Agaat

Het mineraal Agaat kan wit, grijzig, blauw, roodachtig en verschillende bruintinten zijn met smalle banden in verschillende kleuren. Afhankelijk van de kleur en banden onderscheidt men verschillende varianten zoals: Agaat boom, Agaat Botswana, Agaat crazy lace, Agaat mos, Agaat turritella en Agaat vuur. 

Werking Agaat

Agaat is een beschermende en aardende edelsteen die innerlijke rust brengt. Helpt je in verbinding te komen met moeder aarde en geeft je een gevoel van veiligheid en geborgenheid. De steen zet je aan tot zelfreflectie en zorgt ervoor dat je problemen, emoties en gedachten meer vanaf een afstand kunt bekijken. Agaat helpt het aura schoon te maken en te houden en transformeert negatieve energie. 

Spirituele, emotionele en mentale eigenschappen

Agaat verhoogt het bewustzijn en verbindt met collectief bewustzijn en bewustzijn van de eenheid van het leven. Het moedigt stille contemplatie en assimilatie van levenservaringen aan, wat leidt tot spirituele groei en innerlijke stabiliteit. Hij stabiliseert de aura door negatieve energieën te elimineren en te transformeren. Het reinigende effect is krachtig op spiritueel, fysiek en emotioneel niveau.
De edelsteen beschermt tegen alle gevaren; voorkomt bliksem en stormen; geeft kracht en overwinning in al je inspanningen; opent de drager om onverwachte gunsten van de goden te ontvangen.

Als het in heilige rituelen wordt gebruikt als een goddelijk object, keert het de woorden van je vijanden tegen zichzelf. Het is handig wanneer plotselinge uitbarstingen van energie nodig zijn. Gebruik als bescherming tegen zwarte magie, lastige geesten en negatieve gedachtevormen.

Dit kristal is uiterst effectief voor multidimensionale genezing en zielswerk, de banden over het oppervlak nemen je mee op reis naar een andere realiteit, verschillende bewustzijnsstromen of andere levens.

Agaat ondersteunt vergeestelijking, bevordert een rustige en contemplatieve kijk op het leven en helpt bij een geconcentreerde, positieve regeling van uw zaken. Agaat stimuleert het bewuste begrip van je levenservaringen dat leidt tot spirituele volwassenheid, groei, innerlijke stabiliteit en realiteitszin.

Agaat heeft de kracht om yin en yang te harmoniseren, de positieve en de negatieve krachten die het universum op zijn plaats houden. Het is een rustgevende en kalmerende steen, agaat werkt langzaam maar brengt veel kracht. Hij kan verborgen emotionele informatie aan het licht brengen.

Agaat vergemakkelijkt op milde wijze de acceptatie van jezelf, dit bouwt zelfvertrouwen op. Agaat moedigt je aan om je waarheid te spreken. Agaat met heldere kristallen kunnen herinneringen stimuleren.

Dit kristal overwint negativiteit en bitterheid van het hart. Hij geneest innerlijke woede en bevordert liefde en de moed om opnieuw te beginnen. De steen is nuttig voor elk soort emotioneel trauma. Het creëert een gevoel van veiligheid en zekerheid door interne spanningen op te lossen.

​Een krachtige holistische genezer, Agaat verwijdert dualiteiten en conflicten en behoudt het welzijn. Deze steen kan worden geprogrammeerd om u en uw gezin te beschermen en ondersteunende liefde aan te moedigen, die objectief en niet alles verterend is. Het maakt emotionele onderdrukking los en stimuleert artistieke expressie.
Deze steen is nuttig voor mensen die gemakkelijk gewond raken en leert je om naar oplossingen te zoeken in plaats van bij problemen te blijven stilstaan ​​en het sluit obsessieve gedachten en destructieve mentale patronen uit.

Door een breder beeld te geven, moedigt het je aan om onbekend terrein en creativiteit te verkennen en tegelijkertijd de nodige aandacht te besteden aan details.

Agaat geeft bescherming, geborgenheid en veiligheid door interne spanningen op te lossen, het maakt je ook beter bestand tegen invloeden van buitenaf.

De edelsteen verbetert de mentale functie omdat ze de concentratie verbeteren. waarneming en analytisch vermogen, wat leidt tot praktische oplossingen. Agaat verbetert liefde, overvloed, rijkdom, geluk, een lang leven en harmonie. Deze steen is een beschermer van kinderen.

Hij helpt je perceptieniveau te veranderen en geeft je de kracht om door te gaan.
Traditioneel wordt agaat gebruikt om fysieke, emotionele en mentale vergiftiging of toxiciteit te overwinnen en is het een nuttige verzamelplaats voor negatieve energie.
De steen verbetert het cellulaire geheugen en multidimensionale genezing. Agaat helpt je depressie te overwinnen.

Fysieke eigenschappen

Agaat zou kunnen helpen bij het prikkelbare darm syndroom (PDS) en darmen in het algemeen. Er wordt gezegd dat het het lymfestelsel en de bloedcirculatie in evenwicht brengt. Er wordt ook gedacht dat het helpt bij huidaandoeningen, oogproblemen en ontgifting.

Hij heeft een positieve werking op het immuunsysteem, het zenuwstelsel en zenuwpijn, spijsvertering, hart, de bloedvaten, ogen, maag, darmen, blaas en het stimuleert de stofwisseling. 

Door zijn beschermende werking is het een goede steen voor vrouwen om tijdens de zwangerschap te dragen. Hij zou de groei stimuleren en een positieve werking hebben op de baarmoeder. De energie van agaat is zacht en rustig. 

Chakra

Afhankelijk van de soort Agaat.

Sterrenbeeld

Maagd - Schorpioen

Toepassing van Agaat

Agaat kent ontzettend veel toepassingen. Zo kun je agaat gebruiken als zaksteen, in edelsteenwater of op de huid dragen in een sieraad. Natuurlijk kun je het ook op een relevante plek neerleggen, zoals je woonkamer of slaapkamer.

Verzorging

Agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. . 

Vindplaats

Brazilië, Uruguay en de Verenigde Staten.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts!