Verlichting - Edelstenen en Mineralen

Verlichting

Spirituele winkel De Goudsbloem heeft een hele mooie collectie verlichting. De wintermaanden lenen zich bij uitstek voor deze mooie sfeerverlichting. Maar onze ervaring is dat de heilzame werking van de toegepaste mineralen in deze verlichting een steentje bijdraagt het hele jaar door. Bijvoorbeeld Zoutsteen lampen, Himalayazout heeft een zuiverende werking op de lucht om ons heen. De materie van de zoutlamp herstelt als ware de woonatmosfeer. Hert ioniserende effect van de zoutlamp (negatieve ionen) geeft hetzelfde verschijnsel als een wandeling aan zee of na een onweersbui. Een zoutlamp kan een zeer positieve invloed hebben om de elektrische lading van woon- en leefomgeving in evenwicht te brengen.

Dit is slechts een voorbeeld van één type lamp. Wij hebben er vele, bijvoorbeeld:

- Himalaya zoutlampen
- Seleniet lampen
- Agaat lampen
- Amethist lampen
- Bergkristal lampen
- Roze kwarts lampen
- Aroma diffusers
- Theelichthouders Bergkristal
- Theelichthouders Seleniet (ijsberg en harten)
- Theelichthouders Roze kwarts
- Theelichthouders Apofyliet
- Theelichthouders Himalaya Zoutsteen

Helende werkingen
Alle aangeboden lampen en theelichthouders hebben een toegeschreven werking. In de alternatieve geneeskunde worden mineralen ingezet als geneeskrachtige of helende stenen. Zij werken door hun uiterlijk, samenstelling, kleur en vibraties vaak op een bijzondere manier op het lichaam, ziel en geest van de mens. Iedere steensoort heeft zijn unieke kracht en elektromagnetische veld. Daardoor staan zij in wisselwerking met hun omgeving.

Veel mensen voelen dat edelstenen en mineralen een uitstraling hebben, andere mensen ervaren via hun intuïtie of hun innerlijke oog dat edelstenen een bepaalde werking hebben. Edelstenen hebben hun eigen trillingsgetal. Gevoelige mensen kunnen deze vibraties opvangen.

Disclaimer:

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!

Subcategorieën

Theelichthouders

We noemen het theelichthouders maar ze worden eigenlijk nooit ingezet voor theedoeleinden. Het zijn eigenlijk sfeerlichten. In het materiaal is een gat geboord ter grootte van een waxinekaarsje. Wanneer je deze aansteekt geeft het de houder een mooie zachte gloed welke de ruimte verlicht. Deze theelichthouders worden het hele jaar goed verkocht. Maar in de donkere maanden worden zij extra veel verkocht. We hebben theelichthouders in de volgende mineralen zoals:

- Apofyliet
- Himalaya Zoutsteen
- Bergkristal
- Roze kwarts
- Seleniet
- Agaat

Al deze verschillende soorten mineralen zijn door hun bijzondere eigenschappen geschikt voor theelichthouders. Je kunt dan ademloos genieten van deze bijzondere theelichthouders en ze zijn volledig veilig in gebruik.

Aragoniet lampen by De Bok

Sfeervolle designlampen van Onyxmarmer

Deze unieke Italiaanse designlampen worden gemaakt van het mineraal “Onyxmarmer” ofwel Aragoniet. Ze zijn heel representatief en vooral sfeervol voor uw huiskamer, hal of werkkamer. Aragoniet heeft als spirituele eigenschap stabiliserend en kalmerend te zijn. Ideaal dus voor jouw praktijkruimte en/of huiskamer!

Seleniet lampen
Seleniet is een zeer bijzonder mineraal en in het bijzonder geschikt om te verlichten. Door zijn kleur, helder, sneeuwwit tot oranje en zijn inwendige naaldenstructuur laat Seleniet een oogstrelend lichtavontuur zien welke zijn weerga niet kent. Er is geen enkel mineraal dat zichzelf zo goed laat verlichten en de toeschouwer ademloos laat genieten.

Seleniet lamp
Behalve de kleur en structuur is seleniet een zeer bijzonder mineraal. Seleniet staat voor kalmte en rust en is zeer geschikt om bij te mediteren. Seleniet brengt een beschermend netwerk rondom uw huis.
Zoutsteen lampen

Vanuit de wereldberoemde zoutsteenmijnen in de Himalaya komen de ruwe zoutstenen die de basis vormen voor onze zoutsteenlampen.
Deze zoutkristallen zijn circa 180 miljoen jaar geleden ontstaan door het indrogen van oceanen. De zoutkristallen voor onze zoutsteenlampen worden 250 meter diep onder de grond gedolven.

Ieder artikel is weer anders van vorm en kleur, omdat deze handmatig worden verwerkt tot het eindproduct. Zo is iedere zoutsteenlamp uniek.

Behalve dat deze zoutstenen lampen een werkelijk prachtig licht geven, werken deze lampen ook vitaliserend.
Hoe wij ons voelen hangt volgens wetenschappers af van het aantal positieve en negatieve ionen in de lucht. Een teveel aan positieve ionen, veroorzaakt door o.a. beeldschermen, sigarettenrook en elektrische apparatuur, kan leiden tot lusteloosheid en depressiviteit.
Dit kan worden tegengegaan door een hoge concentratie aan negatieve ionen. Deze zijn o.a. aanwezig bij watervallen, aan zee, na een onweersbui maar ook bijvoorbeeld bij zoutkristallen.

