Fossielen - Versteend hout

Versteend hout

Versteend hout is een feite een soort fossiel, waarin alle organische materialen in de loop der miljoenen jaren is vervangen door mineralen zoals silicaten en kwarts. De structuur van het hout bleef bewaard.

Het proces van verstening geschied onder de grond. Dit komt omdat de boom bedolven raakt door sediment, dit proces van verstening kan wel miljoenen jaren duren. Het grondwater dat langzaam door de bodem sijpelt, zet mineralen af waardoor de lignine en cellulose wegrot.

Afhankelijk van de rotting en afzetting, als deze even snel gaan, blijft de vorm van de cellen behouden. Hierdoor kunnen we in sommige gevallen de jaarringen van de boom goed onderscheiden en kunnen we de kleinste details zien.

We komen versteend hout tegen in allerlei kleuren door de variatie van afzettingen van mineralen als ijzer, koper, mangaan etc.

Aan versteend hout wordt ook een helende werking toegekend. Het brengt de drager levenslust en laat hem de positieve kanten van het leven zien. Werkt bevorderend bij het ontslakken en uitscheiding.
Teakhout schaal ca. 25x15 cm
Laatste items in voorraad
Teakhouten schaal met afmetingen van ca. 25x15 cm. De schalen zijn allemaal uniek en kunnen afwijken van de foto's.
€ 42,50
Versteend houten schijf Madagaskar 25-60 gram
Laatste items in voorraad
Versteend houten schijf uit Madagaskar, deze is tussen 25 en 60 gram en ca. 4-7 cm doorsnede. Let op! Ieder stuk is uniek en kan daarom afwijken van de foto.
€ 9,80