Windorgels - Windgongs - Windbellen...

Windorgels - Windgongs - Windbellen...

De wind maakt haar eigen muziek, en zij speelt op elk beweegbaar instrument, van de drumachtige geluiden van luiken voor de ramen tot de holle klanken van glazen flessen. Maar windgongen zijn iets bijzonders – een windorgel is speciaal bedoeld om door de wind bespeeld te worden.

Windgongen – windorgels – windbellen online kopen

Windgongen, windorgels en windbellen vind je Bij De Goudsbloem in een grote variatie van deze prachtige instrumenten, met ook een grote variatie in prachtige klanken en materialen, voornamelijk aluminium (in legering met andere metalen) en bamboe windgongen beklemtonen de stilte in sterk contrast; ze creëren een rustgevende atmosfeer voor zowel in als om het huis. Er zijn zelfs windgongen voor buiten die gestemd zijn in specifieke toonreeksen of gebaseerd op een middeleeuwse toonschaal, waardoor er een heel bijzondere sfeer kan ontstaan.

Oorsprong windgongen – windorgels – windbellen

Oorspronkelijk zijn ze gebaseerd op de reitaku, Indiase windbellen die op de hoeken van tempels werden opgehangen. Hun geluiden waren in een ver verleden aanleiding voor Zenmeester Sanghanandi om zich af te vragen: klinken de bellen, of klinkt de wind zelf?

Als inspiratie bij een vredige meditatie of diepzinnige Zen contemplatie is er niets dat vergelijkbaar is met de klanken van een windgong.

Windgongen en Feng Shui

Er zijn in de Feng Shui een aantal richtlijnen voor de plek om windgongen op te hangen: het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, het aantal buizen, staafjes of bellen, en de symbolen in het ontwerp. Zorg er steeds voor dat het materiaal en het Feng Shui element ervan overeenkomt met het Bagua element van de plek waar je deze wilt ophangen. Een metalen windgong kan worden geplaatst in het westen, noordwesten en noorden, terwijl een houten of bamboe windgong het best kan hangen in het oosten, zuidoosten en zuiden van het huis of de ruimte.

Windorgel 136.10 Hz Ohm Frequentie
Ohm komt uit het Sanskriet, een oude Indische taal. Het bijzondere van deze taal is dat bij ieder woord een bepaalde trillingsfrequentie hoort, die ook weer resoneert met de cellen in je lichaam.
€ 70,25
Windorgel Solfeggio
Resoneer met het Universum en verkrijg de ultieme balans en diepe healing.
€ 89,50
Aanbieding!-10%
Windmobiel witte hartjes Capiz schelp 2 stuks
Prijs per stuk : 5,29 €Vier strengen van vier schelphartjes maken nauwelijks geluid in de wind, je hoort ze fluisteren.Subtiel en elegant.
€ 10,58
€ 11,75
Windbel Bloem des Levens met Rudraksha zaden 2 stuks
Prijs per stuk : 6,92 €Deze windgong met Rudraksha zaad, drie bellen en het Bloem des Levens symbool ziet er prachtig uit. De belletjes klinken heel helder en zijn een streling voor het oor.
€ 12,90
Windbellen met vijf engelen
Zinnestrelende windbellen met vijf transparante engelen met goudkleurige vleugels.
€ 11,20
Windorgel Yin Yang vijf buizen
Windorgel met vijf buizen aan een zwarte halvemaanvormige houten frame en een windvanger van hout met yin yang teken.Dit windorgel brengt een serene rustgevende klank voort. Voor in de tuin, op het balkon of in de hal naast de voordeur.
€ 16,20
Windorgel 22 staafjes en hout
Tinkelend wondertje met houten hanger, klopper, schijfvormige windvanger en aluminium buisjes
€ 17,66
Windgong Zen
Een minimalistisch vormgegeven windgong, voor buiten of in een raamopening.De metalen schijf heeft een doorsnee van 12 cm.
€ 15,65
Windgong Feng Shui
Harmonisch, prachtig ontwerp windgong met bescheiden geluid als de wind blaast.De gong zelf heeft een doorsnee van 12 cm.
€ 13,60
Windgong Zen zwart
Elegantie en eenvoud komen samen in deze Zen windgong
€ 13,30