Zoutsteen zuivert de lucht als het ware van positief geladen ionen. Zoutsteen brengt evenwicht in de elektrische lading van ruimtes. Het is niet voor niets dat de lucht in de Himalaya zo zuiver is!

Het is werkelijk een fantastisch gezicht om zo’n lamp te zien branden. Men ziet de tekening van het mineraal en de lamp staat als een sieraad in jouw huis.

Overige lampen

Af en toe komen we mineralenlampen tegen welke we normaal niet in assortiment hebben. Op deze overige lampenpagina kun je deze tegen komen.

Mineralenlampen

Het is werkelijk een fantastisch gezicht om zo’n lamp te zien branden. Men ziet de tekening van het mineraal en de lamp staat als een sieraad in uw huis.

Alabaster Calciet Theelichthouder
Mooi kleine ovale theelichthouder van Alabaster Calciet met een hoogte van 8 cm. Het gewicht is 300-350 gram.
€ 35,99
Zoutsteen lamp vuurkorf bollen incl. elektra
Zoutsteen lamp in de vorm van een vuurkorf met 5 geslepen bollen erop, ca. 17,5 cm hoog en 15 cm breed. Wordt geleverd met kabel en lampje 15 watt. Deze Zoutlamp wordt geleverd met kabel en lampje van 15 watt. Vindplaats van de Zoutsteen is Pakistan.
€ 64,70
Zoutsteen lamp lotus incl. elektra
Lotus Zoutsteen lamp van ca. 19 cm hoog, deze Zoutlamp wordt geleverd met kabel en lampje van 15 watt. Vindplaats van de Zoutsteen is Pakistan.
€ 59,20
Zoutsteen lamp piramide incl. elektra
Laatste items in voorraad
Zoutsteen lamp in piramidevorm van ca. 13 cm hoog. Deze Zoutlamp wordt geleverd op een houten voet met kabel en lampje 15 watt. Vindplaats van de Zoutsteen is Pakistan.
€ 43,70
Zoutsteen lamp vuurkorf ruwe stukken incl. elektra
Zoutsteen lamp in de vorm van een vuurkorf met ruwe brokken Zoutsteen erop, ca. 13 cm hoog en 15 cm breed. Deze Zoutlamp wordt geleverd met kabel en lampje van 15 watt. Vindplaats van de Zoutsteen is Pakistan.
€ 49,70
Zoutsteen lamp 2-3 kilo incl. elektra
Zoutsteen lamp van 2 tot 3 kilo, deze lamp wordt geleverd inclusief kabel en lampje van 15 watt. Vindplaats van deze Zoutsteen is Pakistan. De hoogte van de lampen kan verschillen tussen 15 en 25 cm afhankelijk van de dikte.
€ 16,95
Zoutsteen lamp 18-25 kilo incl. elektra
Zoutsteen lamp van gewichtsklasse 18 tot 25 kilo. Deze Zoutlamp wordt geleverd inclusief elektrakabel en lampje van 15 watt. Vindplaats van deze Zoutsteen is Pakistan. De hoogte van de lamp is ca. 30 tot 45 cm afhankelijk van de dikte.
€ 139,90
Zoutsteen lamp 4-6 kilo incl. elektra
Zoutsteen lamp van 4 tot 6 kg. Deze Zoutlamp wordt geleverd inclusief kabel en lampje van 15 watt. De hoogte van deze lamp is ca. 20-30 cm afhankelijk van de dikte. Vindplaats van deze Zoutsteen is Pakistan.
€ 34,00
Zoutsteen lamp 6-10 kilo incl. elektra
Zoutsteen lamp van tussen de 6 en 10 kg. Deze Zoutlamp wordt geleverd inclusief elektrakabel en lampje. De hoogte van deze lamp is ca. 25-35 cm afhankelijk van de dikte. Vindplaats van deze Zoutsteen is Pakistan.
€ 49,90
Zoutsteen lamp 12-18 kilo incl. elektra
Zoutsteen lamp van gewichtsklasse 12 tot 18 kilo. Deze Zoutlamp wordt geleverd inclusief elektrakabel en lampje van 15 watt. Vindplaats van deze Zoutsteen is Pakistan. De hoogte van deze lamp is ca. 30 tot 45 cm, afhankelijk van de dikte van de lamp.
€ 85,00
LED draaiplateau 11 cm kleuren
LED draaiplateau van 11 cm in doorsnede, werkt op elektriciteit of op batterijen. Excl. batterijen, incl. adapter. De lampjes zijn verkleuren langzaam van kleur, de display heeft 2 standen, enkel licht, of licht met draaifunctie.
€ 28,50
LED draaiplateau 11 cm wit
LED draaiplateau van 11 cm doorsnede, werkt op elektriciteit of op batterijen. Excl. batterijen, incl. adapter. De lampjes zijn wit van kleur, de display heeft 2 standen, enkel licht, of licht met draaifunctie.
€ 28,50
Zandsteen theelichthouder
Laatste items in voorraad
Theelichthouder Zandsteen, afmetingen zijn 6,5 cm doorsnede en 5 cm hoog. Vindplaats Utah Amerika.
€ 24,75
Aragoniet theelichthouder hart
Theelichthouder van de half-edelsteen Aragoniet in de vorm van een hart. Ca. 10x11 cm in formaat.
€ 21,90
Zoutsteen grijs theelichthouder
Zoutsteen theelichthouder in grijze kleur, ca. 600 gram tot 1 kilo zwaar. Kleuren kan variëren zoals je op de foto's ziet.
€ 8,90