Ammoniet

Ammoniet komt in elke natuurlijke kleur voor. Iriserende ammonieten kunnen vaak van edelsteenkwaliteit zijn wanneer ze gepolijst zijn. Dit kleurenspel zou tijdens het leven van het dier niet zichtbaar zijn geweest, omdat het bedekt was met extra schelplagen.

Werking Ammoniet

Ammonieten zijn steenfossielen van een soort van inktvissen die zo'n 65 miljoen jaar geleden zijn uitgestorven. De ammoniet is een zeer aardend en krachtig fossiel. Het fossiel staat bekend om  het absorberen van negatieve energie. Zijn spiralen zijn een soort filter, waarmee hij dichte, zwaar geworden energieën naar binnen trekt. Vervolgens beweegt de energie door de spiralen en komt vervolgens weer vrij als frisse, positieve en liefhebbende energieën. Mede dankzij deze eigenschap bied de steen verlichting bij depressie.

Daarnaast werkt ammoniet vitaliserend, activeert hij persoonlijke kracht en geeft hij helderheid. 

Spirituele, emotionele en mentale eigenschappen

Ammoniet is goed om contact te maken met je voorouders en met vorige levens. Deze steen heeft eeuwenlang kosmische energie geabsorbeerd en hielp de innerlijke levenskracht (Chi) te stimuleren. Het wordt vaak gebruikt voor het activeren van Kundalini en levenspad-energieën. Ammoniet geeft structuur aan het heden en versterkt je overlevingsinstinct. Omdat alles in cycli rondgaat, helpt het oplossen van het verleden in het heden, terwijl het verleden de toekomst helpt en problemen oplost voordat ze zich voordoen. Het is goed voor creatieve carrières. Het kan ook helpen om de zwaarte die soms tijdens een depressie kan worden gevoeld, op te heffen.

Ammoniet wordt beschouwd als de universele energiespiraal. Het is een krachtig en aards fossiel. De spiraalvorm symboliseert die van evolutie en voortdurende verandering.

Ammoniet activeert metafysische krachten en interdimensionale verkenning.
Hij heeft het zielenpad erin gecodeerd en het is een nuttige ondersteuning voor wedergeboorte.

Deze steen brengt je diep in je centrum en naar voltooiing. Het activeert persoonlijke bekrachtiging en de spirituele wil. Zet negatieve energie om in een zacht stromende positieve spiraal. Deze steen is een krachtige karmische reiniger, als deze op het derde oog wordt geplaatst, laat deze steen je mentale obsessies en verplichtingen uit het vorige leven los.

Ammoniet zal helpen om traditie en karakter te brengen in een nieuw gebouwd huis. Ze creëren ook een georganiseerd huis en vergroten de huiselijke harmonie. Op het werk zorgt de steen voor langdurig succes en stabiliteit voor nieuwe of hightechbedrijven.

Gebruik Ammoniet in rituelen om het aarde-element te vertegenwoordigen. Het is uitstekend geschikt als focus op vorige levens en vorige werelden, voor Atlantische en Lemurische visualisaties en voor een verhoogd intuïtief begrip van kristallen en stenen.

Fysieke eigenschappen

Ammoniet zou goed zijn voor de botten, gewrichten, ligamenten en het skelet. Er wordt gezegd dat het helpt bij gebroken botten, degeneratieve ziekten, fracturen en osteoporose en artrose. Er wordt ook gezegd dat het de vitaliteit en het uithoudingsvermogen verhoogt. Er wordt ook gedacht dat het nuttig is voor problemen met bloeddruk of problemen met de oren, degeneratieve aandoeningen en longen.

Chakra

Basischakra (1e)

Sterrenbeeld

Niet bekend

Toepassing van Ammoniet

De Ammoniet wordt ook vaak aanbevolen om in huis te plaatsen om balans, welvaart en succes aan te trekken. Het is goed voor creatieve carrières.

Verzorging

Ammoniet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. 

Vindplaats

Ammonieten kunnen over de hele wereld gevonden worden.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts!