Fossielen - Overige

Overig

Bij De Goudsbloem staat het hele jaar een assortiment fossielen te koop. Fossielen spreken tot onze verbeelding. Alles wat je aanraakt is miljoenen jaren oud. Onze kinderen zijn er gek op. Het zien van fossiele haaientanden brengt ze al geheel in vervoering.

Wat hebben wij bij De Goudsbloem zoal op voorraad staan?
- Haaientanden. Van hele kleine tot de allergrootste haaientanden. Deze haaientanden zijn los verkrijgbaar maar zijn ook verpakt met een mooi displaykaartje. Voor de echte kerels worden ze vastgeknoopt aan een leren draad en hij kan zo om de nek.
- Orthoceras. Prachtige beesten waren het en deze fossielen zijn zomaar 400 miljoen jaar oud. De orthoceras fossielen zijn veel voorkomend wereldwijd en hebben veel weg van hedendaagse inktvissen.
- Woenstijnroos. Is een mengvorm van het mineraal gips en zandkorrels die ingebed zijn in het kristalrooster van het mineraal. Het is geen zuiver mineraal en in de strikte zin ook geen gesteenten. Woenstijnrozen zijn zeer geliefde verzamelstukken. In de complementaire geneeskunde dicht men heilzame werkingen toe aan de woenstijnroos. Het geeft inzicht en flexibiliteit. Werkt goed bij chronische vermoeidheid en straling. Geeft de drager nieuwe opties en mogelijkheden.
- Trilobieten. De trilobieten behoren tot de bekendste fossielen en zijn veel ouder dan de ammonieten of dinosauriërs en hebben een enorme verscheidenheid gekend tijdens Paleozoïcum met wel ruim 15.000 soorten.
- Mosasaurustanden. De Mosasaurus leefde circa 270 miljoen jaar geleden en was een hagedis. Ze waren enorm groot. Dat is goed te zien aan de tanden welke wij hier verkopen. Er zijn vele vragen over de Mosasaurus, of ze al dan niet een reptiel waren. De meeste fossiele vondsten waren aan de kustwateren maar ook in zoetwatermeren. Het lijkt erop dat het dier geschikt was voor diverse watermilieus.
Orthoceras sculptuur nr.5
Laatste items in voorraad
Orthoceras fossiel pilaar van 20 x 7 x 6 cm en 1110 gram. Orthoceras is een fossiel van een soort pijlstaartinktvis. Vindplaats Marokko.
€ 77,65
Vis fossiel Brazilië nr.3
Laatste items in voorraad
Vis fossiel met afmetingen 30 x 8 x 6 cm en 1,64 kg. Dit fossiel is ca. 115 miljoenen jaar oud. Dit visfossiel is gevonden in (noord-) Brazilië.
€ 196,00
Vis fossiel Brazilië nr.2
Laatste items in voorraad
Vis fossiel met afmetingen 13 x 6 x 3,5 cm en 317 gram. Dit fossiel is ca. 115 miljoenen jaar oud. Dit visfossiel is gevonden in (noord-) Brazilië.
€ 39,00
Vis fossielen Brazilië, p/kg
Vis fossielen, de prijs is per kilo. Deze fossielen zijn ca. 115 miljoenen jaar oud. Deze visfossielen zijn gevonden in (noord-) Brazilië. Formaten variëren van 12 tot 35 cm lang (ca. 250 gram tot 1,7 kg per stuk).Let op! Ieder stuk is uniek en kan daarom afwijken van de foto.
Orthoceras XL plaat nr.2
Laatste items in voorraad
Orthoceras stuk van 67 kilo en 97 x 75 cm en ca. 10 cm dik. Orthoceras is een fossiel van een soort pijlstaartinktvis. Vindplaats Marokko.
€ 1.360,00
Mosasauruskaak
Mosasauruskaak in zandsteen/moedersteen, de kaak is ca. 10 cm lang.
€ 48,00
Fossiel hersenkoraal
Laatste items in voorraad
Fossiel hersenkoraal, stuk tussen de 5 en 8 cm groot. Let op! Kan afwijken van de foto, elk stuk is uniek.
€ 8,00
Orthoceras sculptuur nr.4
Laatste items in voorraad
Orthoceras pilaar van 16 cm hoog en 1190 gram. Orthoceras is een fossiel van een soort pijlstaartinktvis.
€ 83,60
Mosasaurustand
Mosasaurustand in gesteente, de tand is ca. 3-4 cm in formaat.
€ 18,07
Trilobiet bruin
Trilobieten vormen een bekende klasse uitgestorven geleedpotigen, die in zee leefden. Trilobieten behoren met ammonieten en dinosauriërs ongetwijfeld tot de bekendste fossielen
€ 8,84
Fossiele cassave klein
Fossiele cassave van ca. 8 cm. Fossiel van een soort zoete aardappelen.
€ 51,87
Fossiele cassave groot
Fossiele cassave van ca. 13 cm. Fossiel van een soort zoete aardappelen.
€ 77,87
Trilobiet zwart ca. 2 cm
Trilobiet zwart ca. 2 cm. Trilobieten vormen een bekende klasse uitgestorven geleedpotigen, die in zee leefden. Trilobieten behoren met ammonieten en dinosauriërs ongetwijfeld tot de bekendste fossielen
€ 20,66
Speerpunt
Speerpunt van 3 tot 4 cm in diverse kleuren.
€ 3,00