een jeugdige en stralende huid!

Guasha schraper S-vorm Aventurijn groen (synth)
Guasha schraper gemaakt van synthetische groene Aventurijn (composiet). Gebruik deze door over je huid te schrapen en zo je lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen.
€ 5,00
Guasha schraper rechthoek Aventurijn groen (synth)
Guasha schraper gemaakt van synthetische groene Aventurijn (composiet). Gebruik deze door over je huid te schrapen en zo je lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen.
€ 5,00
Rozenkwarts guasha massage schraper S-vorm
Guasha schraper van de edelsteen Roze Kwarts voor kleine oppervlakken zoals het gezicht. Gebruik deze door over je huid te schrapen en zo je lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen.
€ 19,50
Serpentijn Jade guasha massage schraper vis
Guasha schraper van de edelsteen Jade (Serpentijn) voor kleine oppervlakken zoals het gezicht. Gebruik deze door over je huid te schrapen en zo je lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen.
€ 18,90
Serpentijn Jade guasha massage schraper S-vorm
Guasha schraper van de edelsteen Jade voor kleine oppervlakken zoals het gezicht. Gebruik deze door over je huid te schrapen en zo je lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen.
€ 13,95
Serpentijn Jade guasha massage schraper kam
Guasha schraper van de edelsteen Jade (Serpentijn). Vooral gebruikt voor de hoofdhuid. Gebruik deze door over je huid te schrapen en zo je lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen.
€ 62,00
Rozenkwarts guasha massage schraper hart
Guasha schraper van de edelsteen Roze kwarts. Gebruik deze door over je huid te schrapen en zo je lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen.
€ 19,50
Serpentijn Jade guasha massage schraper wolk
Guasha schraper van de edelsteen Jade (Serpentijn). Gebruik deze door over je huid te schrapen en zo je lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen.
€ 17,50
Basalt guasha massage schraper rechthoek
Guasha schraper van de edelsteen Basalt, ook als hotstone te gebruiken. Gebruik deze door over je huid te schrapen en zo je lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen.
€ 16,90
Serpentijn Jade guasha massage schraper hart
Guasha schraper van de edelsteen Jade (Serpentijn). Gebruik deze door over je huid te schrapen en zo je lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen.
€ 13,95
Carneool guasha massage schraper S-vorm
Guasha schraper van de edelsteen Carneoool. Gebruik deze door over je huid te schrapen en zo je lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen.
€ 13,95
Aventurijn groen guasha massage schraper S-vorm
Guasha schraper van de edelsteen groene Aventurijn, voor kleine oppervlakken zoals het gezicht. Gebruik deze door over je huid te schrapen en zo je lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen.
€ 24,95
Carneool guasha massage schraper wolk
Guasha schraper van de edelsteen Carneoool. Gebruik deze door over je huid te schrapen en zo je lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen.
€ 13,95
Basalt guasha massage schraper hart
Guasha schraper van de edelsteen Basalt, ook als hotstone te gebruiken. Gebruik deze door over je huid te schrapen en zo je lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen.
€ 13,95